Ασύρματη φόρτιση, δεύτερη διάρκεια ζωής των μπαταριών EV, φόρτιση μεγαβάτ για ημιτελικούς: Τα σημερινά νέα του αυτοκινήτου

8
Ασύρματη φόρτιση, δεύτερη διάρκεια ζωής των μπαταριών EV, φόρτιση μεγαβάτ για ημιτελικούς: Τα σημερινά νέα του αυτοκινήτου

Ρίχνουμε μια ματιά στην τεχνολογία και τις δυνατότητες της αγοράς της ασύρματης φόρτισης για EV. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραθέτουν δεύτερες χρήσεις για μπαταρίες EV. Το άγχος του εύρους εξακολουθεί να υπάρχει -χωρίς το άγχος- βρείτε ερευνητές. Και το σύστημα φόρτισης Megawatt είναι έτοιμο για υποδομές επόμενου επιπέδου για ηλεκτρικά φορτηγά. Αυτά και άλλα, εδώ στο Αναφορές Green Car.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, πολλοί οδηγοί υποτιμούν χρονίως την ικανότητα των ηλεκτρικών οχημάτων να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Σε κάτι που ακούγεται σαν μια νέα περιστροφή στη γνωστή ανησυχία του άγχους της αυτονομίας, είναι ένα νέο είδος ψυχολογικού φραγμού που θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη στις διεπαφές των οχημάτων και στο πού να εντοπιστεί η φόρτιση.

Την περασμένη εβδομάδα επισημοποιήθηκε επιτέλους το Σύστημα Φόρτισης Μεγαβάτ (MCS) για ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου, και σε αυτό λέμε να ενεργοποιηθούν τα ηλεκτρικά φορτηγά.

Παρόλο που τα περισσότερα μοντέλα πλήρους σειράς δεν έχουν αυξήσει πλήρως την παραγωγή EV σε πραγματικά επίπεδα μαζικής αγοράς, ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο ευρείας χρήσης δεύτερης ζωής για μπαταρίες EV. Από τα ηλεκτρικά ρίκσα έως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξετάσαμε μερικές χρήσεις. Εν μέρει πρόκειται για την επίλυση των προκλήσεων των αποβλήτων, αν και εξακολουθούμε να είμαστε περίεργοι πώς όλες αυτές οι δεύτερες χρήσεις θα συνυπολογιστούν στους ισχυρισμούς βιωσιμότητας.

Και γιατί έχει σημασία η ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Εξετάσαμε πώς έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, πώς θα μπορούσε να εισέλθει στην αγορά και τι είδους αλλαγή παιχνιδιού θα μπορούσε να είναι για υιοθέτηση EV.

____________________________________

Ακολουθήστε τις αναφορές Green Car Facebook και Κελάδημα

Schreibe einen Kommentar