Επισημοποιήθηκε το πρότυπο Megawatt για τη φόρτιση ηλεκτρικών ημιχρόνων

0
Επισημοποιήθηκε το πρότυπο Megawatt για τη φόρτιση ηλεκτρικών ημιχρόνων

Τα πλήρως ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά και λεωφορεία δεν πρόκειται να γίνουν ευρέως αποδεκτά έως ότου μπορέσουν να φορτίσουν, όπως το θέτει η ομάδα προτύπων CharIn, «μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Αυτή την περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε ένα άλλο σημαντικό βήμα, με την επίσημη εναρκτήρια επίδειξη (ή προσομοίωση), στο EVS35 στο Όσλο, του υλικού υψηλότερης ισχύος που προορίζεται για αυτό: του συστήματος φόρτισης Megawatt (MCS).

Το CharIn είναι ο εμπορικός όμιλος προσανατολισμένος στα πρότυπα που δημιουργήθηκε αρχικά από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για να βελτιώσει και να ενθαρρύνει την υιοθέτηση του Συστήματος Συνδυασμένης Φόρτισης (CCS).

Με τα πακέτα μπαταριών για ηλεκτρικά ημίχρονο μεγάλης εμβέλειας να αναμένεται να είναι στις εκατοντάδες κιλοβατώρες, η ταχεία φόρτιση θα διαρκέσει δυνητικά πολύ περισσότερο από την ισχύ των 350 kw που είναι το ανώτερο άκρο του σημερινού συνδέσμου επιβατηγού οχήματος CCS. Όπως συνόψισε ο CharIn, περισσότερο ρεύμα απαιτεί περισσότερο χαλκό και μεγαλύτερες διατομές αγωγού.

Προς τούτο, η MCS θα χρησιμοποιήσει ένα μόνο αγώγιμο βύσμα, ικανό να αποδίδει μέγιστη ισχύ 3,75 MW, και θα είναι «ασφαλές στον κυβερνοχώρο» και θα έχει πιστοποίηση OSHA, FCC και UL. Θα υπάρχει ένας διακόπτης παράκαμψης στη λαβή και οι θύρες φόρτισης θα βρίσκονται περίπου στο ύψος των γοφών στην αριστερή πλευρά του οχήματος, προσφέροντας τη δυνατότητα να αυτοματοποιούνται στο μέλλον. Θα προσφέρει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης (V2X).

Αν και, όπως τολμάμε να επισημάνουμε, αν τα EV με μικρό τρέιλερ κατασκήνωσης —ή τα ηλεκτρικά οχήματα GMC Hummer— δυσκολεύονται να κάνουν ελιγμούς στον τυπικό φορτιστή Electrify America, η ιδέα ενός RV εξοπλισμένου με MCS που προσπαθεί να φορτίσει εκεί είναι ένα εμπόδιο επόμενου επιπέδου. .

Electric Island - Daimler Trucks Βόρεια Αμερική και PGE - Portland OR

Electric Island – Daimler Trucks Βόρεια Αμερική και PGE – Portland OR

Ένας από τους πρώτους σταθμούς φόρτισης με δυνατότητα μεγαβάτ που προσφέρει την υποδοχή MCS είναι η τοποθεσία του Portland’s Electric Island, που αναπτύχθηκε από την PGE και τη Daimler Trucks Βόρεια Αμερική. Είναι έτοιμο για μια σειρά ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου.

Οι σταθμοί φόρτισης μεγαβάτ για φορτηγά παρουσιάζουν ακόμη πιο δύσκολες προκλήσεις για την τοποθέτηση, επειδή όχι μόνο πρέπει να κάνουν χώρο για τα φορτηγά, αλλά να βρίσκονται σε ένα σημείο του δικτύου που μπορεί να υποστηρίξει την κατανάλωση ισχύος (10 MW ή περισσότερο) μιας μονάδας ημιαγωγών.

Αυτά είναι από τα δύσκολα ερωτήματα που έχει αντιμετωπίσει μια ομάδα κατά τη χάραξη του σχεδίου για έναν «Διάδρομο Καθαρής Διαμετακόμισης Δυτικής Ακτής», εξετάζοντας πού θα μπορούσαν να βρίσκονται τέτοιοι σταθμοί και πώς να ξεκινήσετε.

Ένα άλλο πρότυπο για αυτό μπορεί να είναι μια στάση φορτηγού σε επίπεδο μεγαβάτ που σχεδιάστηκε από την startup WattEV στο Bakersfield της Καλιφόρνια, με στόχο 40 πάγκους φόρτισης και 25 MW.

Απόδοση στάσης ηλεκτρικού φορτηγού WattEV

Απόδοση στάσης ηλεκτρικού φορτηγού WattEV

Τα τελικά πρότυπα αναμένονται εδώ και πολύ καιρό. Η CharIn κατέληξε σε συναίνεση στον σχεδιασμό των εισαγωγών και των συνδέσμων τον Σεπτέμβριο του 2020. Από εκείνο το σημείο —ή νωρίτερα στο έργο— καθορίστηκε ότι το MCS θα ήταν αντίστροφα συμβατό με το CCS. Η CharIn υποστηρίζει ότι τα οχήματα με MCS θα πρέπει επίσης να «μπορούν να φορτίζουν από την υπάρχουσα υποδομή CCS» — απλώς με κάποιο είδος προσαρμογέα βύσματος, θα υποθέταμε.

Η Tesla ήταν επίσης τουλάχιστον κάπως σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια για το επερχόμενο Semi, σημειώνοντας ότι επιδιώκει να αναπτύξει υποδομή φόρτισης μεγαβάτ με άλλα μέρη, τα οποία υποθέτουμε ότι θα συγκλίνουν σε αυτό το ίδιο πρότυπο.

Το πρότυπο, στο οποίο θα εμβαθύνουμε σύντομα, θα συμβάλει στην παροχή πιο προβλέψιμης συμπεριφοράς φόρτισης σε σχέση με αυτό στο οποίο έχουν καταφύγει οι κατασκευαστές φορτηγών στο μεσοδιάστημα—παρέχοντας πολλαπλές θύρες CCS.

Η MCS εστιάζει σε επαγγελματικά οχήματα Κατηγορίας 6, 7 και 8 για αυτόν τον „εύλογο“ χρόνο φόρτισης. Όμως, όπως επισημαίνει η CharIn, θα βοηθήσει περαιτέρω όχι μόνο τα ηλεκτρικά φορτηγά, αλλά και τις εφαρμογές βαρέως τύπου ναυτιλίας, αεροδιαστημικής, εξόρυξης και γεωργίας — καθώς και οχήματα VTOL (κάθετη απογείωση και προσγείωση) και άλλα αεροσκάφη.

Schreibe einen Kommentar