Δίσκος προεπισκόπησης Vinfast, τιμολόγηση Subaru Solterra, τεχνολογία στερεάς κατάστασης Nissan, ηλεκτρική Chevy Corvette: Η εβδομάδα στην όπισθεν

3
Δίσκος προεπισκόπησης Vinfast, τιμολόγηση Subaru Solterra, τεχνολογία στερεάς κατάστασης Nissan, ηλεκτρική Chevy Corvette: Η εβδομάδα στην όπισθεν

Ποια εταιρεία σκέφτεται ξανά το minivan ως EV;

Ποιο πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό pickup βγήκε στην παραγωγή αυτή την εβδομάδα;

Αυτή είναι η αναδρομή μας στο Week In Reverse—ακριβώς εδώ στο Green Car Reports—για την εβδομάδα που λήγει στις 29 Απριλίου 2022.

Σε μια προεπισκόπηση του Vinfast VF 8 του 2023, του πρώτου από τα δύο ηλεκτρικά crossover της βιετναμέζικης μάρκας που υποτίθεται ότι προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ πριν από το τέλος του 2022, διαπιστώσαμε ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη για να τηρηθεί το επιθετικό χρονοδιάγραμμα.

Πρωτότυπο Vinfast VF8

Πρωτότυπο Vinfast VF8

Η GM ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τοποθετήσει μια αντλία θερμότητας σε κάθε Ultium EV της—αρχίζοντας φυσικά από τα GMC Hummer EV και Cadillac Lyriq και να συμπεριλάβει μελλοντικά μοντέλα μαζικής αγοράς όπως το Chevrolet Trailblazer EV και το Chevy Blazer EV. Η εταιρεία λέει ότι η τεχνολογία θα προσφέρει μια ουσιαστική πραγματική ώθηση στην εμβέλεια, ταχύτερη φόρτιση και ταχύτερη επιτάχυνση.

Η GM επιβεβαίωσε επίσης ένα έργο που φημολογείται εδώ και καιρό: ένα πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Chevrolet Corvette. Το Corvette EV θα προηγηθεί από μια υβριδική Corvette που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Nissan Surf-Out concept

Nissan Surf-Out concept

Η Nissan κάποτε ανέπτυξε από κοινού τις κυψέλες μπαταρίας για το πρωτοποριακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Leaf. τώρα ακολουθεί μια παρόμοια φιλοσοφία για κυψέλες πλήρως στερεάς κατάστασης που λέει ότι προορίζονται για ένα EV παραγωγής το 2028. Είναι δυνητικά «μια αλλαγή παιχνιδιού για τον εκδημοκρατισμό των EV», σύμφωνα με τη Nissan, με τη δυνατότητα να διπλασιάσουν την ενεργειακή πυκνότητα κατά βάρος, φόρτιση στο ένα τρίτο του χρόνου και κόστος 75 $/kwh—όλα αυτά θα άλλαζαν τους υπολογισμούς ειδικά για μεγαλύτερα ηλεκτρικά pickup και SUV.

Η Ford επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα την έναρξη της παραγωγής για το ηλεκτρικό pickup F-150 Lightning 2022—αν και σε μια περίεργη ανατροπή, προς το παρόν δεν γίνονται παραγγελίες για το φορτηγό. Η Ford είπε ότι θα επεκτείνει την παραγωγή του Lightning σε 150.000 μονάδες ετησίως το 2023 και ο Διευθύνων Σύμβουλος Jim Farley επιβεβαίωσε ξεχωριστά ότι το ηλεκτρικό φορτηγό μαζικής αγοράς του Τενεσί που θα κατασκευαστεί από το 2024 δεν θα είναι διάδοχος του Lightning αλλά θα είναι επιπλέον σε αυτό.

Πρωτότυπο Subaru Solterra

Πρωτότυπο Subaru Solterra

Το Subaru Solterra EV ξεκινά σε υψηλότερη τιμή από το εξάδελφό του Toyota BZ4X, επιβεβαίωσε η Subaru με πλήρεις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Σε σχέση με το BZ4X, το Solterra θα προσφέρεται μόνο σε μορφή τετρακίνησης. αλλά θα προσφέρεται και στις 50 πολιτείες και οι αγοραστές θα μπορούν να διεκδικήσουν την πλήρη πίστωση φόρου 7.500 $ EV χωρίς να ανησυχούν για μια εκκρεμή σταδιακή κατάργηση.

Η σειρά Polestar 2 2023 μπορεί να έχει μεγαλύτερη αυτονομία – συμπεριλαμβανομένης της πραγματικής αυτονομίας από μια βελτιωμένη αντλία θερμότητας – καθώς και ένα αναβαθμισμένο φίλτρο καμπίνας, ένα αφαιρούμενο σκίαστρο και ένα νέο σύνολο χρωμάτων και σχεδίων τροχών. Και οι αγοραστές θα αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο με ακόμη χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από πριν, καυχιέται η εταιρεία.

