Η τεχνολογία στερεάς κατάστασης θα μπορούσε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των μπαταριών EV κατά 39%, προτείνει έρευνα

9
Η τεχνολογία στερεάς κατάστασης θα μπορούσε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των μπαταριών EV κατά 39%, προτείνει έρευνα

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μπορούσαν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 39%, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που ανατέθηκε από την ομάδα περιβαλλοντικής υπεράσπισης Transport & Environment (T&E).

Η έκθεση που συντάχθηκε από τη Minviro, μια εταιρεία που κάνει αναλύσεις κύκλου ζωής πρώτων υλών, συγκρίνει το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα των μπαταριών στερεάς κατάστασης με δύο από τις πιο δημοφιλείς τρέχουσες χημικές χημικές ουσίες ιόντων λιθίου: νικέλιο-μαγγάνιο-κοβάλτιο (NMC) και φωσφορικό σίδηρο λιθίου (LFP). ).

Η ανάλυση διαπίστωσε ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης πέτυχαν συνολική μείωση 24% με βάση μόνο την τεχνολογία και 39% εάν χρησιμοποιήθηκαν βιώσιμα υλικά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μπαταρίες LFP έχουν ελαφρώς υψηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από αυτούς τους υπολογισμούς.

Κυψέλες μπαταρίας στερεάς κατάστασης στερεάς ισχύος

Κυψέλες μπαταρίας στερεάς κατάστασης στερεάς ισχύος

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν έως και 35% περισσότερο λίθιο από τις τρέχουσες χημικές ουσίες ιόντων λιθίου, αλλά πολύ λιγότερο γραφίτη και κοβάλτιο, ανέφερε η έκθεση. Η T&E αναμένει επίσης νέες μεθόδους εξόρυξης, όπως η εξόρυξη λιθίου από γεωθερμικά πηγάδια, να μπουν στο παιχνίδι και να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της προμήθειας λιθίου.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης, που παίρνουν το όνομά τους από τον στερεό ηλεκτρολύτη που χρησιμοποιείται στη θέση του υγρού στις τρέχουσες χημικές χημικές ουσίες ιόντων λιθίου, έχουν διαφημιστεί κυρίως για την ενεργειακή τους πυκνότητα. Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες – η Nissan είναι μια – έχουν προτείνει ότι η τεχνολογία στερεάς κατάστασης μπορεί να βοηθήσει να γίνουν δυνατά ορισμένα είδη ηλεκτρικών pickups και SUV.

Ενώ αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, προμηθευτές μπαταριών και νεοφυείς επιχειρήσεις επενδύουν στην τεχνολογία, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης δεν θα είναι έτοιμες για εμπορική χρήση παρά αργότερα μέσα στη δεκαετία, το νωρίτερο.

Παραγωγή Nissan για πρωτότυπα κύτταρα στερεάς κατάστασης

Παραγωγή Nissan για πρωτότυπα κύτταρα στερεάς κατάστασης

Η Toyota και η Panasonic οδηγούν επί του παρόντος στις πατέντες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Και με την Toyota να στοχεύει πρώτα να βάλει την τεχνολογία σε ένα υβριδικό, ένα τέτοιο μοντέλο που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την μπαταρία του μπορεί ενδεχομένως να έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 μπαταρίας από οποιοδήποτε ηλεκτροκίνητο όχημα.

Παρά το θόρυβο γύρω από τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία εξακολουθεί να είναι αναπόδεικτη στα οχήματα παραγωγής. Θα είναι μεγαλύτερη η διάρκεια ζωής των κυττάρων στερεάς κατάστασης; Αυτή είναι μια σημαντική ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί σε πραγματικό κόσμο.

Schreibe einen Kommentar