Μπορώ να κάνω Barre για απώλεια βάρους;

5
Μπορώ να κάνω Barre για απώλεια βάρους;

Εκτός κι αν ζείτε κάτω από έναν βράχο από τις αρχές της δεκαετίας του ’00, πιθανότατα θα έχετε ακούσει κάποιον να κραυγάζει για τα οφέλη των barre προπονήσεων.

Η προπόνηση χαμηλής πρόσκρουσης έχει αποκτήσει τη φήμη ως αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχετε μια αδύνατη, δυνατή σωματική διάπλαση.

Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε το barre και για απώλεια βάρους; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Είναι το Barre καλό για απώλεια βάρους;

Ο Andrea Rogers οδηγεί την προπόνηση Xtend Barre

Σε ό,τι αφορά την απώλεια βάρους, δεν υπάρχει πολλή έρευνα που να είναι συγκεκριμένη.

Μια εστιασμένη ρουτίνα προπόνησης ενδυνάμωσης είναι συνήθως το καλύτερο στοίχημα για απώλεια λίπους και διατήρηση βάρους, επειδή δημιουργεί περισσότερο παρατεταμένη αύξηση του μεταβολισμού.

Αλλά μια προπόνηση barre εστιασμένη στην καρδιοπάθεια μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε μυς και να κάψετε θερμίδες – και αν την απολαμβάνετε, είναι πιο πιθανό να την κρατήσετε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εδώ είναι τέσσερα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το barre για απώλεια βάρους.

1. Το Barre μπορεί να βελτιώσει τη δύναμη

Η ιδέα του να δουλεύεις τους μύες μέχρι να κουραστούν – που είναι η βάση μιας γυμναστικής προπόνησης – μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσεις μυς.

Τα σετ υψηλών επαναλήψεων του Barre μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο δυνατοί και «οι μύες είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους», λέει η Kellie Davis, personal trainer και ιδρύτρια του Fit Thrive.

Όσο περισσότερους μύες έχετε, εξηγεί ο Davis, τόσο περισσότερη ενέργεια χρησιμοποιεί το σώμα σας καθημερινά – και αυτό μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους.

2. Το Barre είναι φιλικό προς τους αρχάριους

Εάν μόλις ξεκινάτε το ταξίδι σας στη φυσική κατάσταση ή επιστρέφετε στον κόσμο της άσκησης μετά από ένα σημαντικό διάλειμμα, το barre θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης.

Μια παραδοσιακή προπόνηση barre χρησιμοποιεί μπάρα μπαλέτου και ελαφριά ελεύθερα βάρη, σε συνδυασμό με χαμηλή πρόσκρουση, ισομετρικές κινήσεις — αν και κάθε προπόνηση στούντιο ή streaming barre μπορεί να διαφέρει ελαφρώς στην τεχνική.

3. Το καρδιο-εστιασμένο barre μπορεί να τονώσει ακόμα περισσότερο την απώλεια βάρους

μετασχηματισμός taylor xtend barre |  xtend barre αποτελέσματα

Μερικές γυμνές προπονήσεις αυξάνουν την ένταση για να κάνουν πραγματικά την καρδιά σας να ανυψώνεται.

«Ενισχύουμε τα αποτελέσματα με ένα ισχυρό συστατικό καρδιαγγειακής άσκησης», λέει ο Andrea Rogers, δημιουργός του Xtend Barre, ενός 30λεπτου cardio μείγμα Pilates και ballet barre. „Εσείς θα ιδρώτας.“

Μετά από μια έντονη προπόνηση barre – μια προπόνηση όπου πραγματικά πιέζετε τα όριά σας – μπορείτε επίσης να κάψετε επιπλέον θερμίδες από μια διαδικασία γνωστή ως αποτέλεσμα μετάκαυσης.

