Το έργο VW-BP θα προσθέσει χιλιάδες αστικούς γρήγορους φορτιστές „Flexpole“ που εξοικονομούν χώρο στην Ευρώπη

3
Το έργο VW-BP θα προσθέσει χιλιάδες αστικούς γρήγορους φορτιστές „Flexpole“ που εξοικονομούν χώρο στην Ευρώπη

Η Volkswagen και ο πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσαν την Πέμπτη μια συνεργασία για την εγκατάσταση έως και 8.000 αστικών σταθμών φόρτισης σε όλη την Ευρώπη έως το 2024.

Το έργο θα χρησιμοποιήσει τους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC Flexpole 150 kw της VW, οι οποίοι μπορούν να εγκατασταθούν σε σημεία δικτύου χαμηλής τάσης χωρίς να απαιτείται το ειδικό υλικό υψηλής τάσης των συμβατικών σταθμών γρήγορης φόρτισης, ισχυρίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία. Κάθε σταθμός περιλαμβάνει δύο σημεία φόρτισης και ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Herbert Diess και ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Bernard Looney με φορτιστή Flexpole

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Herbert Diess και ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Bernard Looney με φορτιστή Flexpole

Η πρώτη μονάδα είναι πλέον ζωντανή και ανοιχτή στο κοινό στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, δήλωσε η VW. Είναι το πρώτο από τα προγραμματισμένα 4.000 που θα αποτελέσουν την πρώτη φάση της διάθεσης. Αυτά τα πρατήρια θα βρίσκονται στα πρατήρια καυσίμων της BP στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε αυτά της μάρκας Aral της εταιρείας στη Γερμανία και θα αρχίσουν να λειτουργούν εντός των επόμενων 24 μηνών.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα προστεθούν επιπλέον 4.000 σταθμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έως το 2024.

2024 Volkswagen ID.Buzz

2024 Volkswagen ID.Buzz

Οι τοποθεσίες φορτιστών θα ενσωματωθούν με τα συστήματα πλοήγησης των VW EV, καθώς και με εκείνα των επωνυμιών Seat και Škoda της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και με εφαρμογές για το αυτοκίνητο και την εφαρμογή φόρτισης Elli της VW στην ευρωπαϊκή αγορά. Θα συμπεριληφθούν επίσης στα προγράμματα επιβράβευσης Aral και BP.

Θα χρειαστούν περισσότερες επιλογές αστικής γρήγορης φόρτισης, καθώς ηλεκτροδοτείται η οδήγηση και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων διαμερισμάτων χωρίς τη δυνατότητα εγκατάστασης σταθμών φόρτισης στο σπίτι. Η έλλειψη χώρου για συμβατικούς σταθμούς φόρτισης στους δρόμους της πόλης έχει οδηγήσει σε ορισμένες δημιουργικές λύσεις.

Volkswagen ID.5

Volkswagen ID.5

Οι κόμβοι φόρτισης που βγαίνουν από το πεζοδρόμιο θεωρήθηκαν επιτυχημένοι σε μια δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο που ολοκληρώθηκε το 2020. Η φόρτιση που βασίζεται σε λαμπτήρες δρόμου της Ubitricity είναι επίσης μια καλή ιδέα για την επέκταση των επιλογών φόρτισης στην πόλη. Μια άλλη εταιρεία εξέτασε τη χρήση κουτιών καλωδίων.

Εκτός πόλεων, ο σχεδιασμός σταθμών φόρτισης οδικών ταξιδιών είναι επίσης αντικείμενο συζήτησης. Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν συζητήσει αν τα πρατήρια πρέπει να μοιάζουν με τα σημερινά πρατήρια βενζίνης ή εάν οι φορτιστές πρέπει απλώς να τοποθετούνται όπου είναι πιο βολικό.

Schreibe einen Kommentar