Αξιολόγηση της καρδιακής λειτουργίας και της κατάστασης υγρών με καρδιακές κλίμακες: Συνέντευξη με τον John Lipman, CEO, και τον Corey Centen, ιδρυτή, Bodyport

0
Αξιολόγηση της καρδιακής λειτουργίας και της κατάστασης υγρών με καρδιακές κλίμακες: Συνέντευξη με τον John Lipman, CEO, και τον Corey Centen, ιδρυτή, Bodyport

Bodyport, μια εταιρεία medtech με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανέπτυξε την Bodyport Cardiac Scale, ένα σετ ζυγαριών που μπορεί να αξιολογήσει μη επεμβατικά την κατάσταση του υγρού και τη λειτουργία της καρδιάς. Η ζυγαριά μπορεί να ανιχνεύσει αυτά τα σήματα μέσω των ποδιών όταν ένας ασθενής πατήσει στη συσκευή. Η τεχνολογία προορίζεται να είναι βολική και απαιτεί μόνο 20 δευτερόλεπτα κάθε πρωί και θα πρέπει εύκολα να ενσωματωθεί στην καθημερινή ρουτίνα.

Η συσκευή μπορεί να μεταδώσει τα δεδομένα για τις καρδιακές αιμοδυναμικές παραμέτρους στους κλινικούς ιατρούς μέσω κυτταρικών δικτύων και χρησιμοποιεί αλγόριθμους βασισμένους στην τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει μια ποικιλία αιμοδυναμικών βιοδεικτών για να βοηθήσει στην έγκαιρη αναγνώριση και διάγνωση. Το σύστημα ενσωματώνει επίσης έναν ψηφιακό πίνακα εργαλείων που επιτρέπει στο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης να βλέπει εύκολα τις τάσεις στα δεδομένα ενός ασθενούς με την πάροδο του χρόνου.

Medgadget είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον John Lipman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bodyport, και τον Corey Centen, ιδρυτή, Πρόεδρο και CTO της Bodyport, σχετικά με την τεχνολογία και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Conn Hastings, Medgadget: Εξηγήστε τη σημασία της τακτικής καρδιακής παρακολούθησης για την ενεργοποίηση πρώιμων παρεμβάσεων και τη μείωση της επιδείνωσης της νόσου.

John Lipman, Bodyport: Η τακτική καρδιακή παρακολούθηση επιτρέπει πρώιμες παρεμβάσεις που οδηγούν σε μείωση της έξαρσης της νόσου μέσω έγκαιρης και ενισχυμένης φροντίδας. Η καρδιακή παρακολούθηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους ζουν με προχωρημένη καρδιακή νόσο, όπως καρδιακή ανεπάρκεια. Υπάρχουν πάνω από 6 εκατομμύρια Αμερικανοί που ζουν με καρδιακή ανεπάρκεια και περίπου 1 εκατομμύριο νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με καρδιακή ανεπάρκεια το χρόνο, με το 90% των νοσηλειών με καρδιακή ανεπάρκεια να οφείλεται σε επιδείνωση της αιμοδυναμικής συμφόρησης.

Αυτές οι νοσηλείες θα μπορούσαν να μειωθούν ή να προληφθούν μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης αλλαγών στην καρδιακή λειτουργία και την κατάσταση υγρών μαζί με βελτιστοποιημένες παρεμβάσεις.

Πιστεύουμε ότι η διαχρονική παρακολούθηση με την Καρδιακή Κλίμακα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των ασθενών. Οι ασθενείς που ζουν με καρδιακή ανεπάρκεια πρέπει να διαχειρίζονται καθημερινά την κατάστασή τους με την πάροδο των ετών, κάτι που, για να είναι επιτυχημένο, απαιτεί μια λύση που ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην καθημερινότητά τους. Στο Bodyport, ανυπομονούμε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των ασθενών με τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ισχυρά κλινικά στοιχεία που καταδεικνύουν την ικανότητα να εντοπίζουμε με ακρίβεια συμβάντα καρδιακής ανεπάρκειας και να τα συλλαμβάνουμε νωρίτερα από την άνεση του σπιτιού του ασθενούς.*

Medgadget: Δώστε μας μια επισκόπηση των τρεχουσών τεχνικών για τη μέτρηση και την παρακολούθηση της καρδιακής αιμοδυναμικής και της κατάστασης υγρών.

Τζον Λίπμαν: Υπάρχει ένας αριθμός τεχνικών που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για την εξ αποστάσεως μέτρηση και παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας και της κατάστασης υγρών.

