Μην αναζητάτε συνδέσμους 350 kw, τα 150 kw μπορεί να είναι εξίσου γρήγορα

0
Μην αναζητάτε συνδέσμους 350 kw, τα 150 kw μπορεί να είναι εξίσου γρήγορα

Μέρος αυτού που κάνει το Hyundai Ioniq 5 και το στενό του ξάδερφο, το Kia EV6, τόσο αξιοσημείωτα στην αγορά είναι ότι μπορούν να επωφεληθούν από τις υποδοχές CCS 350 kw και τα επίπεδα ισχύος ταχύτερης φόρτισης που επιτρέπουν τα 800 volt συστήματα φόρτισης.

Σε αυτούς τους συνδέσμους 350 kw, σε ιδανικές συνθήκες, που μπορούν να εξασφαλίσουν οδική χρέωση από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Το έχουμε δει από κοντά, και είναι εκπληκτικά γρήγορο. Αυτό και άλλα οχήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ολοένα και πιο κοινές υποδοχές 350 kw—συμπεριλαμβανομένων των Lucid Air, Porsche Taycan, Audi E-Tron GT και GMC Hummer EV— δείχνουν ότι η φόρτιση υψηλότερης ισχύος μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Τούτου λεχθέντος, οι σύνδεσμοι 350 kw εξακολουθούν να μην είναι τόσο συνηθισμένοι. Χαρτογραφήστε το ταξίδι σας με το ηλεκτρικό όχημα γύρω στις υποδοχές σύνδεσης 150 kw και είναι πιθανό να έχετε πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με το να στοχεύετε σε υποδοχές 350 kw κάθε φορά.

Λοιπόν… αν επρόκειτο απλώς να φορτίσουμε σε έναν πιο βολικό τοποθετημένο φορτιστή 150 kw, θα άφηνα πραγματικά τόσα πολλά εγκαίρως;

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

Η σύντομη απάντηση: Στο Ioniq 5 ή EV6, μάλλον όχι. Μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων, έχω δει ήδη περισσότερες από μισή ντουζίνα γρήγορες φορτίσεις DC, με μόνο δύο από αυτές τις περιόδους φόρτισης, σε μια όμορφη ζεστή μέρα, σε κάτι που πλησιάζει τον απαιτούμενο ρυθμό. Κάτι λιγότερο από μισή ώρα είναι πιο ρεαλιστικό από μια υποδοχή 350 kw.

Αυτό συμβαίνει να είναι, ουσιαστικά, αυτό που είδα πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας παρακολούθησης με το Hyundai Ioniq 5. Σε μια υποδοχή 150 kw.

Κατά τη φόρτιση αυτού του δοκιμαστικού αυτοκινήτου, ένα Hyundai Ioniq 5 Limited AWD του 2022—με τη μεγαλύτερη μπαταρία 77,4 kwh και βαθμολογία εμβέλειας EPA 256 μιλίων—δεν νομίζω ότι εγκατέλειψα χρόνο για να πάω στον φορτιστή 150 kw αντι αυτου.

Με θερμοκρασία περιβάλλοντος στους 68 βαθμούς και σχετικά ήπια οδήγηση λίγο πριν, συνδέθηκα σε μια υποδοχή Electrify America 150 kw στο 8%. Και χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να φτάσετε στο 50%, με μόνο 11 λεπτά να απομένουν για να φτάσετε στο 80%. Και το συγκλονιστικό μέρος ήταν ότι, ενώ έχω σημειώσει ασταθείς ρυθμούς ριπής στη φόρτιση 350 kw, το Ioniq 5 φορτιζόταν σταθερά γύρω στα 130 kw, φτάνοντας σταδιακά πιο κοντά στα 150 kw καθώς το πακέτο ζεσταινόταν στο ιδανικό.

Πιο δροσερό ή βροχερό; Μάλλον δεν πρόκειται να δει αρκετά γρήγορα για να δικαιολογήσει τα 350 kw

Για να ρίξουμε ένα άλλο παράδειγμα στο μείγμα. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα επισκέφτηκα ξανά το Kia EV6, με μπαταρία ίδιου μεγέθους, και μετά από πιο δυναμική οδήγηση, αλλά πιο υγρό, πιο δροσερό καιρό (49 μοίρες), συνδέοντας στην υποδοχή 350 kw με οδήγησε από το 7% στο 80% σε 31 λεπτά . Ναι, πραγματικά πιο αργά. Είδα χαμηλότερη ισχύ στην αρχή, μετά μια έκρηξη στα 202 kw, εν συντομία στο 35%, με την ισχύ να πέφτει λίγο πάνω από τα 150 kw για την υπόλοιπη φόρτιση.

