Σχεδόν τα μισά έχουν αποκατασταθεί

3
Σχεδόν τα μισά έχουν αποκατασταθεί

Η General Motors έχει αποκαταστήσει σχεδόν τα μισά οχήματα σε μια εκτεταμένη, συνεχιζόμενη ανάκληση μπαταριών Chevrolet Bolt EV, σύμφωνα με αναφορά τετραμήνου σχετικά με την εκστρατεία ανάκλησης που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) την Τετάρτη.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά από Χρήστες του Reddit, η έκθεση δείχνει ότι έως τις 22 Απριλίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάκλησης σε 26.925 οχήματα από τα συνολικά 57.414. Αυτός είναι περίπου το 45% του συνολικού αριθμού των οχημάτων που ενδέχεται να επηρεαστούν από την ανάκληση, η οποία αντιμετωπίζει κατασκευαστικά ελαττώματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιές μπαταριών.

Επιπλέον, 210 οχήματα αναφέρονται ως „μη προσβάσιμα“ και άλλα 345 αναφέρονται ως „καταργημένα“. Οι ιδιοκτήτες ειδοποιήθηκαν για την ανάκληση μεταξύ 13 Αυγούστου 2021 και 12 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με την αναφορά.

2018 Chevrolet Bolt EV

2018 Chevrolet Bolt EV

Όλα τα μοντέλα Bolt EV, καθώς και το παράγωγο Bolt EUV, επηρεάζονται από την ανάκληση. Αλλά η GM επέλεξε να αντικαταστήσει τις μονάδες μπαταρίας σε όλα τα μοντέλα 2017-2019. Αυτά τα οχήματα πιθανότατα αποτελούν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ανάκλησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν πολλές επιπλέον μπαταρίες πάνω από αυτές που προορίζονται για χρήση σε νέα οχήματα.

Η GM επανεκκίνησε την παραγωγή Bolt EV και Bolt EUV στο εργοστάσιό της στο Orion Assembly στο Μίσιγκαν στις 4 Απριλίου μετά από πολύμηνη αναστολή. Η παραγωγή σταμάτησε τον Αύγουστο του 2021 και παρέμεινε έτσι μέχρι τις αρχές Απριλίου, εκτός από μια σύντομη επανεκκίνηση τον Νοέμβριο του 2021.

Ο προμηθευτής μπαταριών LG καταβάλλει στη GM 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάκληση, η οποία συνέβη ακριβώς τη στιγμή που η GM ετοίμαζε τα νέας γενιάς κύτταρα Ultium που αναπτύχθηκαν από κοινού με την εταιρεία. Η GM και η LG παραμένουν επίσης συνεργάτες στην Ultium Cells LLC, μια κοινοπραξία με σχέδια για τέσσερα εργοστάσια μπαταριών που προμηθεύουν κυψέλες για την παραγωγή GM EV. Μέχρι στιγμής η GM έχει επιβεβαιώσει τοποθεσίες στο Οχάιο, το Τενεσί και το Μίσιγκαν που αντιστοιχούν σε εργοστάσια συναρμολόγησης που προορίζονται για την κατασκευή μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Schreibe einen Kommentar