Η Fisker παρέχει μια πρώτη ματιά σε αστικό EV αξίας 29.900 $, επιβεβαιώνει η παραγωγή του Οχάιο

0
Η Fisker παρέχει μια πρώτη ματιά σε αστικό EV αξίας 29.900 $, επιβεβαιώνει η παραγωγή του Οχάιο

Η Fisker επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η παραγωγή του συμπαγούς ηλεκτρικού της οχήματος, του Pear EV αξίας 29.900 δολαρίων, θα ξεκινήσει να παράγεται το 2024 στο πρώην εργοστάσιο της GM στο Lordstown του Οχάιο.

Δεν είναι επίσης μια εξειδικευμένη υπόθεση. Η Fisker πρόκειται για όγκο με αυτό, με στόχο να κατασκευάσει τουλάχιστον 250.000 μονάδες ετησίως μετά την αναβάθμιση, συμπεριλαμβανομένου μέρους της χωρητικότητας στο εργοστάσιο μαμούθ για τουλάχιστον 400.000 οχήματα. Ο Fisker είπε επίσης ότι η ιδιόκτητη πλατφόρμα που υποστηρίζει το Pear θα χρησιμοποιηθεί για δύο επιπλέον μοντέλα που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, με μια συμφωνία που θα καλύπτει τουλάχιστον έναν άλλο χώρο συναρμολόγησης.

Η επιβεβαίωση ότι το Pear εξακολουθεί να λειτουργεί έρχεται μια ημέρα αφότου ο νέος ιδιοκτήτης του εργοστασίου, η Foxconn —ναι, ο κατασκευαστής συμβάσεων του iPhone και άλλων προσωπικών ηλεκτρονικών ειδών— έγινε επίσημα αυτοκινητοβιομηχανία. Με την ολοκλήρωση της πώλησης του εργοστασίου στην εταιρεία της Ταϊβάν, γνωστή ως Hon Hai Technology Group, ετοιμάζεται η έναρξη παραγωγής του ηλεκτρικού φορτηγού Lordstown Endurance το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η Foxconn ενεργεί ως κατασκευαστής συμβάσεων για τα Lordstown, Fisker και πιθανώς άλλους—συμπεριλαμβανομένης μιας κοινοπραξίας και της πλατφόρμας «ανοιχτού κώδικα» της Foxconn για ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Henrik Fisker με το Project PEAR EV

Ο Henrik Fisker με το Project PEAR EV

Η φωτογραφία teaser που κυκλοφόρησε με την επιβεβαίωση την Πέμπτη (εμφανίζεται στην κορυφή αυτού του κομματιού) σηματοδότησε επίσης την πιο απεριόριστη ματιά στο Pear, το οποίο έχει τη δυνατότητα να είναι ένα λιτό και πράσινο αυτοκίνητο που αλλάζει το παιχνίδι και είναι επίσης ηλεκτρικό. Δεδομένης της τάσης των αυτοκινητοβιομηχανιών να πιέζουν υψηλότερα στην αγορά, το Pear υπόσχεται να είναι μια ευπρόσδεκτη προσιτή επιλογή.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διαθέσιμη ομοσπονδιακή πίστωση φόρου 7.500 $ EV, το Pear θα κόστιζε ουσιαστικά λιγότερο από $22.500 για πολλά νοικοκυριά.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Henrik Fisker επεσήμανε τη νέα τεχνολογία φωτισμού και ένα «περιτυλιγμένο μπροστινό παρμπρίζ εμπνευσμένο από ένα γυάλινο θόλο αεροπλάνου ανεμόπτερου, που ενισχύει την μετωπική όραση». Διάφορα χαρακτηριστικά και τεχνολογικές λύσεις θα «αλλάξουν επίσης τον τρόπο που χρησιμοποιούμε και απολαμβάνουμε ένα όχημα στην πόλη», σύμφωνα με τη Fisker.

Πριν από το Pear, η Fisker θα φέρει στην αγορά το Ocean, ένα ηλεκτρικό crossover που ξεκινά από 37.499 $ και κατασκευάζεται από τη Magna, στην Αυστρία. Το The Ocean αναμένεται για τις πρώτες παραδόσεις στα τέλη του 2022.

2023 Fisker Ocean

2023 Fisker Ocean

Η GM έκλεισε το Lordstown το 2018, στην αιχμή της στροφής της στα ηλεκτρικά οχήματα, φέρεται ότι δεν ήταν τόσο ευέλικτο όσο μερικά από τα άλλα εργοστάσια της εταιρείας για την παραγωγή μεγάλης γκάμα τύπων οχημάτων. Για δεκαετίες, είχε παραγάγει ως επί το πλείστον μικρά, αποδοτικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Chevy Vega, Cavalier και Cruze. Τούτου λεχθέντος, η GM ξόδεψε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μετατροπή του εργοστασίου της στο Ντιτρόιτ-Χάμτραμκ για την κατασκευή μόνο ηλεκτρικών οχημάτων, 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μετάβαση του εργοστασίου της στο Spring Hill του Τενεσί σε ηλεκτρικά και 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μετατροπή της Συνέλευσης Orion για την παραγωγή μοντέλων στην πλατφόρμα Ultium. Επιπλέον, η GM έχει ένα εργοστάσιο μπαταριών σε κοινοπραξία με την LG στο Lordstown.

Schreibe einen Kommentar