2022 Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6 γρήγορη φόρτιση - Lacey, WA

2022 Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6 γρήγορη φόρτιση – Lacey, WA

2022 Kia EV6 γρήγορη φόρτιση

2022 Kia EV6 γρήγορη φόρτιση

2022 Kia EV6 γρήγορη φόρτιση

2022 Kia EV6 γρήγορη φόρτιση

Ναι, η θερμοκρασία περιβάλλοντος μάλλον είχε να κάνει πολύ με τον πιο αργό ρυθμό. Αλλά σε αντίθεση με τις φορτίσεις των 350 kw, η θερμοκρασία της μπαταρίας δεν φαίνεται να χρειάζεται να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να επιτευχθεί κοντά στο μέγιστο ρυθμό από μια υποδοχή 150 kw.

Η Hyundai και η Kia έχουν μιλήσει για την εισαγωγή ενός χαρακτηριστικού προετοιμασίας και αυτό μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στο μέλλον, καθιστώντας αυτό το μέγιστο ποσοστό πιο ευρέως προσβάσιμο. Αλλά αξίζει να έχετε κατά νου ότι ακόμη και σε επίσημους, ιδανικούς χρόνους, η Hyundai αναφέρει 25 λεπτά στα 150 kw έναντι 18 λεπτά στα 350 kw.

Μεγάλη αποτελεσματικότητα επίσης

Στη συνέχεια που ακολούθησε το Ioniq 5, βρήκα ότι ήταν σχεδόν εξίσου αποτελεσματικό με αυτό που βίωσα στην πρώτη μου οδήγηση στη Νότια Καλιφόρνια τον Δεκέμβριο. Πάνω από 70,7 μίλια (ελεγμένο οδόμετρο), υπολόγισα κατά μέσο όρο τα υποδεικνυόμενα 3,8 μίλια ανά kwh σε συνδυασμό οδήγησης στην πόλη και στα προάστια, μετά πάνω από 141,4 μίλια οδήγησης αυτοκινητόδρομου – τα περισσότερα από αυτά κοντά στα 70 mph, αλλά σε λειτουργία Eco – κατά μέσο όρο 3,3 μίλια ανά kwh. Αυτό δείχνει την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο ακριβώς σύμφωνα με τη γκάμα EPA και την αυτονομία σε στυλ μετακίνησης που είναι πιθανό να προσφέρει κάτι κοντά στα 300 μίλια σε ιδανικές συνθήκες.

Όπως και στην πρώτη μου οδήγηση με το Ioniq 5, μου άρεσε η συνολική σχεδίαση και όλες οι μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε όλο το εξωτερικό και την καμπίνα. Η σχεδίαση απλά εμφανίζεται με τρόπο που λίγοι άλλοι σύγχρονοι κάνουν—και καλύτερος από αυτόν του σχετικού Kia EV6.

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

Ωστόσο, ήμουν λιγότερο ενθουσιασμένος με την ποιότητα κύλισης του Ioniq 5. Το Limited, το οποίο κινείται με ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά Michelin Primacy Tour, μεταφέρει λίγη σκληρότητα στα πλευρικά τοιχώματα και στη συνέχεια κυλίεται με απαλότητα και κίνηση του αμαξώματος μετά από μεγάλα χτυπήματα. Δεν είναι ένας συνδυασμός που λειτουργεί ιδιαίτερα καλά στους αμερικανικούς δρόμους – αν και σε χαμηλότερα επίπεδα εξοπλισμού με ψηλότερα πλευρικά τοιχώματα, είναι μια πιο ενοποιημένη μελωδία.

Άλλα προβλήματα που έδειξαν λίγο περισσότερα στη συνέχεια: Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για ασύρματο Apple CarPlay ή Android Auto, μόνο που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτό αφήνει τα καλώδια να κρέμονται πάνω στον οδηγό ή τον συνοδηγό σε αυτόν τον κατά τα άλλα εντυπωσιακό, ορθάνοιχτο χώρο των μπροστινών καθισμάτων.

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

2022 Hyundai Ioniq 5 Limited AWD

Θα το ακολουθήσω σύντομα με μια συλλογή πραγματικών εμπειριών και εμπειριών φόρτισης για το EV6 και το Ioniq 5, με περισσότερα για το EV6 και τον τρόπο με τον οποίο τα δύο ανταποκρίνονται μεταξύ τους. Και εν τω μεταξύ, όποιο από αυτά και αν επιλέξετε, μην παίρνετε από το δρόμο σας αναζητώντας συνδέσμους 350 kw.

Schreibe einen Kommentar