Σαφείς ενημερώσεις για τις παραδόσεις και αυξάνει τις τιμές από την 1η Ιουνίου — αλλά όχι αύξηση τιμών για τους κατόχους κρατήσεων

0
Σαφείς ενημερώσεις για τις παραδόσεις και αυξάνει τις τιμές από την 1η Ιουνίου — αλλά όχι αύξηση τιμών για τους κατόχους κρατήσεων

Ως μέρος μιας τριμηνιαίας ενημέρωσης την Πέμπτη, η Lucid επιβεβαίωσε μια αύξηση των τιμών σε ολόκληρη τη σειρά μοντέλων της και επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή 12.000 έως 14.000 οχημάτων μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Lucid παρέδωσε 360 οχήματα—από 125 το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Και ίσως επιβεβαιώνοντας ότι ο ρυθμός επιταχύνεται, σημείωσε ότι παρέδωσε περισσότερα από 300 αυτοκίνητα μόνο τον Απρίλιο. Το πρώτο τρίμηνο, επιβεβαίωσε ότι κατασκεύασε σχεδόν 700 αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στην Αριζόνα.

Η Lucid εξακολουθεί να σχεδιάζει να ξεκινήσει την παράδοση του Air Grand Touring Performance—ένα μοντέλο 1.050 ίππων που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, φέρνοντας σχεδόν τις επιδόσεις της sold-out Dream Edition Performance—από τον Ιούνιο. Στη συνέχεια, το Air Touring και το Air Pure φτάνουν και τα δύο πριν από το τέλος του έτους. Το Gravity SUV παραμένει σε καλό δρόμο για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Σε αντίθεση με τη Rivian, η οποία τον Μάρτιο προσπάθησε για πρώτη φορά να αυξήσει τις τιμές έως και 20% για τους πρώτους χρήστες και τους κατόχους κρατήσεων, και στη συνέχεια ανέστρεψε την πορεία της, η Lucid θα τιμήσει την τρέχουσα τιμολόγηση για όλες τις κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει (τώρα έχει περισσότερες από 30.000). Δίνει προθεσμία σε όσους κάνουν νέες κρατήσεις μέχρι την 1η Ιουνίου να κλειδώσουν τους αριθμούς.

2021 Lucid Air

2021 Lucid Air

Μετά την αύξηση της τιμής, το Air θα κοστίζει $155.500 για το Grand Touring, $108.900 για το Touring και $88.900 για το Pure. Το Air Grand Touring Performance μεταφέρεται με την τιμή των $180.500. Όλα αυτά τα σύνολα περιλαμβάνουν τη χρέωση προορισμού 1.500 $.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Peter Rawlinson επιβεβαίωσε ξανά ότι η έκδοση Air Pure θα επιτύχει περισσότερα από 400 μίλια αυτονομίας από μια μπαταρία μικρότερη από 90 kwh. Ονόμασε αυτή την ικανότητα χρήσης μικρότερης μπαταρίας «εμπορικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού».

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, ο Rawlinson δεν έδειξε τον Tesla ως αντίπαλο. «Η αγορά EV δεν είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος σήμερα», υποστήριξε. «Αγωνιζόμαστε σε μια παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου και ας μην ξεχνάμε ότι ο πρωταρχικός μας ανταγωνισμός είναι τα αυτοκίνητα βενζίνης, όχι άλλα ηλεκτρικά οχήματα».

Το Air επιτυγχάνει έως και 520 μίλια αυτονομίας στη μορφή εμβέλειας Air Dream Edition και έως και 516 μίλια με τη μορφή Grand Touring. Η έμφαση που δίνει στην αποτελεσματικότητα, την τεχνική καινοτομία και την κάθετη ολοκλήρωση, με τρόπους που θα επηρεάσουν ολόκληρη την αγορά και τη βιομηχανία, είναι αυτά που το κέρδισαν Αναφορές Green Car Το καλύτερο αυτοκίνητο για αγορά 2022.

Διαυγής απόδοση Σαουδικής Αραβίας

Διαυγής απόδοση Σαουδικής Αραβίας

Οι αριθμοί κρατήσεων της Lucid δεν περιλαμβάνουν καμία αύξηση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα – στην οποία αυτή η κυβέρνηση θα αγοράσει έως και 100.000 οχήματα Lucid σε μια περίοδο 10 ετών. Το δεύτερο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας, στη Σαουδική Αραβία, θα ξεκινήσει να κατασκευάζει οχήματα το 2025. Ο COO Sherry House πρόσθεσε ότι η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία βασίζεται σε τυπική τιμή λιανικής και όχι σε συμφωνία στόλου υπό διαπραγμάτευση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί: Η Lucid συνόψισε ότι παρέδωσε 11 over-the-air ενημερώσεις το 1ο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων πολλών στοιχείων που αφορούν άμεσα τα σχόλια των πελατών—συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών, όπως ο τρόπος λειτουργίας των χειρολαβών των θυρών.

Τα στελέχη της Lucid πρότειναν ότι η ώθηση εντός της εταιρείας αφορά τα αυτοκίνητα και όχι τα προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας της εταιρείας, τα οποία παραμένουν μέρος του μελλοντικού μοντέλου της. Ο House πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο συνδυασμός της αποδοτικότητας και της τεχνολογίας αμφίδρομης φόρτισης θα είναι «ένα πραγματικά σημαντικό μέρος της πρότασης αξίας» στους πιθανούς πελάτες.

Και σίγουρα δεν θα είναι όλα τα νέα από την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα την Καλιφόρνια. Η Lucid είπε επίσης ότι θα αναλύσει τα σχέδιά της για την ευρωπαϊκή αγορά την επόμενη εβδομάδα.

Schreibe einen Kommentar