Σχεδόν το ένα τρίτο των αγοραστών EV του 2022 στις ΗΠΑ αγοράζουν ένα Tesla Model Y

0
Σχεδόν το ένα τρίτο των αγοραστών EV του 2022 στις ΗΠΑ αγοράζουν ένα Tesla Model Y

Ένα μόνο μοντέλο, που κατασκευάζεται τώρα σε δύο αμερικανικά εργοστάσια, αντιπροσώπευε σχεδόν ένα στα τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα των ΗΠΑ που ταξινομήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2022. Και αυτό είναι το Tesla Model Y.

Παρά τις απειλές από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στο μακροχρόνιο παιχνίδι, εξακολουθούν να μοιάζουν με ανήλικους παίκτες πέντε χρόνια αφότου η Tesla ξεκίνησε να λανσάρει τη μαζική αγορά Model Y και Model 3. Μαζί, αντιπροσώπευαν το 62,8% των νέων ταξινομήσεων EV το τρίμηνο. ενώ τα τέσσερα μοντέλα της Tesla μαζί κατέλαβαν το 71,7% της αγοράς EV.

Τα στοιχεία προέρχονται από την πιο πρόσφατη τριμηνιαία ανασκόπηση που δημοσίευσε η Experian Automotive την περασμένη εβδομάδα, στρογγυλοποιώντας τα στοιχεία κρατικής εγγραφής που μας δίνει μια καλύτερη εικόνα από τα δεδομένα πωλήσεων—ειδικά χωρίς τα περιοδικά αναλυτικά δεδομένα από την Tesla που δημοσιεύονται από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

2022 Kia EV6, κόκκινο, και 2022 Hyundai Ioniq 5

2022 Kia EV6, κόκκινο, και 2022 Hyundai Ioniq 5

Σύμφωνα με την Experian, τα ηλεκτρικά οχήματα ξεπέρασαν το 5% των ταξινομήσεων νέων οχημάτων στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο, με την Καλιφόρνια να προηγείται φυσικά.

Από το 1ο τρίμηνο του 2020 έως το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Tesla αύξησε το μερίδιό της σε ολόκληρη την αγορά οχημάτων των ΗΠΑ από 1,4% σε 3,3%. Η εταιρεία σημείωσε ότι η Tesla κατάφερε να πουλήσει σχεδόν τόσα «ηλεκτρισμένα» οχήματα στο τρίμηνο με την Toyota παρά το γεγονός ότι είχε τέσσερα τέτοια μοντέλα, έναντι και των 11 plug-in υβριδικών, υβριδικών και ηλεκτρικών προσφορών της Toyota.

Η Kia και η Hyundai μαζί πλησιάζουν το 10% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ, ενώ η Ford πλησιάζει το 5% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Η Kia πήρε το 5,3% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων για το 1ο τρίμηνο, παρόλο που το πρώτο από τα ηλεκτρικά SUV EV6 της παραδόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου.

Με δεδομένα εγγραφής που μπορούμε να συγκρίνουμε με αυτόν τον τρόπο με την Tesla που υστερεί μερικούς μήνες, θα γίνουν αυτές οι μάρκες μεγαλύτερη απειλή το δεύτερο τρίμηνο; Μένει να φανεί – ειδικά με την αύξηση της παραγωγής στο Giga Texas.

Η Καλιφόρνια είναι το 39% των ταξινομήσεων EV στις ΗΠΑ - Experian Automotive Market Trends Q1 2022

Η Καλιφόρνια είναι το 39% των ταξινομήσεων EV στις ΗΠΑ – Experian Automotive Market Trends Q1 2022

Εξετάζοντας ανά πολιτεία, σχεδόν το 38% των εθνικών ταξινομήσεων νέων οχημάτων EV τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο ήταν στην Καλιφόρνια. Και μόνο στην Καλιφόρνια, σχεδόν το 15% των ταξινομήσεων νέων οχημάτων στην Καλιφόρνια το 1ο τρίμηνο ήταν πλήρως ηλεκτρικά και το 11,5% ήταν υβριδικά.

Συνδυάζοντας τις υπόλοιπες πολιτείες μαζί, περίπου το 3,2% ήταν πλήρως ηλεκτρικά και το 6,6% ήταν υβριδικά. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξήθηκαν από 2,2% το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε περισσότερο από 5,1% το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σε έλεγχο πραγματικότητας, αυτό σημαίνει σε εθνικό επίπεδο, μόνο ένα στα 20 νέα οχήματα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Και με τη μέση ηλικία του οχήματος να πλησιάζει τα 12 χρόνια, για όσους πιστεύουν ότι η ηλεκτρική επανάσταση έχει ήδη φτάσει, λοιπόν, υπάρχει πολύς χώρος να αναπτυχθούν και, ίσως, οι φίλοι και η οικογένεια να κάνουν μια βόλτα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Schreibe einen Kommentar