Η Porsche επιβεβαιώνει το νέο έργο ηλεκτρικών SUV, που θα μπορούσε να είναι η ναυαρχίδα πάνω από την Cayenne

8
Η Porsche επιβεβαιώνει το νέο έργο ηλεκτρικών SUV, που θα μπορούσε να είναι η ναυαρχίδα πάνω από την Cayenne

Η επόμενη γενιά Porsche Macan θα γίνει ηλεκτρική, αλλά τη Δευτέρα η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ένα άλλο, πιο προηγμένο, ηλεκτρικό έργο SUV.

«Σκοπεύουμε να προσθέσουμε ένα νέο πολυτελές, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο SUV στο ελκυστικό χαρτοφυλάκιό μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Oliver Blume σε δελτίο τύπου για την Ημέρα Κεφαλαιαγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προκειμένου να κατασκευαστεί στη Λειψία της Γερμανίας, το νέο EV αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Porsche να αξιοποιήσει τμήματα της αγοράς με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, δήλωσε ο Blume.

Η έμφαση στην πολυτέλεια και τα υψηλά περιθώρια κέρδους δείχνει κάτι που βρίσκεται αρκετά ψηλά στην ιεραρχία μοντέλων της Porsche, ίσως πάνω από το SUV της Porsche Cayenne. Το νέο μοντέλο θα μπορούσε επίσης να είναι ένα ηλεκτρικό ισοδύναμο με την Cayenne, όπως το Taycan είναι ένα μεγάλο τουριστικό αντίστοιχο της Panamera με γεύση από την 911, το φυλαχτό σπορ αυτοκινήτου της Porsche.

Porsche Cayenne Turbo GT 2022

Porsche Cayenne Turbo GT 2022

Το Taycan έχει γίνει η ναυαρχίδα της τεχνολογίας για τη σειρά Porsche και ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό SUV μπορεί να επιταχύνει περαιτέρω τη μάρκα προς αυτή την κατεύθυνση. Η Porsche σχεδιάζει να αρχίσει να κατασκευάζει τις δικές της μπαταρίες – αρχικά για αγώνες. Τα στελέχη πιστεύουν ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός τεχνολογικού πλεονεκτήματος στην επόμενη εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων, παρόμοιο με αυτό που καλλιεργεί η Porsche με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Porsche δεν συζήτησε ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό το ηλεκτρικό εμβληματικό SUV, αλλά σημείωσε ότι το ηλεκτρικό Macan θα φτάσει πρώτο. Σχεδιάζει επίσης μια ηλεκτρική παραλλαγή των 718 οικογενειακών σπορ αυτοκινήτων της (το Cabrio Boxster και το Coupe Cayman), που θα κυκλοφορήσει γύρω στα μέσα της δεκαετίας.

Νωρίτερα φέτος επιβεβαίωσε ένα δικό της δίκτυο φόρτισης, παράλληλα με το έργο 718. Ο πρώτος σταθμός έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στις αρχές του 2023, με μια κατασκευή στη συνέχεια.

Schreibe einen Kommentar