Ο Stellantis δοκιμάζει ένα Fiat 500 EV που φορτίζει ασύρματα καθώς ταξιδεύει

0
Ο Stellantis δοκιμάζει ένα Fiat 500 EV που φορτίζει ασύρματα καθώς ταξιδεύει

Η Stellantis, η μητρική εταιρεία των Dodge, Jeep, Chrysler και Fiat, μεταξύ πολλών άλλων εμπορικών σημάτων, αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Fiat 500 που μπορεί να ταξιδεύει με «τυπικές ταχύτητες αυτοκινητόδρομου» χωρίς να χρησιμοποιεί ενέργεια από το πακέτο μπαταριών του – δυνητικά επεκτείνοντας σημαντικά την αυτονομία.

Ή, για να το αποτυπώσουμε λίγο διαφορετικά, σε χαμηλότερες ταχύτητες, το όχημα δοκιμής μπορεί να είναι σε θέση να αποκαταστήσει πραγματικά μέρος της φόρτισής του.

Αυτό είναι σε δοκιμαστική πίστα και μέχρι στιγμής είναι μόνο ένα πιλοτικό έργο. Το όχημα είναι ένα από τα πολλά που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή σε μια νέα μονάδα δοκιμών για δυναμική ασύρματη μεταφορά ισχύος (DWPT) στο Chiari της Ιταλίας.

Fiat 500 - Έκδοση Euro, πλήρως ηλεκτρικό

Fiat 500 – Έκδοση Euro, πλήρως ηλεκτρικό

Ένα από αυτά τα οχήματα δοκιμής είναι ένα Fiat New 500 — η νέα γενιά του Fiat 500 που πωλείται μόνο ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η προηγούμενη ηλεκτρική μετατροπή του 500, με το σήμα 500e, έγινε για πολιτείες που συμμορφώνονται με την Καλιφόρνια, αλλά δεν πωλήθηκε στην Ευρώπη. Το νέο 500 είναι μόνο για Ευρώπη και δεν πωλείται στις ΗΠΑ

Τα εξαρτήματα για αυτό το έργο χρησιμοποιούν τεχνολογία ασύρματης φόρτισης EV από την Electreon του Ισραήλ, μια εταιρεία που ηλεκτροδότησε δημόσιο δρόμο 1 μιλίου στη Σουηδία. Το Μίσιγκαν σχεδιάζει επίσης ένα πιλοτικό πρόγραμμα δυναμικής ασύρματης φόρτισης στο Ντιτρόιτ με αυτήν την εταιρεία.

Ο Στελλάντης εξέθεσε επίσης μια Maserati Grecale Folgore που θα εξοπλιστεί για το έργο. Αυτό είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο από την ιταλική μάρκα απόδοσης αυτοκινήτων, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της έως το 2025, στο δρόμο για όλα τα EV έως το 2030.

Δυναμική ασύρματη φόρτιση Stellantis

Δυναμική ασύρματη φόρτιση Stellantis

Η εγκατάσταση, η οποία κατασκευάστηκε από την A35 Brebimi και διαμορφώθηκε με τη βοήθεια διαφόρων τεχνολογικών συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων των ABB, Iveco και Mapei. Είναι μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδίου κινητικότητας της εταιρείας με επίκεντρο τα EV που σκιαγραφήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Το έργο χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό συνεχούς ρεύματος και όχι εναλλασσόμενου ρεύματος για το έργο, το οποίο συμβάλλει στη μείωση των απωλειών ισχύος, διευκολύνει τη διασύνδεση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επιτρέπει λεπτότερα καλώδια. Χρησιμοποιεί επίσης καλώδια αλουμινίου για τη διανομή ρεύματος, το οποίο η εταιρεία λέει ότι κοστίζει το μισό σε σύγκριση με τον χαλκό, ενώ είναι ελαφρύτερο και πιο εύκολο στην ανακύκλωση.

Δυναμική ασύρματη φόρτιση Electreon

Δυναμική ασύρματη φόρτιση Electreon

Δεν επιβεβαιώθηκε επίπεδο ισχύος για αυτήν τη δυναμική ασύρματη δοκιμή. Το σύστημα της Electreon χρησιμοποιεί μονάδες 20 kw, με πολλαπλές μονάδες που χρησιμοποιούνται για φορτηγά και μία πιθανώς επαρκής για ένα μικρό αυτοκίνητο. Αυτό συγκρίνεται με την έξοδο και τη βασική διαμόρφωση ενός άλλου δυναμικού ασύρματου συστήματος, της Qualcomm Halo, το οποίο έκτοτε αγοράστηκε από τη WiTricity.

Το κόστος υποδομής της εφαρμογής δυναμικών συστημάτων μπορεί να είναι μεγάλο. και απαιτούν σχίσιμο του πεζοδρομίου τουλάχιστον σε μέρος του οδοστρώματος. Η εγκατάσταση του Stellantis θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη τόσο της δυναμικής όσο και της στατικής εκδοχής της επαγωγικής φόρτισης, καθώς βασικά η ιδέα είναι η ίδια. Η υιοθέτηση του τελευταίου είναι πιθανό να συμβεί πρώτα και, όπως επισημαίνει ο Στελλάντης, μπορεί να είναι χρήσιμο σε χώρους στάθμευσης—ή, όπως έχουμε σημειώσει προηγουμένως, σε δρόμους κατοικιών ή γκαράζ. Αν και λόγω του κόστους του, είναι ένα χαρακτηριστικό που θα κατέβει πρώτα από την αγορά πολυτελείας.

Schreibe einen Kommentar