2023 Polestar 2

2023 Polestar 2

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι θα αγοράσει έως και 100.000 Lucid EV σε μια περίοδο 10 ετών, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Τα οχήματα θα προέρχονται αρχικά από το εργοστάσιο της Lucid στην Αριζόνα, αλλά ενδεχομένως αργότερα θα προέρχονται απευθείας από τις επερχόμενες εγκαταστάσεις του στη Σαουδική Αραβία.

Στην Κίνα, ο γίγαντας των μπαταριών CATL λάνσαρε τη δική του υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών, που ονομάζεται Evogo. Εστιασμένη στους κατοίκους διαμερισμάτων που δεν έχουν φόρτιση στο σπίτι, η υπηρεσία χρησιμοποιεί ένα ιδιόκτητο αρθρωτό σύστημα και στοχεύει να προσφέρει ταχύτητες σε σύγκριση με (ή αντίστοιχη) της γρήγορης φόρτισης DC.

Τι μπορεί να φέρει η ηλεκτρική εποχή για την Chrysler; Λοιπόν, για αρχή, σίγουρα επανεξετάζει το minivan της Chrysler ως EV—ίσως με μια νέα ερμηνεία των ευέλικτων καθισμάτων Stow ‚N Go.

Ηλεκτρικό φορτηγό Volta Zero 7,5 τόνων

Ηλεκτρικό φορτηγό Volta Zero 7,5 τόνων

Η νέα σειρά ηλεκτρικών εμπορικών φορτηγών που αποκάλυψε η Volta Trucks of Sweden κυμαίνεται από περίπου 16.500 έως 35.000 λίβρες και δεν σχεδιάστηκε καθόλου για εσωτερική καύση. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η σχεδίαση προσφέρει ένα εντελώς διαφορετικό πλεονέκτημα που βάζει τον οδηγό στο επίπεδο του δρόμου.

Θα μπορούσαν τα νέα κίνητρα EV να κάνουν μεγαλύτερη διαφορά εάν είχαν ως στόχο να κάνουν τους «υπερχρήστες» βενζίνης να γίνουν ηλεκτρικοί —ειδικά εκείνοι με χαμηλό εισόδημα; Αυτό σκέφτεται η Καλιφόρνια.

Την Πέμπτη, ένας συνασπισμός πολιτειών και περιβαλλοντικών οργανώσεων κατέθεσε αγωγές κατά της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί κατάλληλες περιβαλλοντικές αναλύσεις και αναλύσεις κόστους πριν από την υπογραφή της σύμβασης για μια νέα γενιά οχημάτων παράδοσης — και μόνο το 10% εξ αυτών πλήρως ηλεκτρικός. Επιπλέον, τα βενζινοκίνητα ανταλλακτικά φορτηγά αναμένεται να είναι λιγότερο αποδοτικά σε σχέση με τους προκατόχους τους της εποχής του 1990 όταν είναι νέα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Herbert Diess και ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Bernard Looney με φορτιστή Flexpole

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Herbert Diess και ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Bernard Looney με φορτιστή Flexpole

Ένα έργο μεταξύ της Volkswagen και του πετρελαϊκού κολοσσού BP θα φέρει έως και 8.000 νέα σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη έως το 2024—επικεντρωμένα στην αστική φόρτιση και συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου «Flexpole» που δεν απαιτεί υλικό υψηλής τάσης για την παροχή ταχείας φόρτισης DC.

Το Kia Niro EV πρώτης γενιάς συνεχίζει – ως ειδικό ταξί μηδενικών εκπομπών ρύπων στην εγχώρια αγορά της Νότιας Κορέας, επιβεβαίωσε η Kia αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Kia, είναι το πρώτο από μια νέα σειρά ηλεκτρικών οχημάτων «σχεδιασμένα για το σκοπό». Και για να ανταποκριθεί στον σκοπό του, το πολυαγαπημένο EV έχει αδυνατίσει στα καθίσματα και τις επενδύσεις θυρών, μεταξύ άλλων αλλαγών στη συσκευασία.

Διαφήμιση Chevy Silverado EV - Sopranos Super Bowl, 2022

Διαφήμιση Chevy Silverado EV – Sopranos Super Bowl, 2022

Και οι διαφημιστικές δαπάνες του Big Game από τη GM, τη BMW, την Kia και άλλες φέτος οδήγησαν σε αύξηση του Super Bowl στις παραγγελίες της Tesla; Φαίνεται να είναι έτσι και η Tesla καυχήθηκε για την ώθηση που πήρε.

____________________________________

Ακολουθήστε τις αναφορές Green Car Facebook και Κελάδημα

Schreibe einen Kommentar