Η Rivian έχει λάβει 10.000 περισσότερες κρατήσεις, κατά μέσο όρο 93.000 $, από την αύξηση της τιμής του Μαρτίου

2
Η Rivian έχει λάβει 10.000 περισσότερες κρατήσεις, κατά μέσο όρο 93.000 $, από την αύξηση της τιμής του Μαρτίου

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών Rivian επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η ουρά των ανθρώπων που περιμένουν τα φορτηγά της έχει μεγαλώσει, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι τα κατασκευάζει.

Από την αμφιλεγόμενη αύξηση της τιμής της Rivian έως και 12.000 $ τον Μάρτιο – η μία συνάντησε συλλογική αντίδραση από τους πρώτους χρήστες – η εταιρεία έχει λάβει 10.000 νέες κρατήσεις για τα R1T και R1S της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αυτό είναι το διπλάσιο από τα περίπου 5.000 ηλεκτρικά φορτηγά που έφτιαξε η Rivian αθροιστικά από την έναρξη παραγωγής για φορτηγά πελατών τον Σεπτέμβριο του 2021, έως τις 9 Μαΐου.

Ναι, αυτό είναι στις νέες τιμές, με προπαραγγελίες σε ό,τι η Rivian περίμενε να είναι μέση τιμή άνω των 93.000 $. Παραδόξως, επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος RJ Scaringe, ένα υψηλό ποσοστό όσων έχουν κάνει κρατήσεις μετά την αύξηση της τιμής της Rivian έχουν επιλέξει την πιο ακριβή έκδοση με τετρακινητήρες.

Rivian R1T

Rivian R1T

„Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι πελάτες έχουν πολύ μεγάλη προθυμία να ξοδέψουν και υπάρχει μεγάλη ισχύς τιμών που έχουν αυτά τα οχήματα και αυτό που κατασκευάσαμε ως επωνυμία έχει“, είπε ο Scaringe, απαντώντας σε ερώτηση του Charles Coldicott, του Redburn. «Και αυτό μας δίνει μεγάλη εμπιστοσύνη καθώς προχωράμε στους επόμενους 6 έως 12 μήνες κατανοώντας το πληθωριστικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε—ότι υπάρχει σημαντική δυνατότητα τιμολόγησης σε αυτά τα οχήματα».

Όπως πρότεινε ο Scaringe, αυτό οδήγησε τη Rivian να εξορθολογίσει ουσιαστικά τον αριθμό των παραλλαγών της οικογένειας R1 που ήταν στα σκαριά, καθώς εξέταζε το «απίστευτο επίπεδο ζήτησης που έχουμε για τα προϊόντα R1».

Ο Rivian παραμένει σε πολύ πρώιμο στάδιο της ράμπας. Το πρώτο τρίμηνο, η Rivian παρέδωσε 1.227 οχήματα, ενώ κατασκεύασε 2.553 οχήματα.

Ο Rivian επεσήμανε τα συνεχιζόμενα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας ως λόγους μείωσης της παραγωγής κατά καιρούς. «Από τις 31 Μαρτίου 2022, αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε την παραγωγή για μεγαλύτερες περιόδους από ό,τι αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χαθεί περίπου το ένα τέταρτο του προγραμματισμένου χρόνου παραγωγής λόγω των περιορισμών των προμηθευτών», συνοψίζεται. Αλλά χρησιμοποίησε περιορισμούς εφοδιασμού και τις προκύπτουσες διακοπές λειτουργίας για να «βελτιώσει τις διαδικασίες και τον εξοπλισμό για το R1S», καθώς αύξησε την παραγωγή του SUV, παράλληλα με το pickup R1T.

Πρώτος πελάτης Rivian R1T (από τον CEO της Rivian RJ Scaringe μέσω Twitter)

Πρώτος πελάτης Rivian R1T (από τον CEO της Rivian RJ Scaringe μέσω Twitter)

Η εταιρεία διατηρεί έναν στόχο παραγωγής 25.000 οχημάτων για το 2022, ενώ στοχεύει σε μια ενδεχόμενη συνολική προγραμματισμένη ετήσια δυναμικότητα περίπου 600.000 οχημάτων μεταξύ των εργοστασίων της στο Ιλινόις και στη Τζόρτζια. Η Rivian λέει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει την πιο προσιτή οικογένεια SUV R2 στο μελλοντικό εργοστάσιο της Τζόρτζια ξεκινώντας από το 2025.

Η Rivian τόνισε επίσης ότι οι γνώσεις της τόσο από την οικογένεια R1 όσο και από τα φορτηγά της, που ονομάζονται RCV, χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη της δεύτερης πλατφόρμας της, για το R2, το οποίο ο Scaringe είπε ότι θα αντιπροσώπευε υψηλό πήχη όσον αφορά την οικονομική προσιτότητα, την οικονομία και την αποδοτικότητα. .

Για το R2, εξετάζει νέους τρόπους χρήσης χυτών και την ευκαιρία να εξετάσει την ενοποίηση περισσότερων ανταλλακτικών. Εργάζεται για τη χρήση της εσωτερικά σχεδιασμένης μονάδας μονοκινητήριου „Enduro“ που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στα φορτηγά της αργότερα φέτος. Και τον Μάρτιο επιβεβαίωσε ένα σχέδιο για κυψέλες LFP, αντλίες θερμότητας και αναβάθμιση 800V.

Η εταιρεία υπερηφανεύτηκε ότι η κάθετα ολοκληρωμένη στρατηγική της εταιρείας για το λογισμικό και όλες τις σχετικές μονάδες ελέγχου την θέτει σε πλεονέκτημα, καθώς μπορεί να συνεχίσει να παρουσιάζει νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. «Η συλλογή διαγνωστικών δεδομένων μας επέτρεψε να παρακολουθούμε τις παραμέτρους υγείας του οχήματος και να επαληθεύουμε ότι η απόδοση του οχήματος ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας», ανέφερε.

Προδιαγραφές Rivian R1T και R1S διπλού κινητήρα έναντι τετρακινητήρων

Προδιαγραφές Rivian R1T και R1S διπλού κινητήρα έναντι τετρακινητήρων

Εξαρτήματα διπλού κινητήρα Rivian

Εξαρτήματα διπλού κινητήρα Rivian

Εξαρτήματα διπλού κινητήρα Rivian

Εξαρτήματα διπλού κινητήρα Rivian

Εν τω μεταξύ, η Rivian είπε ότι εργάζεται για να δημιουργήσει το δίκτυο υπηρεσιών της, το οποίο περιλαμβάνει κέντρα σύγκρουσης τρίτων. Από τις 9 Μαΐου, διέθετε 19 φυσικά κέντρα εξυπηρέτησης συν ένα στόλο κινητών οχημάτων εξυπηρέτησης, με κέντρα διανομής ανταλλακτικών στην Ανατολική και τη Δυτική Ακτή.

Η Rivian διατηρεί μετρητά 17 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η λειτουργική της ζημιά ύψους 1,77 δολαρίων ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερη από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Η Ford επέλεξε να πουλήσει 8 εκατομμύρια μετοχές της Rivian τη Δευτέρα, σε τιμή μετοχής 26,80 $—πολύ χαμηλότερη από αυτές του τέλους του περασμένου έτους—ενώ εξακολουθεί να κατέχει πολλαπλάσια: περίπου 94 εκατομμύρια μετοχές.

Schreibe einen Kommentar