Η Volta σχεδιάζει να κατασκευάσει τα ηλεκτρικά φορτηγά της με φουτουριστική εμφάνιση στις ΗΠΑ, πειράζει την προσφορά φορτηγών ως υπηρεσίας

0
Η Volta σχεδιάζει να κατασκευάσει τα ηλεκτρικά φορτηγά της με φουτουριστική εμφάνιση στις ΗΠΑ, πειράζει την προσφορά φορτηγών ως υπηρεσίας

Η Volta Trucks με έδρα τη Σουηδία ανακοίνωσε την Πέμπτη τα σχέδιά της να εισέλθει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών με τα ηλεκτρικά επαγγελματικά φορτηγά Zero.

Η εταιρεία ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι σχεδιάζει να „διορίσει έναν έμπειρο κατασκευαστικό συνεργάτη με έδρα τις ΗΠΑ στα τέλη του 2022“. Σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ με αυτόν τον συνεργάτη το 2024-2025.

Πριν από αυτό, η Volta σχεδιάζει να αναπτύξει έναν πιλοτικό στόλο 100 φορτηγών για αξιολόγηση πελατών στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από το Λος Άντζελες το 2023. Θα κατασκευαστούν στον υπάρχοντα κατασκευαστικό συνεργάτη της Volta στο Steyr της Αυστρίας.

Volta Zero

Volta Zero

Αυτά τα αρχικά φορτηγά θα είναι αμερικανοποιημένες εκδόσεις του ευρωπαϊκού μοντέλου 16 τόνων (35.000 λιβρών) της Volta, που ισοδυναμεί με την Κλάση 7 σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ. Ένα αρθρωτό σύστημα μπαταρίας θα προσφέρει εμβέλεια 95-125 μιλίων, σύμφωνα με τη Volta. Τα φορτηγά θα έχουν φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος 19 kw που μπορεί να προσθέσει αυτονομία 12 μιλίων σε μία ώρα και γρήγορη φόρτιση DC που θα προσφέρει πλήρη φόρτιση στον ίδιο χρόνο, είπε η εταιρεία.

Εκτός από το φορτηγό Class 7, η Volta αποκάλυψε επίσης πρόσφατα μοντέλα Class 5 και Class 6 για την ευρωπαϊκή αγορά. Και οι τρεις μοιράζονται το φουτουριστικό εξωτερικό στυλ. Η Volta ισχυρίζεται ότι τα εμπορικά φορτηγά της προσφέρουν καλύτερη ορατότητα στον οδηγό, καθώς τους τοποθετεί κάτω σε θέα στο δρόμο, με κεντραρισμένη θέση καθισμάτων.

Η Volta ανέφερε επίσης ότι θα προσφέρει το μοντέλο της „φορτηγό ως υπηρεσία“ στις ΗΠΑ Pitched ως εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή ιδιοκτησία ή χρηματοδοτική μίσθωση, παρέχει στους φορείς εκμετάλλευσης στόλου πρόσβαση σε οχήματα και υποδομή χρέωσης με ένα μόνο μηνιαίο τέλος, με συντήρηση, ασφάλιση και οδηγό περιλαμβάνεται εκπαίδευση.

Volta Zero

Volta Zero

Τα σχέδια της Volta για την κατασκευή και την πώληση οχημάτων στις ΗΠΑ δεν είναι απροσδόκητα. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με προμηθευτές από τις ΗΠΑ για αρκετό καιρό, προμηθεύοντας μπαταρίες από την Proterra που εδρεύει στην Καλιφόρνια και μονάδες e-axle από τη Meritor με έδρα το Μίσιγκαν.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο όφελος. Η Freightliner σημείωσε ότι στους δοκιμαστικούς στόλους οι οδηγοί υποφέρουν από λιγότερη κόπωση στα ηλεκτρικά φορτηγά. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η υποδομή για ηλεκτρικά εμπορικά φορτηγά υστερεί.

Το δίκτυο μπορεί να το χειριστεί—κυρίως—αλλά οι σταθμοί με δυνατότητα μεγαβάτ θα έρχονται πιο αργά από τους σταθμούς ταχείας φόρτισης ελαφρών οχημάτων. Ωστόσο, η Καλιφόρνια εργάζεται για την ανάπτυξη της υποδομής για την υποστήριξη βαρέων επαγγελματικών ηλεκτρικών φορτηγών.

Schreibe einen Kommentar