4. Το Barre μπορεί να δημιουργήσει την κοινότητα της γυμναστικής σας

«Υπάρχει κάτι εξαιρετικά ιδιαίτερο στο να γυμνάζεσαι με μια κοινότητα και να είσαι σε μια ομάδα γυναικών που όλα δίνουν κίνητρα και ενδυναμώνουν ο ένας τον άλλον», λέει ο Rogers.

Όχι στο γυμναστήριο; Καλά νέα — η έρευνα δείχνει ότι μπορείτε ακόμα να το αποκτήσετε οφέλη της ομαδικής άσκησης μέσω ψηφιακής τεχνολογίας.

Μπορείτε να βρείτε τη δική σας κοινότητα γυμναστικής με τα BODgroups. Το BODgroups είναι η πλατφόρμα του Beachbody που βασίζεται στην κοινότητα που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι, υπεύθυνοι και συνδεδεμένοι.

Πώς ταιριάζει το Barre σε ένα πρόγραμμα προπόνησης;

Γυναίκες που κάνουν προπόνηση Xtend Barre

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το barre για απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να το αλλάξετε για να μην το κάνετε ίδια ακριβώς προπόνηση κάθε μέρα.

„Αν ένα άτομο παρακολουθεί το ίδιο ακριβώς μάθημα barre εβδομάδα με την εβδομάδα, για μήνες ή χρόνια, τα αποτελέσματα μπορεί να χαθούν“, λέει ο Davis. „Όσο περισσότερο κινείστε με διάφορους διαφορετικούς τρόπους, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχετε στο ταξίδι σας για την απώλεια βάρους.“

Το καλύτερο στοίχημά σας όταν χρησιμοποιείτε το barre για απώλεια βάρους: Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα προπόνησης που συνδυάζει το barre με προπόνηση δύναμης και προπονήσεις υψηλής έντασης.

Μπορεί το Barre να βοηθήσει στη διαχείριση βάρους;

Ναί. Το Barre μπορεί να είναι αποτελεσματικό όταν προσπαθείτε να δυναμώσετε την καρδιά σας, να χτίσετε δύναμη, να χάσετε κάποιο βάρος ή όλα τα παραπάνω.

Ακολουθούν τρεις τρόποι που μπορεί να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το βάρος σας:

1. Είναι διασκεδαστικό

Αν σας αρέσει το barre, το πιθανότερο είναι ότι θα το παραμείνετε. Και η διαχείριση βάρους έχει να κάνει με τον υγιεινό τρόπο ζωής, όχι να καταφεύγουμε σε μόδες ή γρήγορες διορθώσεις.

«Όσο περισσότερο αγαπάμε αυτό που κάνουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να δούμε αποτελέσματα από αυτό», λέει ο Davis.

Ενώ αν εγγραφείτε για μια προπόνηση που μισείτε απολύτως μόλις επειδή κάποιος άλλος έχασε βάρος κάνοντας αυτό, μπορεί να μην δείτε τα ίδια αποτελέσματα.

2. Έχει χαμηλό αντίκτυπο

Το Barre μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να παραμείνετε δραστήριοι ενώ αντιμετωπίζετε έναν τραυματισμό. Γιατί barre είναι χαμηλού αντίκτυπουείναι πιθανότατα ένα πιο ασφαλές στοίχημα από μια άσκηση με υψηλότερο αντίκτυπο όπως το τρέξιμο ή το plyo.

Αλλά για να αποφύγετε την επιδείνωση ενός τραυματισμού, θα πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε νέα προπόνηση.

3. Είναι εξαιρετικό για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης

Το Barre μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σκαλοπάτι για να ξεκινήσετε το ταξίδι γυμναστικής σας.

Εφόσον προκαλείτε τον εαυτό σας – είτε αυξάνοντας το βάρος σας, δοκιμάζοντας μια πιο προηγμένη γυμναστική ή εναλλάσσοντας μαθήματα barre με άλλες μορφές άσκησης – το πιθανότερο είναι ότι θα δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Schreibe einen Kommentar