Πιο ακριβό από το Toyota BZ4X ξαδέρφη

42
Πιο ακριβό από το Toyota BZ4X ξαδέρφη

Το Subaru Solterra 2023, το πρώτο EV μαζικής αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα ξεκινά από 46.220 $ (συμπεριλαμβανομένου του προορισμού), επιβεβαίωσε η Subaru τη Δευτέρα.

Για τους αγοραστές που μπορούν να διεκδικήσουν την πλήρη πίστωση φόρου 7.500 $ για ομοσπονδιακά EV, η βασική τιμή μειώνεται ουσιαστικά στα $38.720. Η Subaru είπε ότι το Solterra θα είναι διαθέσιμο και στις 50 πολιτείες, επομένως ενδέχεται να υπάρχουν και περιφερειακά κίνητρα ανάλογα με τον τόπο διαμονής των πελατών.

Αυτή η τιμή βάσης αφορά το βασικό μοντέλο Solterra Premium, το οποίο διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά όπως οθόνη αφής 8,0 ιντσών ψυχαγωγίας, ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto και την τεχνολογία υποβοήθησης οδήγησης EyeSight της Subaru, συμπεριλαμβανομένου προσαρμοζόμενου cruise control με κεντράρισμα λωρίδας, αυτοματοποιημένης έκτακτης ανάγκης πέδηση και προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

2023 Subaru Solterra

2023 Subaru Solterra

Ξεκινώντας από 49.270 $, το μεσαίου επιπέδου Solterra Limited προσθέτει οθόνη αφής 12,3 ιντσών, σύστημα κάμερας 360 μοιρών και λειτουργία ψηφιακού κλειδιού, που επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν ένα smartphone στη θέση του μπρελόκ. Το κορυφαίο Solterra Touring ξεκινά από 53.220 $ και προσθέτει ψηφιακό καθρέφτη, αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα, πανοραμική οροφή, φωτισμό ποδιών LED και βαφή δύο τόνων.

Οι κάτοχοι κρατήσεων θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο προσφορών φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων πιστώσεων με το δίκτυο φόρτισης EVgo ή χρημάτων για την αγορά ενός σταθμού φόρτισης σπιτιού επιπέδου 2 που έχει εγκαταστήσει η Qmerit. Αλλά η Subaru είπε ότι οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να έχουν οριστικοποιηθεί.

Το Solterra είναι στενά συνδεδεμένο με το Toyota BZ4X αλλά πιο ακριβό από το Toyota, το οποίο ξεκινά από 43.215 $. Ωστόσο, το Subaru έχει στάνταρ σύστημα τετρακίνησης. Τα βασικά μοντέλα BZ4X είναι προσθιοκίνητα και η προσθήκη τετρακίνησης σχεδόν κλείνει το χάσμα τιμών. Επειδή αυτή είναι η Subaru, η Solterra αποκτά επίσης μια πιο υπαίθρια πορεία μάρκετινγκ.

2023 Subaru Solterra

2023 Subaru Solterra

Η έκδοση της Subaru έφτασε χωρίς μερικούς από τους τεχνολογικούς εκπροσώπους του ξαδέλφου της BZ4X—όπως ένα τιμόνι ή μια ηλιακή οροφή. Όμως, όπως αποδείχθηκε, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έρχονταν ούτως ή άλλως στις Ηνωμένες Πολιτείες στο BZ4X.

Η Kia και η Hyundai έχουν τιμολογήσει τις τετρακίνητες εκδόσεις των EV6 και Ioniq 5 τους, αντίστοιχα, λίγο υψηλότερες. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, προσφέρουν πολύ περισσότερες επιδόσεις.

Το μόνο άλλο plug-in (ή υβριδικό) μοντέλο της Subaru παραμένει το Crosstrek Hybrid, με βαθμολογία 17 πλήρως ηλεκτρικά μίλια.

Schreibe einen Kommentar