Ακόμη και αν παρερμηνευθεί, ο Γερουσιαστής του Μίσιγκαν κάνει λόγο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο εν μέσω τιμών ρεκόρ φυσικού αερίου

0
Ακόμη και αν παρερμηνευθεί, ο Γερουσιαστής του Μίσιγκαν κάνει λόγο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο εν μέσω τιμών ρεκόρ φυσικού αερίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από Fox Newsένας από τους πιο δημοφιλείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ, ένας γερουσιαστής από το Μίσιγκαν καυχήθηκε ότι οδήγησε ένα ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ουάσιγκτον, DC, ενώ απέφευγε τα βενζινάδικα εν μέσω ιστορικών τιμών.

Δεν είναι αλήθεια. Σε δηλώσεις που έγιναν την Τρίτη παράλληλα μαρτυρία από την Υπουργό Οικονομικών Janet Yellen, η γερουσιαστής Debbie Stabenow ανέφερε την προσωπική της εμπειρία με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως παράδειγμα ενός μέλλοντος όπου το έθνος μπορεί να προχωρήσει πέρα ​​από την εξάρτηση από το πετρέλαιο και τις ασταθείς τιμές του φυσικού αερίου.

«Το πήρα και το οδήγησα από το Μίσιγκαν μέχρι εδώ μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο και πέρασα από κάθε βενζινάδικο—δεν είχε σημασία πόσο ψηλά ήταν—και έτσι ανυπομονώ για την ευκαιρία να μεταφερθούμε σε οχήματα που δεν Δεν θα εξαρτηθεί από τις ιδιοτροπίες των εταιρειών πετρελαίου και της διεθνούς αγοράς», είπε ο Stabenow.

2022 Chevrolet Bolt EUV

2022 Chevrolet Bolt EUV

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αγόρασε η Stabenow είναι ένα Chevrolet Bolt EUV—ένα μοντέλο που ξεκινά από 28.195 $ για το 2023. Η μέση τιμή συναλλαγής οχήματος είναι τώρα πάνω από 45.000 $.

Εάν θέλετε να απορρίψετε τα EV ως θέμα Fox News δεν θα ήταν πάνω από, καλά, μόλις πριν από λίγες μέρες δημοσίευσε μια ιστορία σχετικά με την τιμή του Bolt EV και EUV, επισημαίνοντας ότι το Bolt είναι το «τώρα το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις ΗΠΑ» Ένας απλός έλεγχος με το γραφείο του Γερουσιαστή, όπως κάναμε, θα επιβεβαίωνε ότι ο Stabenow οδηγεί ένα πολύ προσιτό EV.

Τόσο το „ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο“ όσο και το „φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο“ είναι αρκετά καυτά στο Google Trends, ακούμε.

Ως γερουσιαστής από μια περιοχή της εργατικής τάξης που περιλαμβάνει πολλούς εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας με περιορισμένο προϋπολογισμό, ο Stabenow επέλεξε ένα μέτριο μοντέλο του Μίσιγκαν που πρόσφατα έλαβε πτώση τιμής 6.300 $.

Αυτοκόλλητο κατασκευασμένο από UAW στο 2022 Chevy Bolt EV

Αυτοκόλλητο κατασκευασμένο από UAW στο 2022 Chevy Bolt EV

Το Ford F-150 Lightning Pro, το οποίο ξεκινά από 39.974 $, είναι ένα άλλο από τα πολλά EV που κατασκευάζονται στο Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), το μέσο κόστος κατοικίας ανά kwh είναι περίπου 14,5 σεντς—ή περίπου 3,7 σεντς ανά μίλι. Σύμφωνα με την ΑΑΑ, το τρέχον εθνικό μέσο κόστος ενός γαλονιού φυσικού αερίου είναι 4,92 $, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 14 σεντς ανά μίλι, αν αναμένετε αισιόδοξα 35 mpg για ένα αντίστοιχο μοντέλο βενζίνης.

Ακόμη και γεμίζοντας σε εμπορικούς σταθμούς Electrify America και την τιμή τους 31 σεντ ανά kwh, όπου το ηλεκτρικό ρεύμα κοστίζει περισσότερο από το οικιακό σέρβις, εξοικονομούσε χρήματα -ίσως 40 $ ή περισσότερα- έναντι ενός μικρού αυτοκινήτου με βενζίνη.

2022 Ford F-150 Lightning

2022 Ford F-150 Lightning

Έχουμε αναφέρει πολλά σχετικά με τα πλεονεκτήματα κόστους λειτουργίας των ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία έχουν ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες καθώς η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί. Αναφορές Καταναλωτή έχει τσακίσει τα νούμερα σε όλες τις πτυχές της ιδιοκτησίας πέρα ​​από τις τιμές του φυσικού αερίου, και διαπίστωσε ότι τα πλεονεκτήματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη ισχυρότερα για τα SUV και τα pickup. Όπως διαπίστωσε η Deloitte νωρίτερα αυτό το έτος, περίπου οι μισοί Αμερικανοί αγοραστές αυτοκινήτων δεν θα πληρώσουν επιπλέον για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αν και σίγουρα θα δουν αυτά τα οφέλη να αυξάνονται γρήγορα.

Ωστε τώρα, Fox News Συντάκτες, εάν καλείτε τον γερουσιαστή Stabenow για να οδηγήσει κάτι «ακριβό», τι οδηγείτε και τι σας κοστίζει;

Schreibe einen Kommentar