Θα μπορούσαν οι μετατροπές κυψελών καυσίμου να βοηθήσουν στον καθαρισμό των φορτηγών ντίζελ μεγάλων αποστάσεων;

0
Θα μπορούσαν οι μετατροπές κυψελών καυσίμου να βοηθήσουν στον καθαρισμό των φορτηγών ντίζελ μεγάλων αποστάσεων;

Εκτός από την κατασκευή νέων φορτηγών με μηδενικές εκπομπές ρύπων, τι θα γινόταν αν τα παλαιότερα φορτηγά ντίζελ μετατράπηκαν σε ισχύ κυψελών καυσίμου υδρογόνου; Δύο τέτοιες πρωτοβουλίες ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Daimler Truck North America και η κατασκευαστής κινητήρων ντίζελ Cummins θα ενημερώσουν παλαιότερα ημιφορτηγά Freightliner Cascadia της Daimler με κινητήρες κυψελών καυσίμου που παρέχονται από την Cummins, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τετάρτη.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να έχουν έτοιμα τα πρώτα φορτηγά μέχρι το 2024. Μέχρι τότε, η Daimler αναμένει επίσης να έχει αυξήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού eCascadia με μπαταρία, το οποίο παρουσιάστηκε σε μορφή έτοιμη για παραγωγή την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση κυψελών καυσίμου.

Ημι φορτηγό Freightliner Cascadia

Ημι φορτηγό Freightliner Cascadia

Η Startup Hyzon Motors λανσάρει το δικό της πρόγραμμα μετατροπής κυψελών καυσίμου ως έναν τρόπο να κυκλοφορούν πιο γρήγορα καθαρότερα φορτηγά στο δρόμο. Η εταιρεία δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι, λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο τρέχων χρόνος αναμονής για ένα νέο πλαίσιο φορτηγού είναι έως και 16 μήνες. Η μετατροπή του υπάρχοντος πλαισίου παρέχει μια συντόμευση.

Η Hyzon σχεδιάζει να προσφέρει στοίβες κυψελών καυσίμου 110 kw και 200 ​​kw. Είπε ότι παραδείγματα του τελευταίου θα αρχίσουν να δοκιμάζονται μέχρι το τέλος του 2022, με εμπορική κυκλοφορία μετά από αυτό. Οι στοίβες θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο του Hyzon’s Illinois.

Στοίβα κυψελών καυσίμου υδρογόνου Hyzon Motors

Στοίβα κυψελών καυσίμου υδρογόνου Hyzon Motors

Άλλες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή νέων φορτηγών κυψελών καυσίμου. Το 2021, η General Motors και η Navistar ανακοίνωσαν σχέδια για την κατασκευή 2.000 ημι-κυψελών καυσίμου «στο εγγύς μέλλον». Η Toyota και η Kenworth επιδεικνύουν πρωτότυπα „Project Portal“ σε υπηρεσία αποστράγγισης στα λιμάνια του Λος Άντζελες και στο Λονγκ Μπιτς εδώ και μερικά χρόνια σε αυτό το σημείο.

Ίσως ο πιο φιλόδοξος είναι ο εμπορικός όμιλος California Fuel Cell Partnership, ο οποίος σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 70.000 φορτηγά κυψελών καυσίμου στο δρόμο μέχρι το 2035, υποστηριζόμενα από 200 νεότευκτους σταθμούς υδρογόνου.

Όμως, ενώ τα εμπορικά φορτηγά θεωρούνται ως μια πιο βιώσιμη επιλογή για κυψέλες καυσίμου από τα επιβατικά αυτοκίνητα σε αυτό το σημείο, είναι πιθανό ακόμη και αυτό το παράθυρο ευκαιρίας να κλείνει. Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία θα έχουν πιθανότατα αρκετή αυτονομία για όλες τις εφαρμογές εκτός από μεγάλες αποστάσεις, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση, αφήνοντας τα φορτηγά κυψελών καυσίμου ως μια μικρή θέση.

Schreibe einen Kommentar