Πόσα σέικ πρωτεΐνης την ημέρα πρέπει να πίνετε;

5
Πόσα σέικ πρωτεΐνης την ημέρα πρέπει να πίνετε;

Η πρωτεΐνη, όπως και η ανάγνωση, είναι θεμελιώδης. Το σώμα μας το χρειάζεται χτίστε μυς και αποκατάσταση από τραυματισμό. Εάν γυμνάζεστε, ίσως σκέφτεστε να συμπληρώσετε την καθημερινή σας διατροφή με σέικ πρωτεΐνης. Είναι όμως δυνατόν να το παρακάνουμε; Πόσα σέικ πρωτεΐνης την ημέρα είναι πάρα πολλά;

Είναι ασφαλές να παίρνετε περισσότερα από ένα σέικ πρωτεΐνης την ημέρα;

Ναί. Είναι ασφαλές να λαμβάνετε περισσότερα από ένα ρόφημα πρωτεΐνης την ημέρα, αλλά οι ειδικοί με τους οποίους μιλήσαμε συνέστησαν να περιορίσετε την κατανάλωσή σας στα τρία.

Τι θα συμβεί αν πίνω σέικ πρωτεΐνης όλη την ημέρα;

«Μια μέρα πίνοντας πολλά [four-plus] Τα ροφήματα πρωτεΐνης πιθανότατα δεν θα προκαλέσουν βλάβη, αλλά μπορεί να είναι αρκετά άβολα σωματικά», λέει Μόνικα Όσλαντερ Μορένο, MS, RD, LD/N, εγγεγραμμένος διαιτολόγος στο Μαϊάμι. Λέει ότι η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε Συμπτώματα GI που μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Στομαχική διαταραχή
  • Αέριο
  • Φούσκωμα

Μια άλλη πιθανή παγίδα: Η κατανάλωση πολλών ροφημάτων πρωτεΐνης σε μια μέρα θα μπορούσε να παραβιάζει την κατανάλωση άλλων βασικών μακροεντολών.

«Αν κάποιος καταναλώνει τέσσερα έως πέντε σέικ πρωτεΐνης την ημέρα, αυτό περιορίζει πραγματικά την πρόσληψη λαχανικών και φυτικών ινών καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται συνήθως στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα χόρτα, τα φρούτα και τα λαχανικά», λέει. Βρετάνη ΜοντέλMS, RD, CDN, εγγεγραμμένος διαιτολόγος στη Νέα Υόρκη.

Μπορείτε να κάνετε υπερβολική δόση πρωτεΐνης;

σέσουλα σκόνης πρωτεΐνης από πάνω

Όχι, αλλά η τακτική υπερβολή με πρωτεΐνη μπορεί να έχει κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες.

«Η πρωτεΐνη δεν είναι φάρμακο – δεν μπορείς να την „υπερδοσολογήσεις“ – αλλά [chronically] Η υπερκατανάλωσή του θα μπορούσε… να προκαλέσει υπερβολική αποθήκευση λίπους (όπως και την υπερκατανάλωση οποιουδήποτε θρεπτικού συστατικού) και να προκαλέσει γαστρεντερική δυσφορία», λέει ο Auslander Moreno.

Η λήψη υπερβολικής πρωτεΐνης μπορεί να είναι σπατάλη χρημάτων και ακόμη και να σαμποτάρει τους στόχους σας για απώλεια βάρους ή φυσική κατάσταση.

«Όταν κάποιος υπερκαταναλώνει πρωτεΐνη, υπάρχει ένα ορισμένο σημείο όπου το σώμα σας δεν την απορροφά πλέον», λέει ο Modell. «Το σώμα σας δεν αποθηκεύει περίσσεια πρωτεΐνης όπως τους υδατάνθρακες. αυτή η επιπλέον πρωτεΐνη είτε θα μετατραπεί σε λίπος είτε θα αποβληθεί».

Υπολογισμός της πρόσληψης πρωτεΐνης σας

μεζούρα πρωτεΐνης μπιζελιού

Λοιπόν, πόση πρωτεΐνη χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος την ημέρα;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους ημερησίως θα πρέπει να είναι επαρκή, αλλά εάν γυμνάζεστε τακτικά, τρέξτε για 1,5 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Εάν οι προπονήσεις σας είναι έντονες (σκεφτείτε HIIT ή βαριά προπόνηση δύναμης), θα πρέπει να στοχεύσετε ακόμα πιο ψηλά — έως 2 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.

Ακολουθεί ένα εύχρηστο διάγραμμα που δείχνει πόση πρωτεΐνη χρειάζεστε ανά ημέρα ανά σωματικό βάρος.

Το καλύτερο μάθημα είναι η μετριοπάθεια: Ένα ή δύο ανακινήσεις την ημέρα.

«Όταν συζητάω για τα σέικ πρωτεΐνης με τους ασθενείς μου, το επαναφέρω πάντα στο γεγονός ότι είναι συμπλήρωμα», λέει η Michelle Grader, RDN, εγγεγραμμένη διαιτολόγος με Bethany Medical Clinic στην πόλη της Νέας Υόρκης. «Είναι εκεί για ευκολία, όταν είναι απαραίτητο, για να συμπληρώσουν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή – όχι για να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε πραγματικό φαγητό».

Ξεκινήστε να ενσωματώνετε τα shakes στη διατροφή σας με τον σωστό τρόπο με το Shakeology, το οποίο έχει 16 έως 17 γραμμάρια πρωτεΐνης μπιζελιού, 6 γραμμάρια φυτικών ινών και έως και 60 συστατικά για να σας βοηθήσουν να τρώτε καλύτερα, να αισθάνεστε καλύτερα και να ζείτε καλύτερα. Για σκόνες πρωτεΐνης που στοχεύουν ειδικά για απόδοση και ανάκτηση, απευθυνθείτε Beachbody Performance Recover σε ορό γάλακτος και φυτικές ποικιλίες, οι οποίες παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη μαζί με αμινοξέα που βοηθούν στην υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης.

Schreibe einen Kommentar