Ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Fisker 550 μιλίων, που θα κυκλοφορήσει το 2024

0
Ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Fisker 550 μιλίων, που θα κυκλοφορήσει το 2024

Η Fisker αποκάλυψε σήμερα μια γεύση από ένα εμβληματικό έργο ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων με στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες απόδοσης της εταιρείας. Το 2024, το σπορ αυτοκίνητο παραγωγής θα ακολουθεί τα πιο προσιτά μοντέλα Ocean και Pear της Fisker.

Το αυτοκίνητο, που μέχρι στιγμής ονομάζεται Project Ronin (προσπαθεί να παρακολουθήσει την ταινία με μερικά υπέροχα κυνηγητά αυτοκινήτου), περιγράφεται ως ένα «ολοκλήρου ηλεκτρικό σπορ Grand Tourer», με το πακέτο μπαταριών ενσωματωμένο στη δομή του οχήματός του. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι «σχεδιάζει και σχεδιάζει το Project Ronin για να προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα ενός EV παραγωγής με την απόλυτη υψηλή απόδοση».

Για να επιτευχθεί αυτός ο ισχυρισμός, το σπορ αυτοκίνητο θα πρέπει να υπερβεί τις σταδιακές βελτιώσεις που θα μπορούσαν να βελτιωθούν στα τρέχοντα 516 μίλια του Lucid για το Air Grand Touring του. Σε μια ανάρτηση στο Instagram, ο Henrik Fisker, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fisker Inc., στόχευσε μια εμβέλεια άνω των 550 μιλίων.

2023 Fisker Ocean

2023 Fisker Ocean

Αυτό δεν είναι τόσο μακριά όσο το πολυαναμενόμενο Tesla Roadster, το οποίο υποστηρίχθηκε ότι είχε αυτονομία 620 μιλίων όταν παρουσιάστηκε το 2017 και θα ήταν έτοιμο το 2019. Αυτό το μοντέλο παραμένει πλέον ωθημένο για το 2023 το νωρίτερο.

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ο Fisker λέει ότι το Project Ronin «σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας Fisker στις ρίζες του σχεδιασμού πολυτελείας». Ο Fisker αναφερόταν στην προηγούμενη εταιρεία του, τη Fisker Automotive, και τη φήμη του που είχε κερδίσει καλά για την παραγωγή ορισμένων παγκοσμίως αγαπημένων σχημάτων ως σχεδιαστής—συμπεριλαμβανομένης της BMW Z8, της Aston Martin DB9 και διαφόρων σχεδίων της Fisker, συμπεριλαμβανομένου του Fisker Karma, το οποίο αναβίωσε ως το Karma Revero και ζει σήμερα ως GS-6.

Fisker Atlantic Design Prototype - Έκθεση Αυτοκινήτου Νέας Υόρκης 2012

Fisker Atlantic Design Prototype – Έκθεση Αυτοκινήτου Νέας Υόρκης 2012

Είτε αυτό σηματοδοτεί μια αλλαγή μόνο στη σχεδιαστική δήλωση, είτε σημαίνει στην πραγματική τιμολόγηση, η τρέχουσα επανάληψη του Fisker έχει επικεντρωθεί σε πιο προσιτά οχήματα.

Θα είναι το τρίτο όχημα της νεοσύστατης αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά το SUV Fisker Ocean $37.499, το οποίο πρόκειται να φτάσει για τις πρώτες παραδόσεις μέχρι το τέλος του 2022 και το Fisker Pear, ένα αστικό EV αξίας 29.900 $ που θα κατασκευαστεί στο Οχάιο σε συνεργασία με τον κατασκευαστή iPhone. Foxconn, από το 2024.

Η Fisker αναφέρει ότι έχει περισσότερες από 40.000 κρατήσεις για τον Ωκεανό της και λέει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές τιμών στον Ωκεανό μέχρι το 2023.

Η Fisker σχεδιάζει μια πρωτότυπη μορφή του σπορ αυτοκινήτου τον Αύγουστο του 2023, με την παραγωγή να αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Schreibe einen Kommentar