Μείωση τιμής Chevy Bolt EV, ζήτηση ασύρματης φόρτισης, E15 και τιμές φυσικού αερίου: Τα σημερινά νέα του αυτοκινήτου

13
Μείωση τιμής Chevy Bolt EV, ζήτηση ασύρματης φόρτισης, E15 και τιμές φυσικού αερίου: Τα σημερινά νέα του αυτοκινήτου

Το Bolt EV σημειώνει πτώση τιμής. Η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να αφήνει περισσότερη αιθανόλη στις αντλίες καυσίμων. Οι διεπαφές Volvo EV θα γίνουν πιο εύκολες. Και η εταιρεία που επένδυσε περισσότερο στην ασύρματη φόρτιση ισχυρίζεται ότι οι πελάτες τη θέλουν ως επιλογή. Αυτά και άλλα, εδώ στο Αναφορές Green Car.

Η Chevrolet ανακοίνωσε μεγάλη πτώση τιμής για τα Chevy Bolt EV και EUV του 2023 — περίπου 6.000 $ για ολόκληρη τη σειρά. Βοηθά να δημιουργηθεί χώρος για το επερχόμενο Equinox EV και να εκπληρωθεί η δέσμευση της μάρκας στα EV εν μέσω μιας συνεχούς ανάκλησης μπαταρίας. Εκτός από την έκπτωση φόρου EV, αυτό καθιστά το Bolt EV το EV με τη χαμηλότερη τιμή για την αγορά των ΗΠΑ για το μοντέλο του 2023, μέχρι στιγμής.

Θα μπορούσε περισσότερη αιθανόλη να βοηθήσει στη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου; Εν όψει της προθεσμίας για τη θέσπιση κανόνων στις 3 Ιουνίου, η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να επεκτείνει αναδρομικά την ανάμειξη αιθανόλης στην αντλία βενζίνης της χώρας. Τα συμφέροντα αιθανόλης ισχυρίζονται ότι η μετατροπή του 33% του συνόλου της βενζίνης E10 (10% αιθανόλη) σε E15 θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει το 100% της βενζίνης που παράγεται από ρωσικό πετρέλαιο – αν και υπάρχουν πολλά περιβαλλοντικά και ρυθμιστικά εμπόδια για να μην είναι βιώσιμη σε εθνικό επίπεδο.

Η εταιρεία ασύρματης φόρτισης WiTricity ισχυρίζεται ότι η πλειονότητα των αγοραστών ή των ιδιοκτητών EV θέλουν την ασύρματη φόρτιση ως επιλογή. Σε μια έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία, βρήκε ότι το χαρακτηριστικό υπερτερεί άλλων premium χαρακτηριστικών, όπως η δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης ή ο ήχος υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, το WiTricity δεν κατονόμασε ακόμη την τιμή του για το υλικό.

Και η Epic Games, ο δημιουργός του „Fortnite“, βάζει το Unreal Engine για γραφικά στα επερχόμενα Volvo EV με πιο ευκρινείς διεπαφές—όπως μια ναυαρχίδα Volvo που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η Volvo λέει ότι είναι η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα που χρησιμοποιεί το σύστημα, αλλά χρησιμοποιείται ήδη από τη διεπαφή „moonshot“ του GMC Hummer EV.

____________________________________

Ακολουθήστε τις αναφορές Green Car Facebook και Κελάδημα

Schreibe einen Kommentar