Η Polestar προσθέτει πρόγραμμα παραπομπής, αλλά δεν είναι όπως της Tesla

0
Η Polestar προσθέτει πρόγραμμα παραπομπής, αλλά δεν είναι όπως της Tesla

Η Polestar ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εγκαινιάζει το δικό της πρόγραμμα παραπομπής για να δώσει κίνητρα στους ιδιοκτήτες να προωθήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας σε άλλους.

Ένα πρόγραμμα παραπομπής πελατών ήταν εξαιρετικά δημοφιλές για την Tesla, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν θα βρείτε τίποτα τόσο επικερδές όσο τα κίνητρα των 1.000 $ και τα δωρεάν αυτοκίνητα για κορυφαίους παραπέμποντες που πρόσφερε κάποια στιγμή η Tesla.

Ξεκινώντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τη Νότια Κορέα, το πρόγραμμα επιτρέπει τόσο στους πελάτες παραπομπής όσο και σε αυτούς που αναφέρονται να κερδίζουν ανταμοιβές, βάσει κωδικών παραπομπής στους λογαριασμούς πελατών.

Οι υπάρχοντες πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν έναν από αυτούς τους κωδικούς στον λογαριασμό τους, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να συνδεθεί με τον λογαριασμό ενός νέου πελάτη όταν υποβάλλεται μια παραγγελία οχήματος. Κατά την αγορά, οι νέοι πελάτες στην Ευρώπη και τη Νότια Κορέα θα λάβουν πιστώσεις χρέωσης. Οι πελάτες των ΗΠΑ θα λάβουν ένα πακέτο Google που περιλαμβάνει συσκευές Nest Hub και Nest Mini.

2023 Polestar 2

2023 Polestar 2

Οι πελάτες που παραπέμπουν θα δικαιούνται και αυτές τις ανταμοιβές, μαζί με ένα σακάκι Houdini Power Houdi και ένα μοναδικό σκίτσο από έναν από τους σχεδιαστές της Polestar, ανάλογα με τη „βαθμίδα ανταμοιβής“ τους ανά Polestar.

Αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή μιας ιδέας που εξυπηρέτησε καλά την Tesla στις προηγούμενες μέρες της.

Όπως αναφέραμε το 2016 —πριν από το Model 3— το πρόγραμμα παραπομπής της Tesla λειτούργησε πραγματικά για να κερδίσει δυναμική στην αγορά με τους πρώτους χρήστες. Έφερε στους αγοραστές έκπτωση 1.000 $ εάν παραπέμφθηκε, συν μια πίστωση 1.000 $ για τον παραπέμποντα. Και η Tesla έχει συνήθως προσκαλέσει τους κορυφαίους ερμηνευτές της στις εκδηλώσεις της και σε ορισμένες περιπτώσεις τους έδωσε την πρώτη —ή την πρώτη ευκαιρία να αγοράσουν— νέα μοντέλα.

2023 Polestar 2

2023 Polestar 2

Ωστόσο, δημιούργησε επίσης προβλήματα με ορισμένες πολιτείες – όπως η Βιρτζίνια. Ακριβώς όπως η Tesla δέχθηκε πυρά από αντιπροσωπείες δικαιόχρησης για το επιχειρηματικό της μοντέλο απευθείας πωλήσεων, η εταιρεία αντιμετώπισε επίσης προβλήματα για το πρόγραμμα παραπομπής επειδή παραβίασε έναν νόμο της Βιρτζίνια που απαγορεύει την αποζημίωση σε άτομα που δεν έχουν άδεια να πωλούν αυτοκίνητα.

Εκτός από τα πιθανά ρυθμιστικά εμπόδια, η αγορά EV είναι πολύ διαφορετική σήμερα από ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια. Ενώ τα EV εξακολουθούν να είναι απλώς μια σταγόνα στον κάδο της αγοράς νέων αυτοκινήτων των ΗΠΑ, το concept έχει κερδίσει μεγαλύτερη αποδοχή. Ακόμη και η Tesla τελείωσε το πρόγραμμα παραπομπής της το 2021, εκτός από την ηλιακή στέγη για σπίτια.

Η Polestar είναι επίσης λίγο διαφορετική με τη στρατηγική λιανικής της, καθώς δραστηριοποιείται σε κάποιο βαθμό στο υπάρχον δίκτυο υπηρεσιών της μητρικής Volvo αλλά με το δικό της λιανικό εμπόριο απευθείας στον καταναλωτή.

Schreibe einen Kommentar