Οι πολιτείες και οι περιβαλλοντικές ομάδες μηνύουν την USPS για φορτηγά αποστολής αλληλογραφίας βενζίνης

2
Οι πολιτείες και οι περιβαλλοντικές ομάδες μηνύουν την USPS για φορτηγά αποστολής αλληλογραφίας βενζίνης

Ένας συνασπισμός περιβαλλοντικών οργανώσεων και περισσότερες από δώδεκα πολιτείες κατέθεσαν αγωγές την Πέμπτη κατά της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USPS) για σχέδια αντικατάστασης ταχυδρομικών φορτηγών με στόλο βενζίνης.

Ένα νέο σχέδιο ταχυδρομικού φορτηγού από την αμυντική εργολάβο Oshkosh αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2021, με σχέδια να γίνει μόνο το 10% του στόλου ηλεκτρικό. Αυτό προκάλεσε αμέσως επικρίσεις, καθώς τα απερχόμενα φορτηγά Grumman „Long Life Vehicle“ (LLV) αναμενόταν ευρέως να αντικατασταθούν από πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά.

Τώρα μια αγωγή που κατατέθηκε από την Earthjustice, την CleanAirNow KC, το Sierra Club, και το Κέντρο Βιολογικής Ποικιλότητας στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια – σε συνδυασμό με αυτό που κατατέθηκε από 16 πολιτείες – ισχυρίζεται ότι η USPS υπέγραψε σύμβαση με την Oshkosh πριν από τη διεξαγωγή κατάλληλης περιβαλλοντικής ανάλυσης ή πριν καθορίστηκαν ακριβείς δαπάνες για ηλεκτρικά οχήματα.

Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ Grumman

Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ Grumman

Η ανάλυση που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει το σχέδιο για έναν στόλο κυρίως βενζίνης περιελάμβανε μη ρεαλιστικά υψηλές προβολές κόστους μπαταρίας, με προβλέψεις για την τιμή του φυσικού αερίου που ήταν εξωπραγματικά χαμηλές, ανέφερε το Sierra Club σε δελτίο τύπου.

Το USPS χρησιμοποίησε μια εκτίμηση 2,19 $ ανά γαλόνι, που προβλέπεται να αυξηθεί στα 2,55 $ ανά γαλόνι μέχρι το 2040, σύμφωνα με το Sierra Club. Η ανάλυση υπέθεσε επίσης ότι τα κατάλληλα ηλεκτρικά οχήματα δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από 70 μίλια, είπε ο οργανισμός.

Οι εκδόσεις βενζίνης του νέου φορτηγού ταχυδρομείου αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο 8,6 mpg με τον κλιματισμό να λειτουργεί, κάτι που είναι χειρότερο από ό,τι τα φορτηγά Grumman LLV όταν ήταν καινούργια, σημείωσε το Sierra Club. Και επειδή τα φορτηγά αλληλογραφίας ταξιδεύουν κατά μέσο όρο 20 μίλια την ημέρα και είναι σταθμευμένα σε μια κεντρική τοποθεσία τη νύχτα, είναι «ιδιαίτερα ιδανικά για ηλεκτροκίνηση», υποστηρίζει η ομάδα.

Όχημα παράδοσης USPS επόμενης γενιάς - Oshkosh Defense

Όχημα παράδοσης USPS επόμενης γενιάς – Oshkosh Defense

Εκτός από την αγωγή από τις περιβαλλοντικές ομάδες, 16 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Ιλινόις, Μέιν, Μέριλαντ, Μίσιγκαν, Νιου Τζέρσεϊ, Νέο Μεξικό, Νέα Υόρκη, Βόρεια Καρολίνα, Όρεγκον, Πενσυλβάνια, Ρόουντ Άιλαντ, Βερμόντ και Ουάσιγκτον κατέθεσαν τις δικές τους αγωγές κατά του USPS την Πέμπτη, μαζί με την Περιφέρεια της Κολούμπια, την πόλη της Νέας Υόρκης και την Περιφέρεια Διαχείρισης Ποιότητας Αέρα της Καλιφόρνιας Bay Area.

Το USPS αρχικά προώθησε το σχέδιό του παρά τα αιτήματα του Λευκού Οίκου, της EPA και των μελών του Κογκρέσου να επανεξετάσουν την περιβαλλοντική του ανάλυση και να προσθέσουν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στην παραγγελία.

Πρόσφατα, η USPS αύξησε την παραγγελία των ηλεκτρικών φορτηγών της εν μέσω διαμάχης, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα περισσότερα για ολόκληρη την παραγωγή, δεδομένου ότι δεν επεξεργάζεται ξανά το συμβόλαιο.

Schreibe einen Kommentar