Η μελέτη δείχνει ότι οι οδηγοί που δεν είναι ηλεκτροκίνητα υποτιμούν τις δυνατότητες

0
Η μελέτη δείχνει ότι οι οδηγοί που δεν είναι ηλεκτροκίνητα υποτιμούν τις δυνατότητες

Μεταξύ των EV μεγαλύτερης εμβέλειας και της αυξημένης υποδομής φόρτισης, οι λόγοι για το άγχος της εμβέλειας μειώνονται. Αλλά δεν το πιστεύουν όλοι αυτό, σύμφωνα με ένα νέο Πανεπιστήμιο της Γενεύης μελέτη.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ενέργεια της Φύσηςη μελέτη 2.000 οδηγών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία διαπίστωσε ότι πολλοί οδηγοί υποτιμούν χρόνια την ικανότητα των EV να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Περίπου το 30% των ερωτηθέντων πίστεψαν λανθασμένα ότι μια μπαταρία EV δεν είχε την ικανότητα να καλύψει τις καθημερινές τους συνήθειες οδήγησης, σύμφωνα με τη μελέτη.

2023 Chevrolet Bolt EV

2023 Chevrolet Bolt EV

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 90% των ταξιδιών θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με οχήματα με εμβέλεια 200 χιλιομέτρων (124 μίλια) – πολύ εντός των δυνατοτήτων των περισσότερων σημερινών ηλεκτρικών οχημάτων. Ακόμη και ένα βασικό Nissan Leaf με τη μικρότερη μπαταρία 40 kwh διαθέτει αυτονομία 149 μιλίων με βαθμολογία EPA, ενώ το Chevrolet Bolt EV έχει αυτονομία 259 μίλια. Και αυτά δεν είναι ακριβώς μοντέλα υψηλής ποιότητας.

Ομολογουμένως, πολλοί οδηγοί πιθανότατα ανησυχούν για το υπόλοιπο 10% των ταξιδιών, ιδιαίτερα για μεγάλα οδικά ταξίδια που εισάγουν τη μεταβλητή της δημόσιας υποδομής χρέωσης. Αν και τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των σταθμών και το επίπεδο αξιοπιστίας αφήνει ακόμα πολλά να είναι επιθυμητά.

Το άγχος της εμβέλειας εθεωρείτο κάποτε ως ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην υιοθέτηση των EV, αλλά έχουν προκύψει βελτιώσεις όπως μεγαλύτερες μπαταρίες και πιο αποτελεσματικά EV για την αντιμετώπισή του. Οι ερευνητές του MIT δήλωσαν μάλιστα ότι το άγχος της εμβέλειας ήταν υπερβολικό το 2016. Ωστόσο, φαίνεται ότι μπορεί να αναδύεται ένα διαφορετικό είδος ψυχολογικού φραγμού.

2023 Chevrolet Bolt EUV Redline Edition

2023 Chevrolet Bolt EUV Redline Edition

Η παροχή πιο συγκεκριμένων πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων να καθησυχάζουν τους οδηγούς θα μπορούσε να βοηθήσει, δήλωσε ο Mario Herberz, πρώτος συγγραφέας της μελέτης, σε μια δήλωση. Η εμπειρία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει. Πρόσφατες μελέτες, όπως μια από το AAA, διαπίστωσαν ότι η κατοχή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα θεραπεύσει το άγχος της αυτονομίας.

Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η υποδομή φόρτισης θα πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς. Και ενώ δεν σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε τα όρια της εμβέλειας EV, να ξέρετε ότι οι δοκιμές έχουν δείξει ότι πολλά οχήματα μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν αφού οι εκτιμήσεις της αυτονομίας τους πέσει στο μηδέν.

Schreibe einen Kommentar