Η Σαουδική Αραβία συμφωνεί να αγοράσει έως και 100.000 Lucid EVs

28
Η Σαουδική Αραβία συμφωνεί να αγοράσει έως και 100.000 Lucid EVs

Σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα αγοράσει έως και 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Lucid σε μια περίοδο 10 ετών, με τις αρχικές παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν έως το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μια αρχική δέσμευση 50.000 οχημάτων, με δυνατότητα αγοράς 50.000 ακόμη, συμπεριλαμβανομένου του Lucid Air και «άλλα μελλοντικά μοντέλα», σύμφωνα με δελτίο τύπου της Lucid.

Τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν στο τρέχον εργοστάσιο της Lucid στην Αριζόνα και μια μελλοντική εγκατάσταση συναρμολόγησης στη Σαουδική Αραβία που ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους. Έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2025 με δυνητική παραγωγική ικανότητα 150.000 οχημάτων ετησίως.

Διαυγής απόδοση Σαουδικής Αραβίας

Διαυγής απόδοση Σαουδικής Αραβίας

Ο ρυθμός παραγγελιών αναμένεται να κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 οχήματα ετησίως και να αυξηθεί μεταξύ 4.000 και 7.000 οχημάτων ετησίως από το 2025, σύμφωνα με τη Lucid.

Οι τιμές αγοράς θα βασίζονται στη „χαμηλότερη τιμή λιανικής για το ισχύον όχημα στη Σαουδική Αραβία και στην τυπική λιανική τιμή για το ισχύον όχημα στις Ηνωμένες Πολιτείες“, μαζί με τα έξοδα αποστολής, εισαγωγής και έγκρισης, είπε ο Lucid.

Lucid Project Gravity - από βίντεο κλιπ κατά το ντεμπούτο του Air

Lucid Project Gravity – από βίντεο κλιπ κατά το ντεμπούτο του Air

Αυτή η συνεχιζόμενη σχέση που ξεκίνησε το 2018, όταν το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας πήρε μερίδιο στην αμερικανική εταιρεία EV, δίνοντάς της το κεφάλαιο που απαιτείται για να περάσει τη γραμμή τερματισμού στην ανάπτυξη της Air και να ιδρύσει το εργοστάσιο συναρμολόγησης της στην Αριζόνα.

Αυτό το εργοστάσιο ξεκίνησε να κατασκευάζει το Lucid Air τον Σεπτέμβριο. Η Air έχει λάβει γενικά καλό τύπο, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου μας για το Green Car Reports Best Car To Buy 2022.

Ένα δεύτερο μοντέλο με την κωδική ονομασία Project Gravity αναμένεται το 2024, υποσχόμενο να είναι ένα ηλεκτρικό SUV «υπερυψηλής απόδοσης» που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέχρι στιγμής. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα «μελλοντικά μοντέλα» που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας.

Schreibe einen Kommentar