Η Ford, η BMW, η VW, η Honda, η Volvo υποστηρίζουν την αρχή εκπομπών ρύπων στην Καλιφόρνια σε νομική αμφισβήτηση

0
Η Ford, η BMW, η VW, η Honda, η Volvo υποστηρίζουν την αρχή εκπομπών ρύπων στην Καλιφόρνια σε νομική αμφισβήτηση

Πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες κατέθεσαν πρόταση παρέμβασης από την πλευρά της EPA, ενάντια σε μια νομική αμφισβήτηση της ικανότητας της Καλιφόρνια να ορίσει τα δικά της αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών.

Σε κοινή δήλωση, η BMW, η Ford, η Honda, η Volkswagen και η Volvo ζήτησαν από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να επικυρώσει την απαλλαγή από την απόφαση EPA που δίνει στην Καλιφόρνια τη δυνατότητα να ορίζει πρότυπα εκπομπών ανεξάρτητα από τα ομοσπονδιακά πρότυπα βάσει του νόμου για τον καθαρό αέρα.

Εν τω μεταξύ, ένας συνασπισμός 17 πολιτειακών κυβερνήσεων εναντιώνεται σε πολλές πολιτείες και ορισμένες από την αυτοκινητοβιομηχανία και ουσιαστικά συσπειρώνεται για μεγαλύτερα δικαιώματα εκπομπών – έναντι ισχυρισμών, που δεν έχουν ακόμη τεκμηριωθεί με έρευνα από ομοτίμους, ότι θα κάνει τα οχήματα πιο προσιτά. Οι πολιτείες, όλες οι πολιτείες που κυβερνώνται από τους Ρεπουμπλικάνους, μήνυσαν την EPA αφού ο οργανισμός κατέθεσε στις 14 Μαρτίου μια ουσιαστικά αντιστροφή των ενεργειών της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία προσπάθησε να αφαιρέσει από την Καλιφόρνια την ικανότητα θέσπισης κανόνων.

Κυψέλη καυσίμου Honda Clarity 2021

Κυψέλη καυσίμου Honda Clarity 2021

Υποστηρίζοντας ότι η Καλιφόρνια δεν πρέπει να λάβει «ειδική μεταχείριση» βάσει του νόμου για τον καθαρό αέρα, οι Ρεπουμπλικανικές πολιτείες προσπαθούν ουσιαστικά να αντιστρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν, ίσως με στόχο να φέρουν την υπόθεση ενώπιον ενός Ανώτατου Δικαστηρίου που τώρα συμπαθεί τις συντηρητικές ιδεολογίες.

Η κατάσταση είναι πλέον ουσιαστικά το αντίστροφο της εποχής Τραμπ. Το 2019, η Καλιφόρνια και άλλες πολιτείες μήνυσαν για να προστατεύσουν την απαλλαγή από τον νόμο περί καθαρού αέρα της πολιτείας, αναγκάζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιλέξουν πλευρά. Αρκετές -συμπεριλαμβανομένων των General Motors, Toyota και Fiat Chrysler Automobiles (τώρα Stellantis με έδρα την Ολλανδία)- τάχθηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης Τραμπ εναντίον της Καλιφόρνια.

Οι πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες που υπέβαλαν την πρόταση για να υποστηρίξουν την Καλιφόρνια στον τρέχοντα νομικό αγώνα ήταν μεταξύ εκείνων που έκοψαν παράπλευρες συμφωνίες με τον ρυθμιστικό οργανισμό California Air Resources Board (CARB) για να συμμορφωθούν με αυστηρότερους κανόνες από αυτούς που απαιτούνταν από τους χαλαρούς κανόνες της εποχής Τραμπ.

2021 Volkswagen ID.4 Pro S

2021 Volkswagen ID.4 Pro S

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κινήθηκε για να αποκαταστήσει την αρχή εκπομπών ρύπων της Καλιφόρνια τον Απρίλιο του 2021. Μέχρι τότε, οι περισσότερες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστήριζαν την πολιτική της εποχής Τραμπ είχαν αλλάξει πίστη.

Η αλλαγή της πίστης της GM ανακοινώθηκε μετά την Toyota και τη Fiat Chrysler τον Νοέμβριο του 2020, αφού είχαν επιλυθεί αρκετά αποτελέσματα των εκλογών και επιβεβαιώθηκε η νίκη του Μπάιντεν. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τον Ιανουάριο ότι «δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Καλιφόρνια», ωστόσο δεν έχει επιλέξει δημόσια πλευρά με την Καλιφόρνια σε αυτή τη δίκη.

Schreibe einen Kommentar