Η Toyota BZ4X και η Subaru Solterra ανακλήθηκαν για χαλαρούς τροχούς

0
Η Toyota BZ4X και η Subaru Solterra ανακλήθηκαν για χαλαρούς τροχούς

Το BZ4X, το πρώτο παγκόσμιο EV μαζικής παραγωγής της Toyota, ανακαλείται για αυξημένο κίνδυνο να χαλαρώσουν οι τροχοί και να ξεκολλήσουν από το όχημα. Η ανάκληση ισχύει και για το από κοινού εξελιγμένο Subaru Solterra, σύμφωνα με δημοσίευμα της Reuters την Τετάρτη.

Οι απότομες στροφές ή το απότομο φρενάρισμα θα μπορούσαν να προκαλέσουν χαλάρωση ενός μπουλονιού τροχού, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση του τροχού, σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας της Ιαπωνίας. Δεν υπήρξαν γνωστοί τραυματισμοί που προκλήθηκαν από το ελάττωμα στην Ιαπωνία, τη χώρα καταγωγής των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 2.700 μοντέλα BZ4X και 2.600 μοντέλα Solterra. Η πλειονότητα αυτών των οχημάτων προορίζονταν για τις ευρωπαϊκές αγορές και μόνο 280 από τα BZ4X απεστάλησαν στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η Toyota ανέφερε ότι δεν υποβλήθηκε σε ανάκληση όλα τα μοντέλα και ένας εκπρόσωπος της Subaru πρόσθεσε ότι κανένα από τα ανακληθέντα Solterra δεν είχε παραδοθεί σε πελάτες στις ΗΠΑ. ελαττωματικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Παρά τον περιορισμένο αντίκτυπο, η ανάκληση των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης κλίμακας της μάρκας λιγότερο από δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του προϊόντος θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ανησυχία στους αντιπροσώπους, ειδικά επειδή τα ηλεκτρικά crossover φτάνουν αργότερα στην αγορά από πολλά άλλα ηλεκτρικά crossover, όπως το Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID.4, Hyundai Ioniq 5 και Tesla Model Y.

Ωστόσο, οι ανακλήσεις δεν είναι ασυνήθιστες για ολοκαίνουργια οχήματα, για να μην αναφέρουμε εκείνα με ολοκαίνουργια ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Η Ford ανακάλεσε το Mach-E τον περασμένο μήνα για ένα πρόβλημα λογισμικού που διορθώθηκε με μια ενημέρωση over-the-air, την οποία η Tesla έκανε αρκετές φορές με το Model Y. Η Hyundai και η Kia ανακάλεσαν το Ioniq 5 και το Kia EV6 τον περασμένο μήνα για αλλαγή κίνδυνος που επηρέασε σχεδόν 20.000 μοντέλα.

Η Toyota διερευνά την αιτία του χαλαρού μπουλονιού.

Schreibe einen Kommentar