Η παρακολούθηση βάρους και οι αξιολογήσεις των συμπτωμάτων του ασθενούς είναι το πρότυπο φροντίδας για την ανίχνευση συσσώρευσης υγρών σε ασθενείς με επιδείνωση της καρδιακής ανεπάρκειας. Ωστόσο, η αύξηση βάρους είναι ένα όψιμο σημάδι επιδείνωσης της κατάστασης και συνήθως δεν παρέχει αρκετή προειδοποίηση για την παροχή μιας απομακρυσμένης παρέμβασης που μπορεί να αποτρέψει μια νοσηλεία.

Οι επεμβατικές συσκευές, όπως οι αισθητήρες πίεσης της πνευμονικής αρτηρίας, επιτρέπουν απομακρυσμένες μετρήσεις κλινικής συμφόρησης και τιτλοδότησης της θεραπείας καρδιακής ανεπάρκειας, αλλά η ευρεία χρήση τους περιορίζεται από την ανάγκη για μια επεμβατική διαδικασία, μια σχετικά στενή ένδειξη χρήσης σε ασθενείς και το υψηλό κόστος της εμφύτευσης.

Οι φορητές συσκευές όπως η τηλεδιηλεκτρική ανίχνευση και τα αυτοκόλλητα επιθέματα επιτρέπουν την απομακρυσμένη καρδιακή παρακολούθηση της περιεκτικότητας σε πνευμονικό υγρό, ηλεκτροκαρδιογράφο και σωματική δραστηριότητα, μεταξύ άλλων, αλλά καθεμία έχει περιορισμούς και απαιτεί από τους ασθενείς να κάνουν μεγάλες αλλαγές που διακόπτουν την καθημερινότητά τους.

Τα αυτοκόλλητα επιθέματα περιορίζονται από τον ερεθισμό του δέρματος, τη συμμόρφωση και είναι πιο χρήσιμα για παρακολούθηση σε σύντομες χρονικές περιόδους (<30 ημέρες).

Πιστεύουμε ότι υπάρχει σαφής ανάγκη για μη επεμβατικές, φιλικές προς το χρήστη, προσιτές και επεκτάσιμες λύσεις, επικυρωμένες με αυστηρά κλινικά στοιχεία της αποτελεσματικότητάς τους. Η Cardiac Scale Bodyport παρέχει μια βολική και προσβάσιμη πιθανή λύση που απαιτεί μόνο από τους ασθενείς να κάνουν ένα καθημερινό βήμα στη ζυγαριά, μια συμπεριφορά που τους είναι ήδη πολύ οικεία και μέρος της τυπικής φροντίδας για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Medgadget: Τι ενέπνευσε το Bodyport να αναπτύξει την Καρδιακή Κλίμακα; Εντοπίσατε περιορισμό στις προϋπάρχουσες τεχνολογίες καρδιακής παρακολούθησης;

Corey Centen: Η Bodyport ιδρύθηκε από εμένα και τη Sarah Smith, έμπειρους εφευρέτες-επιχειρηματίες και βιοϊατρικούς μηχανικούς με εμπειρία στον καρδιαγγειακό χώρο.

Η αποστολή της εταιρείας είναι να ενδυναμώσει κάθε άτομο να ζει απαλλαγμένο από περίπλοκες χρόνιες παθήσεις – παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες από μοναδικά σήματα υγείας που αποτυπώνονται μέσα από απλές, στο σπίτι εμπειρίες. Αυτή η αποστολή ξεκίνησε με την ανάπτυξη της Καρδιακής Ζυγαριάς Bodyport για να βοηθήσει τους ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια να διατηρούνται πιο υγιείς και εκτός νοσοκομείου.

Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες καρδιακής παρακολούθησης, οι μετρήσεις χρειάζονται μόνο 20 δευτερόλεπτα και δεν απαιτούν φορητή συσκευή ή χειρουργικό εμφύτευμα, επιτρέποντας στην τεχνολογία να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στην καθημερινή ζωή του ασθενούς.

Medgadget: Δώστε μας μια επισκόπηση της Καρδιακής Ζυγαριάς Bodyport και του τρόπου λειτουργίας της.

Corey Centen: Η Bodyport Cardiac Scale έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων και αλγόριθμους που τροφοδοτούνται με AI για να ανιχνεύει ένα ευρύ φάσμα αιμοδυναμικών βιοδεικτών, πολύ πέρα ​​από αυτό που είναι διαθέσιμο στην τρέχουσα τεχνολογία υγείας των καταναλωτών.

Με ένα απλό βήμα, η Cardiac Scale Bodyport ανιχνεύει σήματα μέσα από τα πόδια ενός ατόμου και στέλνει δεδομένα που μπορούν να γίνουν πράξη στην ομάδα κλινικής φροντίδας.

Προηγμένοι αισθητήρες και ιδιόκτητοι αλγόριθμοι μετρούν μη επεμβατικά ένα ευρύ φάσμα αιμοδυναμικών βιοδεικτών για την αξιολόγηση της καρδιακής λειτουργίας και της κατάστασης υγρών, καθώς οι ομάδες κλινικής φροντίδας λαμβάνουν ειδοποιήσεις και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του ασθενούς για να υποστηρίξουν τη διαλογή και να λάβουν έγκαιρα μέτρα.

