Κριτικές για Lexus RZ και Kia Sportage Hybrid, φόρτιση Ioniq 5 και EV6, αυξήσεις τιμών Lucid και Polestar: Η εβδομάδα στο αντίστροφο

0
Κριτικές για Lexus RZ και Kia Sportage Hybrid, φόρτιση Ioniq 5 και EV6, αυξήσεις τιμών Lucid και Polestar: Η εβδομάδα στο αντίστροφο

Ποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε μια αρχιτεκτονική EV 800 volt στα σκαριά;

Πόσο κοστίζει το οικιακό εφεδρικό σύστημα του F-150 Lightning;

Αυτή είναι η αναδρομή μας στο Week In Reverse — εδώ στο Αναφορές Green Car—για την εβδομάδα που λήγει στις 6 Μαΐου 2022.

Αυτή την εβδομάδα σας φέραμε μερικές πρώτες διαδρομές, ανακοινώσαμε ορισμένες τεχνικές ειδήσεις και παρουσιάσαμε ορισμένες ενημερωμένες εντυπώσεις που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες εάν αγοράζετε μερικά από τα πιο καυτά νέα EV. Πρώτα, κάναμε μια πρώτη οδήγηση με το Kia Sportage Hybrid του 2023 και διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν απλώς η καλύτερη οδήγηση της νέας σειράς Sportage, αλλά και καλύτερη οδήγηση από τους υβριδικούς αντιπάλους της Toyota, της Honda και της Ford. Με τιμή εκκίνησης 28.545 $, το υβριδικό 43 mpg είναι επίσης εξαιρετική αξία.

2023 Kia Sportage Hybrid

2023 Kia Sportage Hybrid

Στη συνέχεια, σε μια πρώτη οδήγηση του Lexus RZ 450e του 2023—το πρώτο EV της μάρκας μαζικής αγοράς για τις ΗΠΑ—δεν μπορέσαμε ακόμη να προσδιορίσουμε πώς ταιριάζει ως ένα συνεκτικό πακέτο, αν και βρήκαμε κάποια ικανοποιητική συμπεριφορά και ένας συναρπαστικός ζυγός διεύθυνσης που έγινε καλύτερα από τον Tesla.

Αν και δεν μπορούσαμε να ζωγραφίσουμε μια πλήρη εικόνα του RZ, εμφανίσαμε νέα με μεγαλύτερη εικόνα από την εποχή μας με ένα αφεντικό μηχανικού της Lexus: η Toyota και η Lexus έχουν φόρτιση 800 volt και αρχιτεκτονική 800 volt στα σκαριά— αν και θα το δούμε μόνο σε EV με μεγάλα πακέτα, άνω των 100 kwh.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Θα πρέπει να κάνετε τον κόπο να αναζητήσετε τις υποδοχές φόρτισης CCS 350 kw για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση του Hyundai Ioniq 5 ή του Kia EV6; Μετά από πολλές συνεδρίες χρέωσης, πρέπει να πούμε ότι μάλλον όχι για αυτά τα αυτοκίνητα και όχι τώρα. Εάν η Hyundai και η Kia προσθέσουν μια αποκλειστική λειτουργία προετοιμασίας, μπορεί να αλλάξουμε γνώμη.

Ford Intelligent Backup Power - F-150 Lightning

Ford Intelligent Backup Power – F-150 Lightning

Το 2022 Ford F-150 Lightning είναι το πρώτο EV στην αγορά με σύστημα εφεδρικής τροφοδοσίας στο σπίτι που υποστηρίζεται από τον κατασκευαστή, επιτρέποντας τη χρησιμότητα παρόμοια με το Tesla Powerwall. Και την περασμένη εβδομάδα πήρε μια τιμή—3.895$, συμπεριλαμβανομένου του μετατροπέα, του διακόπτη αποσύνδεσης και της μπαταρίας. Θα χρειαστείτε επίσης το Ford Charge Station Pro 80 amp (περιλαμβάνεται στο πακέτο Extended Range) και μην ξεχάσετε να προσθέσετε περίπου 2.000 $ για εγκατάσταση.

Η Tesla σταμάτησε πρόσφατα να περιλαμβάνει έναν φορτιστή κινητού στα νέα της οχήματα—όπως και η Kia, ξεκινώντας με το EV6. Ρίξαμε μια ματιά στο γιατί.

Χρέωση Tesla (Ευγενική προσφορά της Tesla, Inc.)

Χρέωση Tesla (Ευγενική προσφορά της Tesla, Inc.)

Από την πιο προβληματική ομάδα των μοντέλων Chevy Bolt EV 2017-2019 που ανακλήθηκαν για τις μπαταρίες τους, περίπου το 45% έχει ήδη λάβει θεραπεία, σύμφωνα με έγγραφα ανάκλησης που κατατέθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Εξετάζοντας όμως τα πιο πρόσφατα μοντέλα, η GM έχει διορθώσει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος.

Η αλυσίδα εφοδιασμού και ο πληθωρισμός συνέχισαν να ανεβάζουν ιδιαίτερα τις τιμές των EV. Η Lucid ανακοίνωσε μια αύξηση της τιμής στη σειρά της σεντάν Air, που κυμαίνεται από $10.000 έως $15.000, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου. Ίσως μαθαίνοντας από τη Rivian, η Lucid επέκτεινε την αρχική τιμολόγηση σε όλους τους τρέχοντες (περισσότερους από 30.000) κατόχους κρατήσεων συν οποιονδήποτε έκανε κράτηση πριν από την 1η Ιουνίου .

