Τα μελλοντικά EV θα απλοποιήσουν και θα εξοικονομήσουν βάρος ρίχνοντας τον ενσωματωμένο φορτιστή;

0
Τα μελλοντικά EV θα απλοποιήσουν και θα εξοικονομήσουν βάρος ρίχνοντας τον ενσωματωμένο φορτιστή;

Η Hillcrest Energy Technologies με έδρα τον Καναδά στοχεύει να αντικαταστήσει τους ενσωματωμένους φορτιστές EV με ένα πιο βελτιωμένο σύστημα.

Η εταιρεία νωρίτερα αυτό το μήνα υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα αρχιτεκτονική αμφίδρομης φόρτισης που βασίζεται σε έναν μετατροπέα υψηλής απόδοσης, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για ενσωματωμένο φορτιστή, ισχυρίζεται.

Καθολική αρχιτεκτονική αμφίδρομης φόρτισης Hillcrest Energy Technologies

Καθολική αρχιτεκτονική αμφίδρομης φόρτισης Hillcrest Energy Technologies

Όπως τονίσαμε στο παρελθόν —και συχνά μπερδεύονται από τους καταναλωτές— όταν αγοράζετε έναν „φορτιστή“ επιπέδου 2, ουσιαστικά αγοράζετε ένα καλώδιο με ενσωματωμένα ορισμένα έξυπνα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας από ρεύμα AC σε DC συμβαίνει στο όχημα, στον ενσωματωμένο φορτιστή.

Η λύση της Hillcrest θα έθετε αντίθετα τον μετατροπέα του οχήματος σε χρήση, μειώνοντας το κόστος, την πολυπλοκότητα και το βάρος, ισχυρίζεται η εταιρεία. Δεδομένου ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τους φορτιστές του οχήματος να χάνουν το 12-14% της εισαγόμενης ενέργειας, θα μπορούσε να υπάρχει και ένα όφελος απόδοσης.

Φόρτιση Porsche Taycan

Φόρτιση Porsche Taycan

Η Hillcrest ισχυρίζεται επίσης ότι το σύστημά της θα επιτρέψει στα ηλεκτρικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα γρήγορη φόρτιση αρχιτεκτονικής 800 volt σε συνεχές ρεύμα σε φορτιστές 400 volt χωρίς την ανάγκη ενισχυτή.

Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια. Η Hillcrest είπε ότι ολοκληρώθηκε μόνο η αρχική „εργαστηριακή δοκιμή απόδειξης της ιδέας“, με περαιτέρω εργασίες ανάπτυξης να προγραμματίζονται αργότερα αυτό το έτος και δοκιμές επικύρωσης με έναν συνεργάτη που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί το 2023.

Πιλοτικό πρόγραμμα αμφίδρομης φόρτισης Volkswagen

Πιλοτικό πρόγραμμα αμφίδρομης φόρτισης Volkswagen

Καθώς μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen αποφασίζουν πώς να αναπτύξουν την αμφίδρομη φόρτιση, αυτή θα μπορούσε επίσης να είναι μια φθηνή λύση. Θα μπορούσε επίσης να είναι πιο συμπαγής σε σχέση με τη ρύθμιση, για παράδειγμα, στο Ford F-150 Lightning, με διπλούς ενσωματωμένους φορτιστές που προσθέτουν έως και 19,2 kw.

Αυτή δεν είναι η μόνη στρατηγική που στοχεύει στην ενημέρωση των επιπλέον αποσκευών των φορτιστών του αεροσκάφους. Η Texas Instruments στοχεύει στη δραματική μείωση του μεγέθους τους. Το 2020, η εταιρεία που κάποτε ήταν γνωστή για τις αριθμομηχανές της άρχισε να εμπορεύεται νέα τρανζίστορ που ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την πυκνότητα ισχύος των φορτιστών επί του οχήματος, επιτρέποντας τη μείωση του μεγέθους των εξαρτημάτων κατά 50%.

Schreibe einen Kommentar