Η GM επιβεβαιώνει τη μελλοντική ηλεκτρική Corvette. Η υβριδική Corvette αναμένεται το 2023

55
Η GM επιβεβαιώνει τη μελλοντική ηλεκτρική Corvette.  Η υβριδική Corvette αναμένεται το 2023

Μια πλήρως ηλεκτρική Chevrolet Corvette βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά μια υβριδική έκδοση θα φτάσει πρώτη, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της General Motors τη Δευτέρα

«Θα προσφέρουμε μια ηλεκτροκίνητη και πλήρως ηλεκτρική Corvette με βάση το Ultium στο μέλλον», έγραψε ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss. Ανάρτηση στο LinkedIn. „Στην πραγματικότητα, θα προσφέρουμε μια ηλεκτροκίνητη Corvette ήδη από το επόμενο έτος. Λεπτομέρειες και ονόματα θα ανακοινωθούν αργότερα.“

Η περιγραφή του Reuss για τις „ηλεκτρισμένες“ και „πλήρως ηλεκτρικές“ Κορβέτες ως ξεχωριστά μοντέλα σημαίνει ότι η „ηλεκτρισμένη“ έκδοση είναι σχεδόν σίγουρα μια υβριδική, προσθέτοντας έναν ή περισσότερους ηλεκτρικούς κινητήρες στον τρέχοντα κινητήρα V-8 της Corvette.

Chevrolet Corvette Stingray 2022

Chevrolet Corvette Stingray 2022

Ο Reuss ανακοίνωσε επίσης ότι τα οχήματα που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Ultium της GM για EV – φαινομενικά συμπεριλαμβανομένου του Corvette EV – θα λάβουν ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας που συλλέγει θερμότητα από τη μπαταρία και „τη χρησιμοποιεί για να ζεστάνει την καμπίνα, να δημιουργήσει πιο αποτελεσματικές συνθήκες φόρτισης και ακόμη αυξήστε την επιτάχυνση». Αυτό το σύστημα βοηθά στην αύξηση της εμβέλειας κατά περίπου 10%, είπε ο Reuss.

Η ανακοίνωση των υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών παραλλαγών Corvette επιβεβαιώνει αυτό που υπήρχε ευρέως υπόνοιες από τότε που η τρέχουσα γενιά C8 Corvette κυκλοφόρησε ως μοντέλο του 2020. Αυτό έφερε μια διάταξη στο μεσαίο κινητήρα που θα διευκολύνει τους μηχανικούς να ενσωματώσουν ηλεκτρικούς κινητήρες στην υβριδική έκδοση.

Ως υποψήφιος, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε στην πραγματικότητα μια ηλεκτρική Corvette 200 mph σε μια προεκλογική διαφήμιση του 2020. Η GM φέρεται να άρχισε να μετακινεί μηχανικούς της Corvette σε έργα ηλεκτρικών οχημάτων εκείνη την εποχή – ειδικά το έργο Hummer EV – και μια άλλη σύγχρονη αναφορά έδειξε ότι η GM θα μπορούσε να εφαρμόσει το όνομα Corvette σε ένα ηλεκτρικό SUV.

Η Corvette είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια μιας αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να βάλει μια πράσινη στροφή σε μια δημοφιλή -αλλά αναποτελεσματική- πινακίδα. Τα κανάλια GMC Hummer EV προκαλούν αρκετή σχεδιαστική νοσταλγία ενώ πηγαίνουν κάπου νέα, όπως και η Ford Mustang Mach-E.

Εάν μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικές Κορβέτες, Hummers και Mustangs, φαίνεται ότι οι δυνατότητες για να κάνουμε τα εικονίδια αυτοκινήτων ηλεκτρικά είναι σχεδόν απεριόριστες. Αλλά υπάρχουν εικονίδια αυτοκινήτου που δεν πρέπει να είναι ηλεκτρικά; Μήπως κάποια θα πρέπει να μείνουν στο παρελθόν;

Schreibe einen Kommentar