Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας Lordstown, η Foxconn στρέφεται στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων

0
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας Lordstown, η Foxconn στρέφεται στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων

Η Lordstown Motors ανακοίνωσε την Τετάρτη την ολοκλήρωση της πώλησης του πρώην εργοστασίου της GM στον όμιλο Hon Hai Technology – αλλιώς γνωστό ως Foxconn, γνωστότερο ως κατασκευαστής συμβάσεων του iPhone.

Αυτό κάνει τη Foxconn αυτοκινητοβιομηχανία και επιτρέπει πολλές πιθανές δραστηριότητες κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην τοποθεσία Lordstown του Οχάιο.

Ένα από αυτά είναι η συναρμολόγηση του ηλεκτρικού pickup Lordstown Endurance, το οποίο θα επιβλέπει η Foxconn ως κατασκευαστής με σύμβαση «χωρίς διακοπή στη λειτουργία», σύμφωνα με ανακοίνωση της Lordstown. Οι εταιρείες σχεδιάζουν η παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022, με τις πρώτες εμπορικές παραδόσεις το τέταρτο τρίμηνο.

Η Foxconn θα επενδύσει επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια σε μια κοινοπραξία που θα συνεργαστεί με τη Lordstown Motors και τα μηχανικά οχήματα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MiH (mobility in harmony) της Foxconn. Η κοινοπραξία, που ανήκει κατά 55% στη Foxconn και κατά 45% στην Lordstown, θα ονομάζεται MIH EV Design LLC και θα «αναπτύσσει ηλεκτρικά οχήματα για την παγκόσμια αγορά».

Lordstown Endurance

Lordstown Endurance

Η κοινοπραξία θα μπορούσε ουσιαστικά να είναι το κομμάτι που λείπει που επιτρέπει στο Lordstown να είναι βιώσιμο μετά την έναρξη της παραγωγής Endurance.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν οι εταιρείες, αυτά θα είναι τόσο για την αγορά επαγγελματικών οχημάτων της Βόρειας Αμερικής όσο και για άλλους ΚΑΕ διεθνώς και η κοινοπραξία θα στοχεύει «να επιτύχει κλίμακα παραγωγής σε χαμηλότερους όγκους και με μικρότερο χρόνο στην αγορά».

Η συμφωνία κατά τα άλλα συνεχίζεται ως επί το πλείστον όπως είχε καθοριστεί τον Νοέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων εσόδων 260 εκατομμυρίων δολαρίων στη Lordstown Motors, συν μια προηγούμενη αγορά κοινών μετοχών 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Lordstown λέει ότι θα διατηρήσει παρουσία στο Lordstown, καθώς και προσωπικό στο Farmington του Μίσιγκαν και στο Irvine της Καλιφόρνια.

Ο Henrik Fisker με το Project PEAR EV

Ο Henrik Fisker με το Project PEAR EV

Η συμφωνία δεν λέει τίποτα ακόμη για ένα άλλο δυνητικά σημαντικό κομμάτι που σχετίζεται με τη συμφωνία. Η Foxconn πρότεινε τη συναρμολόγηση του αστικού EV Fisker Pear αξίας 30.000 δολαρίων στο εργοστάσιο του Lordstown. Με τη Foxconn να έχει τώρα τη διοίκηση του εργοστασίου, αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει ένα ηλεκτρικό pickup, ένα αστικό EV, επαγγελματικά οχήματα και πολλά άλλα—όλα να κατασκευαστούν σε μια τοποθεσία που η GM εγκαταλείφθηκε πριν από την ώθηση του ηλεκτρικού της οχήματος.

Schreibe einen Kommentar