Κριτική F-150 Lightning, Scout ηλεκτρικά SUV, Fisker Pear και Lordstown Endurance: The Week in Reverse

0
Κριτική F-150 Lightning, Scout ηλεκτρικά SUV, Fisker Pear και Lordstown Endurance: The Week in Reverse

Ποια ηλεκτρικά φορτηγά έλαβαν ένα κύμα νέων κρατήσεων μετά από μια μεγάλη αύξηση των τιμών;

Μπορεί τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα να λειτουργούν χωρίς φρένα τριβής όπως τα ξέρουμε;

Αυτή είναι η αναδρομή μας στο Week In Reverse — εδώ στο Αναφορές Green Car—για την εβδομάδα που λήγει στις 13 Μαΐου 2022.

Σε μια πολυαναμενόμενη πρώτη ανασκόπηση του ηλεκτρικού φορτηγού F-150 Lightning, βρήκαμε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και φινέτσα από ό,τι αναμενόταν—καθώς και μερικές ενδείξεις καλής εμβέλειας και απόδοσης. Δεν ανακαλύπτει ξανά το pickup, αλλά το κάνει καλύτερο σχεδόν από κάθε άποψη.

Lordstown Endurance

Lordstown Endurance

Ήταν αρκετή εβδομάδα για ανατροπές. Το βραβείο για το δράμα της εβδομάδας πηγαίνει σε εκείνους στο Οχάιο. Τα πράγματα έμοιαζαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα για την Lordstown Motors, καθώς δεν μπορούσε να αναφέρει μια τελική συμφωνία με την Foxconn της Ταϊβάν με τους όρους της συμφωνίας τους μόλις λίγες μέρες πριν να λήξει. Αλλά με την ολοκλήρωση της πώλησης του πρώην εργοστασίου της GM στον όμιλο τεχνολογίας Hon Hai, όπως ονομάζεται αλλιώς, το ηλεκτρικό pickup Lordstown Endurance είναι έτοιμο για παραγωγή αργότερα φέτος. Οδήγησε επίσης σε επιβεβαίωση των σχεδίων για την Foxconn να ενεργήσει ως κατασκευαστής συμβολαίου για το επερχόμενο Fisker Pear EV αξίας 29.900 δολαρίων από το 2024.

Σε ένα θέμα που έγινε πραγματικότητα, η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι αναβιώνει το όνομα Scout – ναι, το πρώην International Harvester SUV – για μια ολόκληρη μάρκα ηλεκτρικών SUV με επίκεντρο τις ΗΠΑ. Θα βοηθήσει η Scout τη VW να παράσχει EVs μαζικής αγοράς ή θα είναι μια άλλη πολυτελής εξειδικευμένη μάρκα; Σύντομα θα δούμε.

Teaser για μοντέρνα Scout ηλεκτρικά SUV και pickup

Teaser για μοντέρνα Scout ηλεκτρικά SUV και pickup

Από την αδέξια αύξηση της τιμής της Rivian τον Μάρτιο, η μάρκα ηλεκτρικών φορτηγών έχει δει 10.000 νέες κρατήσεις —διπλάσιες σε σχέση με τα φορτηγά που κατασκεύασε από τον Σεπτέμβριο—με μια εκπληκτική μέση τιμή 93.000 $. Είναι η απόδειξη της απαίτησης και της απήχησης αυτών των φορτηγών.

Η Bollinger Motors ανακοίνωσε ότι η Roush Industries θα είναι ο κατασκευαστής συνεργάτης της για ηλεκτρικά φορτηγά, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών και των καμπίνων πλαισίου. Ο Bollinger θα προμηθευτεί τα υλικά, ενώ ο Roush θα τα συναρμολογήσει στο Μίσιγκαν. Και συγγνώμη, το ηλεκτρικό SUV B1 και το ηλεκτρικό pickup B2 αναβάλλονται επ‘ αόριστον.

Η BMW δεν σκοπεύει να χάσει το τμήμα της βενζίνης των πωλήσεών της σύντομα, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Oliver Zipse, σε μια πρόσφατη στρογγυλή τράπεζα με την Green Car Reports και άλλους – κάτι που υποστήριξε ότι είναι ο λόγος για την κατασκευή ηλεκτρικών παραλλαγών βενζινοκίνητων μοντέλων, όπως το νέο i7 και Το επερχόμενο i5, είναι λογικό. Αλλά η Zipse διευκρίνισε πιο πρόσφατα ότι το επερχόμενο Neue Klasse της εταιρείας θα είναι διαφορετικό, χωρίζοντας πιθανώς την κατηγορία της Σειρά 3 με εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα αερίου και ηλεκτρικά.

