Με κινητήρες εντός τροχού, η Lightyear ισχυρίζεται ότι το πιο αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης παραγωγής στον κόσμο

15
Με κινητήρες εντός τροχού, η Lightyear ισχυρίζεται ότι το πιο αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης παραγωγής στον κόσμο

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Lightyear 0 με ηλιακή υποβοήθηση θα χρησιμοποιεί κινητήρες εντός τροχού από το Elaphe της Σλοβενίας ως μέρος αυτού που η Lightyear ισχυρίζεται ότι θα είναι το πιο αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο παραγωγής.

Η Lightyear ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Elaphe νωρίτερα αυτό το μήνα, υποστηρίζοντας σε ένα δελτίο τύπου ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για να επιτύχουν „αποδοτικότητα παγκόσμιας κλάσης“ από τη σχεδίαση κινητήρα της Elaphe. Η Lightyear απέχει πολύ από το να είναι η μόνη εταιρεία που στοχεύει να χρησιμοποιεί κινητήρες τροχού, αλλά οι περισσότεροι άλλοι τους θεωρούν ωφέλιμους επειδή ελευθερώνουν χώρο μέσα στο αποτύπωμα ενός οχήματος. Η γωνία απόδοσης είναι ασυνήθιστη.

Ενσωματωμένος κινητήρας Elaphe για Lightyear 0

Ενσωματωμένος κινητήρας Elaphe για Lightyear 0

Οι κινητήρες θα χρησιμοποιηθούν στο Lightyear 0, μια έκδοση παραγωγής του Lightyear One που έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του νωρίτερα αυτό το μήνα. Η Lightyear στοχεύει να «ξεπεράσει το δίκτυο» τόσο μεγιστοποιώντας την απόδοση όσο και εξοπλίζοντας τα οχήματά της με ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ που μπορούν να βοηθήσουν στη φόρτιση. Σε συννεφιασμένα κλίματα, με μέση διαδρομή περίπου 20 μιλίων την ημέρα, το Lightyear 0 μπορεί να φτάσει έως και δύο μήνες χωρίς να συνδεθεί, ισχυρίζεται η Lightyear.

Ξεκινώντας από το ισοδύναμο των 263.000 $, το Lightyear 0 θα κατασκευαστεί στη Φινλανδία από την Valmet Automotive, με κινητήρες που θα προμηθεύονται από τις εγκαταστάσεις της Elaphe στη Σλοβενία. Οι ευρωπαϊκές παραδόσεις έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, αλλά η Lightyear δεν έχει επιβεβαιώσει σχέδια για επέκταση σε άλλες αγορές. Ένα πιο προσιτό μοντέλο είναι επίσης στα σκαριά, αλλά πιθανότατα δεν θα φτάσει μέχρι το 2024 ή το 2025.

Έτος φωτός 0

Έτος φωτός 0

Εκτός από το Lightyear 0, το φορτηγό Lordstown Endurance πρόκειται να χρησιμοποιήσει ακόμα μια έκδοση των κινητήρων Elaphe με τροχό, που κατασκευάζεται τοπικά στο Οχάιο. Η Lordstown ανακοίνωσε μια συμφωνία αδειοδότησης με την Elaphe το 2020, αλλά σύντομα αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες που εμπόδισαν την κυκλοφορία του Endurance. Η Lordstown πούλησε έκτοτε το εργοστάσιό της στο Οχάιο στη Foxconn, η οποία τώρα θα παράγει το φορτηγό βάσει σύμβασης.

Η Aptera σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει κινητήρες εντός τροχών στο ηλεκτρικό της 3τροχο, μια επιλογή που υπαγορεύεται ουσιαστικά από τον ασυνήθιστο σχεδιασμό του οχήματος. Μια άλλη ομοιότητα με το Lightyear είναι η χρήση ηλιακών συλλεκτών για την ενίσχυση της εμβέλειας. Η Aptera ισχυρίζεται ότι το EV της θα μπορεί να διανύσει έως και 1.000 μίλια μεταξύ των φορτίσεων χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ηλιακής ενέργειας και ισχύος μπαταρίας.

Schreibe einen Kommentar