Η προτεινόμενη από τον Μπάιντεν διακοπές φόρου φυσικού αερίου έχει πολλούς σκεπτικιστές, από οικονομολόγους μέχρι περιβαλλοντολόγους

12
Η προτεινόμενη από τον Μπάιντεν διακοπές φόρου φυσικού αερίου έχει πολλούς σκεπτικιστές, από οικονομολόγους μέχρι περιβαλλοντολόγους

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε την Τετάρτη από το Κογκρέσο τρίμηνη αργία στο ομοσπονδιακό φόρο φυσικού αερίου. Με στόχο την ανακούφιση από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η πολιτική προκαλεί ήδη σκεπτικισμό.

Εάν το Κογκρέσο εγκρίνει τη φορολογική αργία, οι τρέχοντες ομοσπονδιακοί φόροι καυσίμων 24 σεντς ανά γαλόνι για τη βενζίνη και 18 σεντς ανά γαλόνι για το ντίζελ θα ανασταλούν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ενώ αυτοί οι φόροι συνεισφέρουν στο ομοσπονδιακό Ταμείο Αυτοκινητοδρόμων, ο Μπάιντεν ζήτησε επίσης από το Κογκρέσο να βρει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης ώστε να μην επηρεαστεί, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου.

Οι μέσες τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί 2 δολάρια ανά γαλόνι από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Αφού ξεπέρασε τα 5 $ ανά γαλόνι πριν από μια εβδομάδα, η εθνική μέση τιμή της αντλίας μειώνεται σε περίπου 4,96 $ για την κανονική βενζίνη, αλλά η Καλιφόρνια βρίσκεται στα 6,37 $.

Ο Λευκός Οίκος, Ουάσιγκτον, DC  [Creative Commons license by dcjohn]

Ο Λευκός Οίκος, Ουάσιγκτον, DC [Creative Commons license by dcjohn]

Αλλά ένας μακρύς κατάλογος σκεπτικιστών πιστεύει ότι η αργία του φόρου φυσικού αερίου δεν είναι η σωστή πολιτική για να αντιμετωπιστεί αυτό. Όταν ορισμένες πολιτείες ανέστειλαν τους φόρους τους στο φυσικό αέριο στο παρελθόν, στην πραγματικότητα οδήγησαν σε υψηλότερες τιμές των καυσίμων, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από τη Σχολή Wharton στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια που αναφέρεται από Bloomberg.

Όταν το Μέριλαντ καθιέρωσε φορολογική αργία ενός μήνα, οι τιμές αρχικά μειώθηκαν, αλλά στη συνέχεια αυξήθηκαν μετά τη λήξη της φορολογικής αργίας στις 17 Απριλίου, σύμφωνα με τη μελέτη. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι τιμές κατέληξαν υψηλότερες από ό,τι θα ήταν χωρίς τη φορολογική αργία, η οποία στοίχισε στο Μέριλαντ περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με Bloomberg.

Η Ερευνητική Ομάδα Δημοσίου Συμφέροντος των Ηνωμένων Πολιτειών (US PIRG) τάχθηκε επίσης κατά της ομοσπονδιακής αργίας του φόρου φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας ότι παρακάμπτει το κύριο ζήτημα της μείωσης της εξάρτησης από το πετρέλαιο.

Κυκλοφορία στην Ατλάντα, Τζόρτζια κατά την ώρα αιχμής (μέσω Wikimedia)

Κυκλοφορία στην Ατλάντα, Τζόρτζια κατά την ώρα αιχμής (μέσω Wikimedia)

«Η τρέχουσα άνοδος της τιμής του φυσικού αερίου είναι απλώς η πιο πρόσφατη υπενθύμιση ότι η εξάρτησή μας από το πετρέλαιο μας αφήνει ένα βαρέλι», δήλωσε ο διευθυντής περιβαλλοντικών εκστρατειών των ΗΠΑ PIRG, Matt Casale. «Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από μια αργία φόρου φυσικού αερίου—χρειαζόμαστε πραγματικές λύσεις μεταφοράς που δεν θα εμβαθύνουν περαιτέρω την εξάρτησή μας από τα αυτοκίνητα και το πετρέλαιο σε βάθος χρόνου».

Δεν υπάρχει επίσης καμία εγγύηση ότι η εξοικονόμηση φόρων θα φτάσει στις τσέπες των καταναλωτών, σημείωσε η Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών σε δελτίο τύπου. Η ομάδα επικαλέστηκε ανάλυση από την American Road and Transportation Builders Association. Η ομάδα υπεράσπισης του Συνδέσμου — το Transportation Investment Advocacy Center — διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, το ένα τρίτο μιας αύξησης ή μείωσης στους κρατικούς φόρους βενζίνης μεταβιβάζεται στους καταναλωτές μέσω αλλαγών στις τιμές λιανικής την ημέρα που τίθεται σε ισχύ η αλλαγή του φορολογικού συντελεστή, χωρίς σημαντικό αντίκτυπο μετά από αυτό.

Η συζήτηση επισκιάζει επίσης το γεγονός ότι οι τρέχοντες φόροι φυσικού αερίου δεν επαρκούν για τη χρηματοδότηση επισκευών δρόμων. Το 2018, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ υποστήριξε την αύξηση του φόρου φυσικού αερίου κατά 25 σεντς για τη χρηματοδότηση της επισκευής των δρόμων, κάτι που υποστήριξε ακόμη και ο πρόεδρος Τραμπ που απεχθάνεται τη φορολογία. Εν τω μεταξύ, ορισμένες πολιτείες έχουν αναζητήσει τρόπους φορολογίας της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η βενζίνη, ως τρόπο συγκέντρωσης πρόσθετων εσόδων από αυτά τα οχήματα.

Schreibe einen Kommentar