Επανεξετάζουμε το μίνι βαν για την εποχή του ηλεκτρικού

45
Επανεξετάζουμε το μίνι βαν για την εποχή του ηλεκτρικού

Για να το πούμε ωμά, η τρέχουσα σειρά προϊόντων της Chrysler είναι παλιά. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, αλλά όταν φτάσουν τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα από την φημισμένη αυτοκινητοβιομηχανία είναι σαφές ότι θα κλίνουν στα δυνατά σημεία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε μια συνέντευξη στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2022, η CEO της Chrysler, Christine Feuell, έδωσε Αναφορές Green Car μερικές πληροφορίες για το πώς θα μοιάζει η ηλεκτρική εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία—συμπεριλαμβανομένου ενός minivan και ενός crossover SUV.

Η Feuell διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της μάρκας το φθινόπωρο του 2021 και έχει ήδη μια έντονη αίσθηση του τι κάνει την Chrysler να λειτουργεί: το μίνι βαν.

Έννοια της πύλης Chrysler, Έκθεση Consumer Electronics 2017

Έννοια της πύλης Chrysler, Έκθεση Consumer Electronics 2017

Εδώ έρχεται το ηλεκτρικό μίνι βαν της Chrysler

Ο Feuell ξέρει ότι η Chrysler εφηύρε το τμήμα και δεν μάσησε τα λόγια όταν ρωτήσαμε εάν ένα minivan έχει θέση στο ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας: „Ναι.“

Το στέλεχος δεν μιλούσε για μελλοντικό προϊόν, αλλά σημείωσε, «νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι προσπαθούμε να επανεφεύρουμε το μίνι βαν στη μελλοντική μας σειρά».

Αυτή τη στιγμή η Chrysler „εξετάζει ξανά τι πρέπει να είναι και τι πρέπει να είναι το μίνι βαν σε αυτό το (ηλεκτρικό) χρονικό πλαίσιο“, είπε ο Feuell. GCR. Ο στόχος θα είναι και πάλι η διάσπαση του τμήματος, σύμφωνα με το στέλεχος. Τα καθίσματα Stow ‚N Go, ή μια νέα ερμηνεία του, σίγουρα έχουν ρόλο στο ηλεκτρικό μέλλον, επιβεβαίωσε, αλλά όταν πιέστηκε, ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν έδινε μια ίντσα για το πώς ακριβώς θα λειτουργούσε μια εγκατάσταση Stow ‚N Go σε ένα ηλεκτρικό σασί skateboard όπου το πάτωμα είναι ουσιαστικά μια μπαταρία.

Τα καθίσματα Stow ‚N Go είναι μια ευέλικτη διάταξη καθισμάτων όπου η δεύτερη σειρά διπλώνει στο πάτωμα σε κρυφά δοχεία. Έδωσε στο μίνι βαν νέα ζωή πωλήσεων στη δεκαετία του 2010, καθώς οι οικογένειες βρήκαν τη συσκευασία συμφέρουσα σε σχέση με αυτή των SUV.

Ο Feuell είπε ότι η ηλεκτρική εποχή θα επιτρέψει την επανεξέταση της ίδιας της περίπτωσης χρήσης του μίνι βαν έχοντας κατά νου την κοινή χρήση.

Πέρα από τα ευέλικτα καθίσματα και την αποθήκευση, ο Feuell σημείωσε ότι τα μίνι βαν είναι ένα όχημα ζωής. Ενώ η κατηγορία κυριαρχείται από οικογένειες, η οικογένεια όλων δεν είναι ίδια ή δεν έχει την ίδια περίπτωση χρήσης, σημειώνοντας τον όρο #Vanlife. Οι περιπετειώδεις άνθρωποι που χρησιμοποιούν φορτηγά για οικογενειακές διακοπές, ειδικά στις βόρειες πολιτείες, θα εξακολουθούν να θέλουν σύστημα τετρακίνησης και αυτό θα πρέπει να παραμείνει.

Chrysler Airflow EV Concept

Chrysler Airflow EV Concept

Η εμβέλεια εξακολουθεί να είναι βασικός παράγοντας για τους πελάτες, δείχνει η έρευνα της Chrysler. «Η αυτονομία 400 μιλίων φαίνεται να είναι το γλυκό σημείο για πολλούς πελάτες που προσπαθούν να ξεπεράσουν το άγχος που έχουν σχετικά με την εμβέλεια», είπε ο Feuell, προτείνοντας ότι η Chrysler και η μητρική της εταιρεία Stellantis θα ακολουθήσουν μια προσέγγιση συνεργασίας στην υποδομή φόρτισης μάλλον. παρά να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο.

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Chrysler θα φτάσει το 2025. Θα είναι το πρώτο από τα τρία EV που η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να λανσάρει πριν από το 2028. Ενώ η Feuell έσπευσε να σημειώσει ότι το Airflow είναι καθαρά μια ιδέα και όχι μια προεπισκόπηση με σκοπό την παραγωγή ενός EV, δήλωσε. «Σίγουρα σκοπεύουμε να συμπεριλάβουμε ένα μεσαίου μεγέθους crossover στο νέο χαρτοφυλάκιο», ενώ αναφερόμαστε στα τρία BEV που πρόκειται να φτάσουν σε διάστημα τριών ετών.

2019 Chrysler Pacifica Hybrid

2019 Chrysler Pacifica Hybrid

Η τρέχουσα σύνθεση

Η τρέχουσα σειρά της Chrysler αποτελείται ουσιαστικά από δύο οχήματα: το 300 sedan και το minivan Pacifica. Το πρώτο είναι αρχαίο, με μερικά υποστηρικτικά κομμάτια που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 2000. Τελευταία φορά έλαβε ανανέωση για το 2015. Το Pacifica, που παρουσιάστηκε ξανά ως μίνι βαν, έφτασε το 2017 και έλαβε μια ήπια ανανέωση για το 2021.

Και τα δύο αυτά μοντέλα θα συνεχίσουν να τροποποιούνται καθώς θα επιβιώσουν μετά το 2025 για να έχουν κάποια επικάλυψη κατά την κυκλοφορία των EV. Μην περιμένετε να εμφανιστούν νέες ή πολύ ανανεωμένες εκδόσεις, αν και το στέλεχος είπε ότι θα γίνουν επενδύσεις για να συνεχιστεί η βελτίωση του προϊόντος από άποψη σχεδιασμού και τεχνολογίας.

Ο Feuell δεν θα σχολιάσει περαιτέρω εάν το plug-in υβριδικό Pacifica θα τροποποιηθεί και θα αναβαθμιστεί ώστε να έχει περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία, καθώς αυτό θα συζητούσε το μελλοντικό προϊόν. Αλλά όταν ρωτήθηκε εάν οι βελτιώσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης θα ενσωματωθούν σε αυτές τις ενημερώσεις, ο Feuell είπε, „πρέπει να είναι“.

Ένα ηλεκτρικό μίνι βαν και ένα μεσαίο crossover SUV είναι φαινομενικά στα σκαριά, αλλά τι γίνεται με ένα ηλεκτρικό σεντάν; «Δεν είναι εκτός τραπεζιού», είπε ο Feuell.

Schreibe einen Kommentar