Οι παραδόσεις Ford Mustang Mach-E σταμάτησαν για πρόβλημα μπαταρίας, επισκευή μέσω αέρα τον Ιούλιο

0
Οι παραδόσεις Ford Mustang Mach-E σταμάτησαν για πρόβλημα μπαταρίας, επισκευή μέσω αέρα τον Ιούλιο

Η Ford διέκοψε τις παραδόσεις του ηλεκτρικού SUV Mustang Mach-E λόγω ενός προβλήματος με το σύστημα υψηλής τάσης που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος.

Το ζήτημα επηρεάζει 48.924 από τα οχήματα που κατασκευάστηκαν από τον Μάιο του 2020 έως τα τέλη Μαΐου 2022.

„Στα επηρεαζόμενα οχήματα, η γρήγορη φόρτιση συνεχούς ρεύματος („DC“) και τα επαναλαμβανόμενα συμβάντα ευρείας άνοιξης του πεντάλ μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση των κύριων επαφών της μπαταρίας υψηλής τάσης“, σύμφωνα με τη Ford, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των επιφανειών επαφής.

2021 Ford Mustang Mach-E

2021 Ford Mustang Mach-E

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου ο υπερθερμασμένος επαφέας ανοίγει κατά την οδήγηση, οδηγώντας σε απώλεια ισχύος. Η Ford αναφέρει επίσης την πιθανότητα ενός επαφέα που «συγκολλάται κλειστό» από τις συνθήκες – αν και, για να υποθέσουμε, το τελευταίο είναι πιθανώς μια κατάσταση που θα ανίχνευαν γρήγορα διάφορα υπάρχοντα χρηματοκιβώτια.

Δεν υπάρχουν ανοιχτές έρευνες ασφάλειας από το NHTSA για το θέμα.

Η Ford υπογραμμίζει ότι το θέμα δεν είναι ένα stop-sale. Οι αντιπρόσωποι μπορούν ακόμα να πουλήσουν το Mach-E, αλλά δεν μπορούν ακόμη να το παραδώσουν.

Η επιδιόρθωση γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω μιας υπερ-αέρας ενημέρωσης. Αυτό θα φέρει αναθεωρημένο λογισμικό για δύο μονάδες ελέγχου: τον δευτερεύοντα διαγνωστικό έλεγχο επί του οχήματος και τη μονάδα ελέγχου ενέργειας μπαταρίας. Η ενημέρωση αναμένεται τον επόμενο μήνα – τον Ιούλιο – ή, λέει η Ford, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να μεταφέρουν τα οχήματά τους στην αντιπροσωπεία για να ολοκληρώσουν την ενημέρωση λογισμικού.

Ford Mustang Mach-E, λήψη ενημέρωσης!

Ford Mustang Mach-E, λήψη ενημέρωσης!

Αν και η Ford έχει ήδη προβεί σε άλλες ανακλήσεις για το Mach-E, αυτή δεν είναι η πρώτη που επιλύεται εντελώς over-the-air. Το Mach-E ήταν ένα από τα πρώτα οχήματα μαζικής παραγωγής στην αγορά των ΗΠΑ εκτός των οχημάτων της Tesla που είχαν εξαρχής ενεργοποιημένες όλες τις δυνατότητες ενημερώσεων υλικολογισμικού over-the-air. Αυτό όχι μόνο δίνει στη Ford ένα πλεονέκτημα για ανακλήσεις όπως αυτή. Θα επιτρέψει επίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία να ενισχύσει δυνητικά την εμβέλεια και ίσως την απόδοση με μελλοντικές ενημερώσεις.

Schreibe einen Kommentar