Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούν συχνά εφαρμογές για smartphone κατασκευαστών αυτοκινήτων, αλλά δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι με αυτές

3
Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούν συχνά εφαρμογές για smartphone κατασκευαστών αυτοκινήτων, αλλά δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι με αυτές

Η πλειονότητα των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιεί εφαρμογές για smartphone κατασκευαστών αυτοκινήτων για τη διαχείριση της φόρτισης, αλλά δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της JD Power.

Από τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 70% είπε ότι χρησιμοποιούσε μια εφαρμογή τουλάχιστον κάθε άλλη μονάδα δίσκου για να παρακολουθεί τη διαδικασία φόρτισης και να βλέπει τη διαθέσιμη εμβέλεια. Και ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της φόρτισής τους στο σπίτι, το 85% είπε ότι εξακολουθούν να θέλουν οι εφαρμογές να εμφανίζουν διαθέσιμους δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε περίπτωση που τους χρειαζόταν.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες EV θέλουν περισσότερα χαρακτηριστικά—μερικές φορές περισσότερα από αυτά που προσφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Από τις 20 πιο κοινές λειτουργίες εφαρμογών, οι 15 αναφέρθηκαν ως επιθυμητές από το 70% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων που συμμετείχαν στην έρευνα. Ωστόσο, μόνο οκτώ από αυτές τις δυνατότητες ήταν „ευρέως διαθέσιμες“, σύμφωνα με την JD Power.

Το Car-Net επόμενης γενιάς της Volkswagen

Το Car-Net επόμενης γενιάς της Volkswagen

Η μελέτη βρήκε επίσης σημαντική επιθυμία για πιο προηγμένες λειτουργίες εφαρμογών που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν προσφέρουν ακόμη, αλλά τουλάχιστον ένα – τηλέφωνο ως κλειδί – δεν σχετίζεται με τη φόρτιση EV.

Επιπλέον, το 32% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν χρησιμοποίησαν ποτέ μια εφαρμογή smartphone για EV, επειδή δεν ήξεραν πώς λειτουργούσε η εφαρμογή. Όπως και με άλλες πτυχές της ιδιοκτησίας EV, η έλλειψη επεξήγησης από τις αντιπροσωπείες θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα.

Οι ιδιοκτήτες EV δεν θέλουν επίσης να πληρώσουν για αυτές τις εφαρμογές, σύμφωνα με τη μελέτη. Ο κύριος λόγος που ανέφεραν οι κάτοχοι ότι δεν χρησιμοποιούν πλέον μια εφαρμογή ήταν ότι έληξε η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος τους.

Rivian R1S

Rivian R1S

Οι κορυφαίες εφαρμογές EV στη μελέτη ήταν το FordPass, η εφαρμογή Tesla, το MyHyundai, η Kia Access και το Genesis Intelligent Assistant. Παρά την εικόνα υψηλής τεχνολογίας τους, οι Rivian και Lucid υστερούν σε λειτουργικότητα φόρτισης, ταχύτητα εφαρμογής και γενικό περιεχόμενο, σύμφωνα με την JD Power.

Η εξουσία διευκρινίστηκε σε Αναφορές Green Car ότι αφορά —τουλάχιστον εν μέρει— μια θεμελιώδη χρησιμότητα: τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου της φόρτισης.

«Μεταξύ ορισμένων εφαρμογών νεότερων επωνυμιών EV, βλέπουμε –ή δεν βλέπουμε– ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν χρονόμετρα φόρτισης ή να ορίσουν χρονόμετρα αναχώρησης», δήλωσε ο Jason D. Norton, της Global Automotive Consulting της JD Power. Η μη δυνατότητα εκτέλεσης αυτών των εργασιών μέσω της εφαρμογής μειώνει την ικανοποίηση των κατόχων με τη συνολική εμπειρία φόρτισης στο σπίτι.“

Σύμφωνα με στοιχεία από μια άλλη μελέτη της JD Power, το 84% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων λένε ότι φορτίζουν συχνά ή πάντα στο σπίτι — επομένως η αδυναμία αλλαγής των χρόνων φόρτισης από απόσταση μπορεί να επιβαρύνει την εμπειρία.

Η Tesla έδειξε βελτίωση φέτος. Η περσινή έκδοση αυτής της μελέτης εξέτασε την Tesla (και τη Volkswagen) για την έλλειψη σχεδιασμού διαδρομής, καθώς και στην περίπτωση της Tesla ορισμένες διαγνωστικές πληροφορίες που μπορούν να βρεθούν σε εφαρμογές άλλων εμπορικών σημάτων.

Electrify America τώρα στο Apple CarPlay και στο Android Auto

Electrify America τώρα στο Apple CarPlay και στο Android Auto

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, παραδόξως, δεν προσφέρουν καμία επιλογή να μεταφέρουν τακτικά σημεία φόρτισης από τηλέφωνο σε αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε σε οδικό ταξίδι. Η Electrify America μόλις παρουσίασε τη συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto πέρυσι. Παρά αυτή την πολυπλοκότητα, ο αριθμός των εφαρμογών πιθανότατα δεν θα μειωθεί.

Όχι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και τα δίκτυα φόρτισης και άλλοι συγκεντρωτές θέλουν να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές τους ενώ οδηγούν. Η General Motors στοχεύει να περιορίσει αυτή την ακαταστασία με εφαρμογές για συγκεκριμένες επωνυμίες για τα ηλεκτρικά της που έχουν φόρτιση με ένα κλικ στα δίκτυα φόρτισης.

Schreibe einen Kommentar