Η Tesla σταμάτησε να περιλαμβάνει φορτιστή κινητού στα οχήματά της. δεν είναι το μόνο

2
Η Tesla σταμάτησε να περιλαμβάνει φορτιστή κινητού στα οχήματά της.  δεν είναι το μόνο

Η πρόσφατη κίνηση της Tesla να σταματήσει να συμπεριλαμβάνει τον φορτιστή κινητού της ως βασικό εξοπλισμό έχει προκαλέσει ανησυχία, αλλά η Tesla δεν είναι η αυτοκινητοβιομηχανία που το κάνει πρόσφατα.

Η Tesla αφαίρεσε τον φορτιστή κινητού, που είναι ένα καλώδιο με βύσμα NEMA 14-50 που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να φορτίζουν απευθείας από αυτές τις πρίζες, στα τέλη Απριλίου. Εξηγώντας την απόφαση, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ ισχυρίστηκε στο Twitter ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε «στατιστικά χρήσης» που έδειχναν ότι η χρήση του υλικού ήταν «σούπερ χαμηλή». Στο εξής θα είναι ένα στοιχείο με επιπλέον κόστος.

Αλλά η Kia αποφάσισε επίσης να κάνει τον φορτιστή κινητού εναλλασσόμενου ρεύματος επιπέδου 1 120 volt προαιρετικό στο EV6. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση στο Redditοι χρήστες αναφέρουν ότι δεν περιλαμβάνεται καλώδιο φόρτισης με το αυτοκίνητο.

2022 Kia EV6

2022 Kia EV6

Η Tesla και η Kia είναι οι δύο κορυφαίες μάρκες σε πωλήσεις EV τους τελευταίους μήνες. Και ο Tesla ήταν πρόσφατα στην κορυφή μιας μελέτης για την εμπειρία φόρτισης στο σπίτι. Για να αμβλύνει το πλήγμα της διακοπής του τυπικού φορτιστή κινητού, μείωσε επίσης τις τιμές τόσο του φορτιστή κινητού όσο και της επιτοίχιας υποδοχής του, Electrek διάσημος. Ο φορτιστής κινητού κοστίζει τώρα 200 δολάρια, ενώ ο επιτοίχιος σύνδεσμος είναι 400 δολάρια.

Το EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικό μοντέλο EV της Kia. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε Tesla, είναι συμβατό με αμφίδρομη φόρτιση. Το ίδιο και το Hyundai Ioniq 5, το οποίο μοιράζεται την πλατφόρμα E-GMP του EV6. Αλλά το Ioniq 5 εξακολουθεί να περιλαμβάνει φορτιστή κινητού.

2022 Hyundai Ioniq 5

2022 Hyundai Ioniq 5

Ούτε όλοι μπορεί να επιλέξουν να πάνε με φυσικό καλώδιο φόρτισης. Μια ευρύτερη γκάμα οικιακών ασύρματων φορτιστών έρχεται σύντομα. Όμως, ενώ αυτό το υλικό μπορεί να επιτρέψει στους οδηγούς EV να κόψουν το καλώδιο τελικά, αυτή τη στιγμή ένα καλώδιο φόρτισης μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία κατά τον προγραμματισμό της φόρτισης.

Schreibe einen Kommentar