Πρωτότυπο DS E Tense Performance

Πρωτότυπο DS E Tense Performance

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια τεχνολογίας αυτής της εβδομάδας, εξετάσαμε ένα πρωτότυπο από την DS Automobiles του Stellantis που βασίζεται στην τεχνολογία της Formula E και προχωρά στην οδήγηση με ένα πεντάλ ένα βήμα παραπέρα — ουσιαστικά ρωτώντας αν τα EV του μέλλοντος μπορεί να λειτουργούν εντελώς χωρίς φρένα τριβής .

Τρία μεγάλα πιλοτικά προγράμματα για αμφίδρομη φόρτιση EV ανακοινώθηκαν από την εταιρεία κοινής ωφελείας της Καλιφόρνια Pacific Gas & Electric. Θα δοκιμάζουν τεχνολογία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξομάλυνση του δικτύου και στην αποφυγή ατυχημάτων, με έως και 1.000 οικιακούς πελάτες και εκατοντάδες εμπορικούς πελάτες.

Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παραμένουν ένας πιθανός στόχος για τους χάκερ, προειδοποιεί μια πρόσφατη έκθεση που φαίνεται να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας που θέλει να πουλήσει υπηρεσίες. Η ασφάλεια των φορτιστών θα γίνει πρόβλημα για εταιρείες με στόλους και κεντρική έξυπνη φόρτιση;

2022 Tesla Model 3

2022 Tesla Model 3

Κατά τη διάρκεια της υπερφόρτισης, η «αυξημένη θερμοκρασία» της οθόνης infotainment σε ορισμένα μοντέλα Tesla μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση ή επανεκκίνηση του συστήματος, καθιστώντας προσωρινά μη διαθέσιμες ορισμένες κρίσιμες για την ασφάλεια χαρακτηριστικά. Είναι ένα άλλο στοιχείο που αποτελεί αιτία για ανάκληση γραφειοκρατίας με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά αντιμετωπίζεται με μια επισκευή over-the-air.

Η Tesla φέρεται να πιέζει για ταχεία ανάπτυξη της μεγαλύτερης μορφής κυψελών 4680 από την Panasonic, αν και ο προμηθευτής έχει επανειλημμένα επισημάνει τις τεχνικές προκλήσεις που το αφορούν.

Με αυτονομία 230 μιλίων αλλά συνδυασμένο βάρος έως και 82.000 λίβρες, η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού ημιφορτηγού Freightliner eCascadia που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα είναι ένα πλήρες επαγγελματικό φορτηγό κατηγορίας 8, αν και προορίζεται για μικρές αποστάσεις. Με περισσότερα από ένα εκατομμύριο μίλια και ένα «ολιστικό οικοσύστημα» φόρτισης και υπηρεσιών καθ‘ οδόν, θα είναι σε παραγωγή αργότερα φέτος, καθώς περιμένουμε το Tesla Semi.

2023 Chevrolet Bolt EUV Redline Edition

2023 Chevrolet Bolt EUV Redline Edition

Η GM μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να κατασκευάζει ξανά μοντέλα Chevrolet Bolt EV 2022, αλλά είναι έτοιμη να προχωρήσει και μόλις αποκάλυψε μια νέα Redline Edition για το δεύτερο έτος του Bolt EUV. Η υπόλοιπη σειρά EV Chevy Bolt 2023 συνεχίζεται με, ναι, μια νέα απόχρωση του κόκκινου.

Θα μπορούσαν οι μετατροπές κυψελών καυσίμου υδρογόνου παλαιότερων ημιπετρελαιοκίνητων πετρελαιοειδών να βοηθήσουν στον γρηγορότερο καθαρισμό των στόλων της εταιρείας; Δύο λύσεις που αποκαλύφθηκαν αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εισαγωγή νέας τεχνολογίας στις γηρασμένες εξέδρες.

Έννοια ηλεκτρικού αυτοκινήτου Nissan FEV 1991

Έννοια ηλεκτρικού αυτοκινήτου Nissan FEV 1991

Το περασμένο Σαββατοκύριακο εξετάσαμε ένα από τα πολλά παράξενα της ιστορίας των EV. Πολύ πριν από το Tesla Roadster ή το Nissan Leaf, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan FEV θα μπορούσε να συναγωνιστεί το GM EV1. Ποτέ άλλο από ένα πρωτότυπο, ήταν προάγγελος της εποχής των EV με το αεροσκάφος του, την αντλία θερμότητας, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, τα αξεσουάρ με συμπλήρωμα ηλιακής ενέργειας, την κατασκευή υψηλής έντασης αλουμινίου και ακόμη και κάτι παρόμοιο με τη γρήγορη φόρτιση.

____________________________________

Ακολουθήστε τις αναφορές Green Car Facebook και Κελάδημα

Schreibe einen Kommentar