Η Volkswagen συγκομίζει την Scout ως μάρκα ηλεκτρικών SUV

0
Η Volkswagen συγκομίζει την Scout ως μάρκα ηλεκτρικών SUV

Η Volkswagen θα αναβιώσει το όνομα ενός πρωτοπόρου SUV για μια νέα στιβαρή μάρκα EV.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τετάρτη τη νέα μάρκα Scout, λαμβάνοντας το όνομα του International Harvester Scout που έκανε το ντεμπούτο της τη δεκαετία του 1960 ως ένα από τα αυθεντικά SUV. Αυτή η νέα ενσάρκωση των Scout θα αναπτύξει ένα ηλεκτρικό φορτηγό και SUV για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα πρώτα πρωτότυπα θα παρουσιαστούν το 2023, με την παραγωγή να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026, δήλωσε η VW σε δελτίο τύπου.

Οι φήμες για έναν Scout της VW κυκλοφορούν εδώ και λίγους μήνες. Η VW επιβεβαίωσε τελικά τα σχέδιά της λίγες ώρες αφότου ένας από τους σχεδιαστές της δημοσίευσε —και στη συνέχεια διέγραψε— μια εικόνα teaser στο Instagram.

1980 Διεθνής Πρόσκοποι

1980 Διεθνής Πρόσκοποι

Αργότερα επανακυκλοφόρησε επίσημα από τη VW, το teaser δείχνει ένα τετράθυρο SUV και pickup με τις ίδιες μπλοκ αναλογίες και ανεβασμένη γραμμή πίσω παραθύρων όπως το αρχικό Scout, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 1961 και 1980 από την εταιρεία γεωργικού εξοπλισμού International Harvester.

Η VW απέκτησε τα δικαιώματα του ονόματος Scout με την εξαγορά της Navistar International, εταιρείας διάδοχου της International Harvester, το 2020.

Υπό τη VW, το όνομα Scout αναμένεται να αντιπροσωπεύει μια αυτόνομη μάρκα με τη δική της διαχείριση, παρόμοια με τις άλλες μάρκες της VW. Κοιτάξτε τον ενθουσιασμό του χρηματιστηρίου πίσω από τη Rivian και μπορείτε να συγκεντρώσετε τις κουκκίδες για το τι σκέφτεται η VW. Ούτε η Rivian είναι η μόνη εταιρεία που εμπορεύεται ανθεκτικά EV.

2024 GMC Hummer EV SUV

2024 GMC Hummer EV SUV

Το International Scout είχε πολλούς φανατικούς θαυμαστές εδώ και δεκαετίες—και το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που αναμφισβήτητα αντιπροσωπεύει περισσότερο την αισθητική του ήταν το Bollinger B1. Και η General Motors επανέφερε πρόσφατα τη μάρκα Hummer ως EV. Όσο για το Scout, υπάρχει πιθανώς ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στο τι θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια μάρκα.

Η VW επιθυμεί επίσης να χρησιμοποιήσει ονόματα από τον πίσω κατάλογο της κύριας μάρκας της για νέα EV. Το ID.Buzz προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά θα είναι ένα μοντέλο σχετικά χαμηλού όγκου. Η VW σκέφτηκε —περισσότερες από μία φορές— την επιστροφή του VW Thing ως EV.

Πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα; Θα έπρεπε η VW να κατασκευάζει ηλεκτρικά SUV για τις μάζες με το όνομα Scout ή θα είναι άλλο ένα υπερτιμημένο ηλεκτρικό φορτηγό που θα βασίζεται στη νοσταλγία; Αφήστε μας τις σκέψεις σας.

Schreibe einen Kommentar