Τα εμπορικά ηλεκτρικά φορτηγά Volta δεν έκαναν καμία σχεδιαστική πρόβλεψη για εσωτερική καύση

5
Τα εμπορικά ηλεκτρικά φορτηγά Volta δεν έκαναν καμία σχεδιαστική πρόβλεψη για εσωτερική καύση

Η Volta Trucks με έδρα τη Σουηδία παρουσίασε την Τρίτη το πιο πρόσφατο μιας σειράς ηλεκτρικών εμπορικών φορτηγών που έχουν σχεδιαστεί χωρίς περιθώριο για κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα νέα μοντέλα Volta Zero 7,5 τόνων και 12 τόνων (περίπου 16.500 λίβρες και 26.500 λίβρες) ενώνονται με μια μεγαλύτερη έκδοση 16 τόνων (35.000 λιβρών) που αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε «εκτεταμένη τεχνική ανάπτυξη και δοκιμές» πριν από τις αξιολογήσεις των πελατών2222 , είπε ο Βόλτα σε δελτίο τύπου.

Τα μοντέλα 7,5 και 12 τόνων θα ακολουθήσουν με πιλοτικό στόλο το 2024 και πλήρη παραγωγή το 2025, σύμφωνα με τη Volta. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το μοντέλο των 12 τόνων έχει βαρύτερο ωφέλιμο φορτίο (σε μετρική). Διαθέτει μακρύτερο πλαίσιο και αμάξωμα και ένα δεύτερο σετ πίσω τροχών για να φιλοξενήσει αυτό το επιπλέον ωφέλιμο φορτίο.

Ηλεκτρικό φορτηγό Volta Zero 7,5 τόνων

Ηλεκτρικό φορτηγό Volta Zero 7,5 τόνων

Επειδή η Volta δεν χρειάστηκε να συσκευάσει κινητήρα εσωτερικής καύσης, μπόρεσε να τοποθετήσει τον οδηγό πολύ χαμηλότερα από ό,τι στα συμβατικά φορτηγά. Ο οδηγός κάθεται τώρα περίπου στο ίδιο ύψος με τους πεζούς και τους οδηγούς κανονικών αυτοκινήτων, ισχυρίζεται.

Η ελευθερία συσκευασίας ενός EV επέτρεψε επίσης ένα οπτικό πεδίο 220 μοιρών γύρω από το όχημα και μια κεντραρισμένη θέση καθίσματος, που σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί πάντα να βγαίνει σε ένα πεζοδρόμιο, σημείωσε ο Volta.

Η Volta στοχεύει να πουλά πάνω από 27.000 οχήματα ετησίως έως το 2025. Επίσης, παρουσιάζει ένα μοντέλο „φορτηγού ως υπηρεσία“ ως εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή ιδιοκτησία ή μίσθωση. Με ένα μόνο μηνιαίο τέλος, οι φορείς εκμετάλλευσης στόλου έχουν πρόσβαση σε οχήματα και υποδομή φόρτισης, με συντήρηση, ασφάλιση και εκπαίδευση οδηγών.

Ηλεκτρικά φορτηγά Volta Zero 7,5 τόνων (εμπρός) και 16 τόνων

Ηλεκτρικά φορτηγά Volta Zero 7,5 τόνων (εμπρός) και 16 τόνων

Η Volta εστιάζει στην Ευρώπη, αλλά χρησιμοποιεί προμηθευτές Ηνωμένων Πολιτειών για ορισμένα βασικά εξαρτήματα. Το 2021, η Volta όρισε την Proterra ως προμηθευτή μπαταριών της και την Meritor ως προμηθευτή για μονάδες ηλεκτρονικών αξόνων.

Η Volta δεν είναι η μόνη εταιρεία που κατασκευάζει νέα φουτουριστικά φορτηγά για την εποχή του ηλεκτρισμού. Το Arrival στοχεύει επίσης σε μια αισθητική σχεδίασης μετά την εσωτερική καύση. Η startup παρουσίασε ένα φορτηγό παράδοσης για την UPS το 2020 και ανακοίνωσε σχέδια για ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών λεωφορείων στη Νότια Καρολίνα αργότερα μέσα στο έτος.

Το Tesla Semi είναι επίσης ένα σχέδιο μόνο για EV, αλλά είναι ένα πολύ μεγαλύτερο φορτηγό από αυτό που έχουν προτείνει η Volta και η Arrival. Η Walmart, η οποία διαχειρίζεται έναν τεράστιο στόλο ημιφορτηγών, αποκάλυψε τη ριζοσπαστική ιδέα WAVE το 2014 για να επιδείξει χαρακτηριστικά σχεδιασμού εστιασμένα στην απόδοση, αλλά διατήρησε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Schreibe einen Kommentar