Τέσσερις υποδοχές 150 kw, κάθε 50 μίλια

0
Τέσσερις υποδοχές 150 kw, κάθε 50 μίλια

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκιαγράφησε περαιτέρω την Πέμπτη σχέδια για ένα εθνικό δίκτυο φόρτισης EV που θα χρηματοδοτηθεί από τον νόμο για τις υποδομές της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων (FHWA) εξέδωσε μια Ανακοίνωση Προτεινόμενης Δημιουργίας Κανόνων (NPRM) προτείνοντας ελάχιστα πρότυπα για το δίκτυο, το οποίο στοχεύει να εγκαταστήσει 500.000 φορτιστές έως το 2030.

Το FHWA προτείνει τουλάχιστον τέσσερις συνδέσεις 150 kw ανά τοποθεσία ταχείας φόρτισης DC. Αυτές οι τοποθεσίες θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 50 μιλίων μεταξύ τους και λιγότερο από ένα μίλι από αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με την πρόταση.

Electrify America πολυτελείς ιδέες φόρτισης

Electrify America πολυτελείς ιδέες φόρτισης

Η πρόταση ζητά επίσης αυξημένη διαλειτουργικότητα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας δυσκολίας φόρτισης σε σταθμούς με διαφορετικό υλικό, με διαφορετικούς χειριστές, καθώς και τιμολόγηση που δεν απαιτεί συνδρομές ή προγράμματα επιβράβευσης. Περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις συντήρησης, οι οποίες ενδέχεται να βοηθήσουν στην τρέχουσα αναξιοπιστία των δημόσιων φορτιστών.

Χωρίς να προτείνει τους δικούς του κανόνες, το FHWA ζήτησε επίσης δημόσια σχόλια σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης προτύπων για τη διάσωση ηλεκτρικών οχημάτων που εξαντλούνται. Οι άφθονοι σταθμοί φόρτισης θα πρέπει να κάνουν αυτά τα περιστατικά σπάνια, αλλά η ύπαρξη πρωτοκόλλων θα μπορούσε να μειώσει τη διακοπή της κυκλοφορίας και να αυξήσει την ασφάλεια εάν συμβούν, σημείωσε η FHWA.

Αυτό άρχισε να διαμορφώνεται με τον λογαριασμό υποδομής τον περασμένο Νοέμβριο—αλλά είναι μόνο η αρχή για ένα εθνικό δίκτυο 500.000 φορτιστών 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Volvo πιλοτικό δίκτυο γρήγορης φόρτισης, μέσω Starbucks

Volvo πιλοτικό δίκτυο γρήγορης φόρτισης, μέσω Starbucks

Στη συνέχεια, στα τέλη του περασμένου έτους, έδωσε κάποιες πρώιμες οδηγίες, καθώς και μια συνέχιση του ξεχωριστού προγράμματος εναλλακτικών διαδρόμων καυσίμου, ακολουθούμενη από μια έκκληση νωρίτερα φέτος προς τα κράτη να υποβάλουν σχέδια για το πώς θα χρησιμοποιούσαν τα μερίδια της χρηματοδότησης.

Εξακολουθεί να τίθεται το ερώτημα εάν ένα υπάρχον δίκτυο, όπως αυτό της Tesla, μπορεί να είναι ανοιχτό να είναι μέρος ενός τέτοιου εθνικού δικτύου. Εάν η Tesla ανοίξει την πρόσβαση και την τιμολόγηση, τότε, ίσως, ναι. Όμως, δεδομένων των σημερινών κανόνων, φαίνεται όλο και πιο απίθανο.

Schreibe einen Kommentar