Οι τιμές Polestar αυξάνονται, σπορ αυτοκίνητο Fisker, χρηματοδότηση μπαταριών DOE, Stellantis επενδύει στο car-sharing: σημερινά Car News

0
Οι τιμές Polestar αυξάνονται, σπορ αυτοκίνητο Fisker, χρηματοδότηση μπαταριών DOE, Stellantis επενδύει στο car-sharing: σημερινά Car News

Οι τιμές των Polestar ανεβαίνουν. Το DOE επενδύει πολλά σε μπαταρίες. Η χρήση φορτιστή Electrify America αυξήθηκε πέρυσι. Ο Στελλάντης σκουπίζει εγχειρήματα car-sharing από BMW και Mercedes. Και ο Φίσκερ πειράζει ένα σπορ αυτοκίνητο. Αυτά και άλλα, εδώ στο Αναφορές Green Car.

Η σειρά Polestar 2 2023 σημείωσε αύξηση τιμής, φέρνοντας τη βασική έκδοση με έναν κινητήρα στα 49.800 $, πίσω από το βασικό μοντέλο 3. Ωστόσο, οι εκδόσεις με διπλό κινητήρα θα αυξηθούν το εύρος, και οι εκδόσεις Performance Pack προσθέτουν μια ώθηση ισχύος και ροπής Οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες μπορούν να προσθέσουν με επιπλέον κόστος με μια αναβάθμιση λογισμικού.

Η Fisker έχει πειράξει ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία Ronin—με αυτονομία 550 μιλίων και ισχυρίζεται ότι θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2023 με την παραγωγή να αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

Ενώ η BMW και η Mercedes έχουν τελειώσει με το car-sharing, τουλάχιστον με τις μορφές που είδαν αρχικά, ο Στελάντης έχει μεγαλύτερο όραμα. Ανακοίνωσε ότι αγοράζει το Share Now, το οποίο περιλαμβάνει ό,τι έχει απομείνει από τις επιχειρήσεις των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, για να διευρύνει την υπηρεσία Free2Move, η οποία προσφέρει ως επί το πλείστον μοντέλα Jeep Compass και Renegade στις ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης για την εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα μπαταριών, συν 60 εκατομμύρια δολάρια για χρήσεις δεύτερης ζωής και 45 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη μπαταριών. Όλα στοχεύουν στην πραγματοποίηση βημάτων που θα ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή μπαταριών, στο δρόμο για να γίνουν τα μισά από τα νέα οχήματα των ΗΠΑ που πωλούνται ηλεκτρικά έως το 2030.

Και η Electrify America τη Δευτέρα μας έδωσε μια ιδέα για το πόσο γρήγορα αυξάνεται η ιδιοκτησία της και των EV. Αποκάλυψε ότι παρείχε περισσότερο από πενταπλάσιο αριθμό περιόδων φόρτισης το 2021 από ό,τι είχε το 2020 — ισχυριζόμενος ότι η ηλεκτρική ενέργεια των 41,4 GWh τροφοδοτούσε 145 εκατομμύρια μίλια οδήγησης χωρίς εκπομπές καυσαερίων.

____________________________________

Ακολουθήστε τις αναφορές Green Car Facebook και Κελάδημα

Schreibe einen Kommentar