Θα διατηρηθεί στα 36.000$ βασική τιμή;

7
Θα διατηρηθεί στα 36.000$ βασική τιμή;

Το Volkswagen ID.4 του 2023 σηματοδοτεί τελικά την έναρξη της παραγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών για το ηλεκτρικό crossover και προσθέτει ένα νέο βασικό μοντέλο, επιβεβαίωσε η VW τη Δευτέρα σε ένα δελτίο τύπου που περιγράφει λεπτομερώς τις ενημερώσεις της για το μοντέλο του 2023.

Για το 2023, όλα τα μοντέλα ID.4 της αμερικανικής αγοράς θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιο της VW Chattanooga, στο Τενεσί. Έχει περάσει πολύς καιρός. Η VW ξεκίνησε τις εκδόσεις επικύρωσης του ID.4 στο Chattanooga το περασμένο καλοκαίρι. Όλα τα ID.4 που πωλούνται μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν προέλθει από το εργοστάσιο της VW στο Zwickau, Γερμανία, το οποίο κατασκευάζει και άλλα μοντέλα που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα MEB.

Το νέο έτος μοντέλου σηματοδοτεί επίσης την εισαγωγή μιας επιλογής πακέτου μπαταρίας 62 kwh με ωφέλιμη χωρητικότητα 58 kwh, παράλληλα με το τρέχον πακέτο 82 kwh με ωφέλιμη χωρητικότητα 77 kwh.

Η VW είπε ότι η έκδοση 62 kwh θα έχει χαμηλότερη τιμή από άλλα μοντέλα ID.4, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει τις πραγματικές τιμές ή άλλες λεπτομέρειες. Η τιμολόγηση θα παραμείνει γύρω στα 36.000 $ (συμπεριλαμβανομένου του προορισμού) που πρότεινε η VW πριν από μερικά χρόνια κατά την πρώτη προετοιμασία του ID.4;

Το εύρος είναι μια άλλη ερώτηση. Το 2022 ID.4 προσέφερε αυτονομία έως και 280 μίλια, με το πακέτο μπαταρίας 82 kwh, επομένως αυτό το πακέτο μπορεί να επιστρέψει περισσότερα από 200 μίλια εμβέλειας με βαθμολογία EPA σε ορισμένες εκδόσεις.

Η VW σχεδιάζει μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για τα μοντέλα της με πλατφόρμα MEB, αλλά στη σημερινή αγορά, η προσιτή τιμή μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται η VW για να αποκτήσει δυναμική στην αγορά. Αυτό και μια προηγούμενη άφιξη του ηλεκτρικού βαν της ID.Buzz, ίσως. Το ID.Buzz έχει προσελκύσει πολλή προσοχή, αλλά, παρά τη μακρά αναμονή για την αποκάλυψή του, δεν θα φτάσει στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ μέχρι το 2024.

Schreibe einen Kommentar