Lucid Air Grand Touring Performance

Lucid Air Grand Touring Performance

Η σειρά Polestar 2 2023 σημείωσε επίσης αύξηση τιμής, ανεβάζοντας τη βασική έκδοση με έναν κινητήρα στα 49.800 $, πίσω από το βασικό μοντέλο 3. Ωστόσο, οι εκδόσεις με διπλό κινητήρα ενισχύουν την εμβέλεια και τα πακέτα απόδοσης αποκτούν περισσότερη ισχύ—με το τελευταίο να να προσφερθεί στους υφιστάμενους ιδιοκτήτες μέσω του αέρα με επιπλέον κόστος.

Τούτου λεχθέντος, τόσο στην Καλιφόρνια όσο και σε εθνικό επίπεδο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ήταν σε επίπεδο ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του έτους, με την Tesla να κατέχει το προβάδισμα πωλήσεων πάνω από το 10% της αγοράς της Καλιφόρνια. Στην Καλιφόρνια, το μερίδιο αγοράς για οχήματα με plug-in έχει ουσιαστικά διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Ολόκληρη η σειρά αμερικανικών Volvo είναι ηλεκτροκίνητη για το 2023—και αυτό σημαίνει έναν συνδυασμό ήπιων υβριδικών, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Ένα νέο ήπιο υβριδικό XC40 και ένα ανανεωμένο XC40 Recharge ολοκληρώνουν τη σειρά και είναι στο δρόμο για να κάνει τη μάρκα all-EV έως το 2030.

Teaser για το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Fisker Ronin που αναμένεται το 2024

Teaser για το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Fisker Ronin που αναμένεται το 2024

Η Fisker πείραξε ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο 550 μιλίων με την κωδική ονομασία Ronin – με τους ισχυρισμούς ότι θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2023 με την παραγωγή να αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

Η Stellantis, η μητρική εταιρεία των Jeep, Chrysler, Ram και πολλών άλλων εμπορικών σημάτων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει μια γενική μετασκευή 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων των καναδικών εργοστασίων της για ηλεκτρικά οχήματα — ως μέρος του σχεδίου ηλεκτροκίνησης που ανακοινώθηκε πέρυσι, αξίας 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πέντε χρόνια . Τα ηλεκτρικά pick-up Ram και τα ηλεκτρικά Dodge muscle cars είναι μέρος του σχεδίου, ίσως ακόμη και στον Καναδά.

Και παρόλο που η BMW και η Mercedes-Benz έχουν τελειώσει με το car-sharing, η Stellantis ανέλαβε να αγοράσει τα υπολείμματα των επιχειρήσεων αυτών των αυτοκινητοβιομηχανιών την περασμένη εβδομάδα—για να διευρύνει την υπηρεσία Free2Move, η οποία προσφέρει κυρίως μοντέλα Jeep Compass και Renegade στις ΗΠΑ

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ στοχεύει να πραγματοποιήσει βήματα για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής μπαταριών – αυτήν την περασμένη εβδομάδα με τη μορφή χρηματοδότησης 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αλυσίδα εφοδιασμού, συν 60 εκατομμυρίων δολαρίων για χρήσεις δεύτερης ζωής και 45 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη μπαταριών.

2021 Tesla Model S καρό

2021 Tesla Model S καρό

Η Tesla φέρεται να έχει προσθέσει μια περιστρεφόμενη οθόνη στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Model S. Ο μηχανισμός και η λειτουργικότητα, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από την αυτοκινητοβιομηχανία, φαίνεται ότι μπορούν να γείρουν την οθόνη και στις δύο πλευρές όταν είναι χρήσιμο — για ψυχαγωγία ή εστίαση οδηγού, για παράδειγμα.

Η Volta Trucks με έδρα τη Σουηδία —η εταιρεία με πολύ φουτουριστικά σχέδια φορτηγών φορτηγών— ανακοίνωσε σχέδια την Πέμπτη να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ με έναν κατασκευαστικό συνεργάτη. Αυτό θα οδηγήσει στην παραγωγή των ΗΠΑ το 2024 ή το 2025, με έναν πιλοτικό στόλο 100 φορτηγών στην Καλιφόρνια στο μεταξύ.

Volta Trucks California

Volta Trucks California

Η Electrify America αποκάλυψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι παρείχε περισσότερες από πέντε φορές περισσότερες περιόδους φόρτισης το 2021 από ό,τι το 2020 – με 41,4 GWh ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί 145 εκατομμύρια μίλια οδήγησης χωρίς εκπομπές ρύπων.

Τέλος, μια μελέτη από την JD Power διαπίστωσε ότι, παραδόξως, μερικές από τις πιο τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Rivian και η Lucid, λείπουν βασικές λειτουργίες όπως η απομακρυσμένη διαχείριση φόρτισης. Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο εφαρμογές smartphone κατασκευαστών αυτοκινήτων για να το διαχειρίζονται, επομένως είναι όλο και πιο απογοητευμένοι με την έλλειψη τέτοιων λειτουργιών.

____________________________________

Ακολουθήστε τις αναφορές Green Car Facebook και Κελάδημα

Schreibe einen Kommentar