Οι πωλήσεις plug-in οχημάτων στις ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ το 1ο τρίμηνο, με επικεφαλής την Tesla και την Καλιφόρνια

3
Οι πωλήσεις plug-in οχημάτων στις ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ το 1ο τρίμηνο, με επικεφαλής την Tesla και την Καλιφόρνια

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ήταν σε επίπεδο ρεκόρ τόσο στην Καλιφόρνια όσο και σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια και ερμηνεύτηκε από τον οργανισμό υπεράσπισης των ηλεκτρικών οχημάτων Γρήγορα αυτή την περασμένη εβδομάδα.

Και για άλλη μια φορά, οδηγήθηκαν από τον Tesla—με ένα εκπληκτικό προβάδισμα, παρά μια σειρά από αυξήσεις τιμών. Οι Καλιφορνέζοι αγόρασαν περισσότερο από το ένα έκτο των Teslas που πωλήθηκαν παγκοσμίως (ένα ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι από το προηγούμενο τρίμηνο) και η Tesla κατέλαβε ένα αξιοσημείωτο 10,6% της αγοράς ελαφρών οχημάτων στην Καλιφόρνια. Ή για να το θέσω αλλιώς, η Tesla πούλησε το 78% των 67.118 ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία που αγοράστηκαν στην Καλιφόρνια το 1ο τρίμηνο.

Σε εθνικό επίπεδο, οι Αμερικανοί αγόρασαν περίπου 208.000 ηλεκτρικά οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών) το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η Καλιφόρνια περιλάμβανε 81.292 από αυτές, ή περίπου το 40% των πωλήσεων plug-in στις ΗΠΑ.

Ενημέρωση πωλήσεων 1ου τριμήνου στην Καλιφόρνια 2022 - Veloz

Ενημέρωση πωλήσεων 1ου τριμήνου στην Καλιφόρνια 2022 – Veloz

Για την Καλιφόρνια αυτό είναι 37% (και περίπου 15.000 οχήματα υψηλότερα) σε σύγκριση με πέρυσι αυτή τη στιγμή. Ο Veloz σημειώνει πώς στο Golden State που τώρα προσθέτει πάνω από 16% μερίδιο αγοράς για EV, συμπεριλαμβανομένων και πάλι των PHEV. Πρόκειται ουσιαστικά για διπλασιασμό του μεριδίου αγοράς για plug-ins εκεί από το ίδιο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με τη Veloz, η οποία κρατά έναν απολογισμό των πωλήσεων EV από τα τέλη του 2010 και την άφιξη του Nissan Leaf, αυτό αθροίζει τώρα αθροιστικά 2,64 εκατομμύρια εθνικές πωλήσεις και σχεδόν 1,14 εκατομμύρια αθροιστικές πωλήσεις στην Καλιφόρνια.

Στην Καλιφόρνια, το Tesla Model 3 και το Model Y ήταν στην κορυφή των τσαρτ πωλήσεων, με 24.375 και 23.117 αντίστοιχα.

2022 Hyundai Ioniq 5

2022 Hyundai Ioniq 5

Το Model S ήταν τρίτο, με 3.557, ενώ το Hyundai Ioniq 5 και το Ford Mustang Mach-E ήταν τέταρτο και πέμπτο, με 1.959 και 1.664 για το τρίμηνο στην πολιτεία. Τα Toyota Prius Prime, Tesla Model X, Jeep Wrangler 4xe, Nissan Leaf και Volvo XC90 Recharge ολοκλήρωσαν τις δέκα πρώτες πωλήσεις plug-in στην Καλιφόρνια.

Schreibe einen Kommentar