Παραγωγή F-150 Lightning, Nissan εστίαση σε στερεά κατάσταση, επαγγελματικά φορτηγά Volta: σημερινά νέα για το αυτοκίνητο

58
Παραγωγή F-150 Lightning, Nissan εστίαση σε στερεά κατάσταση, επαγγελματικά φορτηγά Volta: σημερινά νέα για το αυτοκίνητο

Η Ford κατασκευάζει ηλεκτρικά pickup F-150 Lightning για πελάτες και ένα δεύτερο ηλεκτρικό φορτηγό θα μπορούσε να απέχει μόλις λίγα χρόνια. Η Volta έχει μεγάλα επαγγελματικά φορτηγά χωρίς δυνατότητα εσωτερικής καύσης. Και η Nissan ελπίζει ότι οι κυψέλες στερεάς κατάστασης θα δημιουργήσουν ακόμα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αργότερα μέσα στη δεκαετία. Αυτά και άλλα, εδώ στο Αναφορές Green Car.

Η Nissan κάποτε ανέπτυξε από κοινού τις κυψέλες μπαταρίας για το πρωτοποριακό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο Leaf. τώρα ακολουθεί μια παρόμοια φιλοσοφία με κυψέλες πλήρως στερεάς κατάστασης που, όπως ισχυρίζεται, θα είναι διαθέσιμες σε ένα EV παραγωγής το 2028. Οι κυψέλες είναι δυνητικά «μια αλλαγή παιχνιδιού για τον εκδημοκρατισμό των EV», σύμφωνα με τη Nissan, με δυνατότητα διπλασιασμού ενεργειακή πυκνότητα κατά βάρος, ενώ προσφέρει στο ένα τρίτο τον χρόνο γρήγορης φόρτισης και ένα στοχευμένο κόστος 75 $/kwh—όλα αυτά θα κάνουν τους υπολογισμούς να λειτουργούν και για μεγαλύτερα ηλεκτρικά φορτηγά και SUV.

Η Ford επιβεβαίωσε χθες την έναρξη της παραγωγής στο Μίσιγκαν για το ηλεκτρικό pickup F-150 Lightning 2022 — αν και προς το παρόν δεν γίνονται παραγγελίες για το φορτηγό. Η Ford είπε ότι θα επεκτείνει την παραγωγή Lightning σε 150.000 μονάδες ετησίως το 2023 και ο Διευθύνων Σύμβουλος Jim Farley διευκρίνισε ότι το ηλεκτρικό φορτηγό μαζικής αγοράς στο Τενεσί που θα κατασκευαστεί από το 2024 δεν θα είναι διάδοχος του Lightning. θα είναι επιπλέον σε αυτό.

Και η νέα σειρά ηλεκτρικών εμπορικών φορτηγών που αποκάλυψε η Volta Trucks of Sweden κυμαίνεται από περίπου 16.500 έως 35.000 λίβρες, αλλά υπάρχει μια διαφορά που είναι προφανής από την αρχή: Αυτά τα μοντέλα δεν σχεδιάστηκαν καθόλου για εσωτερική καύση. Η χαμηλότερη θέση οδήγησης τοποθετεί τον οδηγό στο επίπεδο του δρόμου, επιτρέποντας ένα καλύτερο πλεονέκτημα για τους πεζούς και την πρόσβαση.

____________________________________

Ακολουθήστε τις αναφορές Green Car Facebook και Κελάδημα

Schreibe einen Kommentar