Ο πρώτος μας αλγόριθμος είναι ο Bodyport Fluid Index, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την κατάσταση όγκου του ασθενούς, εντοπίζοντας πιο αποτελεσματικά τη συσσώρευση υγρών και την κατάσταση επιδείνωσης νωρίτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τις παραδοσιακές μεθόδους που βασίζονται στο βάρος.

Στην περίπτωση που ένας ασθενής κερδίζει ή χάνει βάρος, ο δείκτης υγρών μας μπορεί να παρέχει το πλαίσιο για το εάν το βάρος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε υγρό ή σε άλλη αιτία, όπως οι ασθενείς που φορούν ρούχα ή αλλαγές στη σύσταση του σώματος.

Medgadget: Πώς επικοινωνεί η Ζυγαριά με το υγειονομικό προσωπικό; Δώστε μας μια επισκόπηση του Κλινικού Ταμπλό και των δυνατοτήτων του.

Τζον Λίπμαν: Η Cardiac Scale χρησιμοποιεί συνδεσιμότητα κυψελοειδούς δικτύου, αντί για Bluetooth ή Wi-Fi, για τη μετάδοση δεδομένων μέτρησης. Αυτή η δυνατότητα απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης και βελτιώνει την πρόσβαση στη φροντίδα για άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή στο smartphone, μια αυξανόμενη ανησυχία για τη δημόσια υγεία που συνοδεύει την ανάπτυξη της τηλεϊατρικής.

Με το Bodyport Clinical Dashboard, οι ομάδες κλινικής περίθαλψης θα μπορούν να παρακολουθούν εύκολα τα δεδομένα των ασθενών και τις διαχρονικές αλλαγές στην κατάσταση της υγείας εντός της υπάρχουσας ροής εργασίας τους. Ο δείκτης υγρών επιτρέπει στους ασθενείς να ελέγχονται εύκολα, επιτρέποντας την παροχή έγκαιρων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων.

Medgadget: Πώς ταιριάζει η Καρδιακή Ζυγαριά με την καθημερινή ζωή ενός ασθενούς;

Τζον Λίπμαν: Οι ασθενείς χρειάζονται μόνο περίπου 20 δευτερόλεπτα σε μια πολύ οικεία πρωινή δραστηριότητα – ανεβαίνοντας σε μια ζυγαριά. Η λύση Bodyport έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει αιμοδυναμικά σήματα μέσω της Καρδιακής Κλίμακας για να παρέχει βελτιστοποιημένες παρεμβάσεις προσαρμοσμένες στον ασθενή. Χωρίς να απαιτείται φορητή συσκευή ή χειρουργικό εμφύτευμα, η λύση έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην καθημερινή ζωή του ασθενούς.

Αναπτύξαμε το Bodyport Patient Experience — μια εύχρηστη πύλη σε συνδυασμό με βολικά εργαλεία, πόρους, καθοδήγηση με βιοδείκτες και πολλά άλλα — για να δώσουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς να παρακολουθούν την υγεία τους, να παραμείνουν στη θεραπεία και να αναλάβουν δράση. Οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις, να ελέγχουν τα συμπτώματα και να καταγράφουν φάρμακα και δίαιτα. δείτε εξατομικευμένες τάσεις και γνώσεις για την υγεία. πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους και ενότητες μάθησης για συγκεκριμένες ασθένειες· λάβετε ατομική καθοδήγηση και καλέστε φίλους και συγγενείς για υποστήριξη.

Medgadget: Έχετε σχέδια για πρόσθετες ιατρικές τεχνολογίες; Πώς βλέπετε την πρόοδο της εταιρείας τα επόμενα πέντε χρόνια;

Τζον Λίπμαν: Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε νέους βιοδείκτες και αλγόριθμους που βοηθούν στην καλύτερη πρόβλεψη της επιδείνωσης της κατάστασης σε ασθενείς που ζουν με πολύπλοκες χρόνιες παθήσεις. Νέοι βιοδείκτες και αλγόριθμοι θα μας επιτρέψουν να εντοπίζουμε ανεπιθύμητα συμβάντα νωρίτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενισχύοντας περαιτέρω την ικανότητά μας να κρατάμε τους ασθενείς εκτός νοσοκομείου και στο σπίτι τους. Αυτοί οι νέοι αλγόριθμοι θα μας επιτρέψουν επίσης να επεκτείνουμε την τεχνολογία μας σε άλλες καρδιονεφρικές παθήσεις, όπως η χρόνια νεφρική νόσο.

Σύνδεσμος: Αρχική σελίδα Bodyport…

Schreibe einen Kommentar