Η Mercedes-Benz Vision EQXX concept σπάει ρεκόρ με ταξίδι 746 μιλίων με μία μόνο φόρτιση

12
Η Mercedes-Benz Vision EQXX concept σπάει ρεκόρ με ταξίδι 746 μιλίων με μία μόνο φόρτιση

Τα ρεκόρ προορίζονται να καταρρίπτονται, ακόμα κι αν είσαι αυτός που τα έκανε.

Την Πέμπτη, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Vision EQXX έσπασε το δικό του ρεκόρ απόστασης μετά από οδήγηση 746 μιλίων με μία μόνο φόρτιση.

Το ταξίδι οδήγησε το EQXX από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας στην πίστα αγώνων Silverstone στο Ηνωμένο Βασίλειο και ολοκλήρωσε το τελευταίο κομμάτι φόρτισης με γύρους στην πίστα που έφτασαν την τελική ταχύτητα του οχήματος των 87 mph.

Mercedes-Benz Vision EQXX 1.202 χλμ

Mercedes-Benz Vision EQXX 1.202 χλμ

Βρετανική πίστα αγώνων με οδηγό τον Nyck de Vries, έναν Ολλανδό που αγωνίζεται για την ομάδα Mercedes-Benz EQ Formula E, μπήκε στο pit lane που είχε εξαντληθεί αφού χρησιμοποίησε την τελευταία φόρτιση του EQXX σε 11 γύρους.

Η Mercedes είπε ότι η απόδοση του EQXX κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν 8,3 kwh ανά 62 μίλια. Αυτό είναι καλύτερο από τη μέση κατανάλωση ενέργειας της πρώτης διαδρομής 8,7 kwh ανά 62 μίλια.

Το πρώτο ρεκόρ απόστασης του EQXX που έγινε με μία μόνο φόρτιση, το οποίο ήταν 626 μίλια τον Απρίλιο, έγινε σε καιρό 37,4 έως 64 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτή η τελευταία διαδρομή ήταν πολύ πιο ζεστή με θερμοκρασίες που έφτασαν τους 86 βαθμούς Φαρενάιτ.

Mercedes-Benz Vision EQXX 1.202 χλμ

Mercedes-Benz Vision EQXX 1.202 χλμ

Το EQXX είναι μια ιδέα εξαιρετικής απόδοσης με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,17. Τροφοδοτείται από ένα πακέτο μπαταρίας μικρότερης των 100 kwh, για το οποίο η Mercedes είπε ότι είναι περίπου το μισό του μεγέθους και είναι 30% ελαφρύτερο από το πακέτο που χρησιμοποιείται στο EQS, με ισχυρή αύξηση 20% στην πυκνότητα ενέργειας των κυττάρων.

Η Mercedes χρησιμοποίησε την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησε στους αγώνες της F1 για να προσφέρει 95% απόδοση μπαταρίας σε ελαστικά.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί έναν αερόψυκτο σχεδιασμό κινητήρα που αφαιρεί το βάρος ενώ χρησιμοποιεί ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία. Υπάρχει μια ηλιακή οροφή που υποστηρίζεται ότι προσθέτει έως και 16 μίλια αυτονομίας οδήγησης την ημέρα.

Ενώ το EQXX είναι μια εντυπωσιακή άσκηση μηχανικής, δεν είναι αυτοκίνητο παραγωγής. Ωστόσο, στοιχεία από το EQXX θα βρουν σίγουρα τον δρόμο τους στο ηλεκτρικό μέλλον της Mercedes.

Αυτό το άρθρο έχει διορθωθεί για να διορθώσει ένα τυπογραφικό λάθος σχετικά με την αποτελεσματικότητα της περιόδου Απριλίου.

Schreibe einen Kommentar