Το βοηθητικό πρόγραμμα της Καλιφόρνια επεκτείνει τους πιλότους αμφίδρομης φόρτισης EV

0
Το βοηθητικό πρόγραμμα της Καλιφόρνια επεκτείνει τους πιλότους αμφίδρομης φόρτισης EV

Η εταιρεία κοινής ωφελείας της Καλιφόρνια Pacific Gas & Electric (PG&E) επεκτείνει τις δημόσιες δοκιμές αμφίδρομης φόρτισης EV με τρία νέα πιλοτικά προγράμματα που περιλαμβάνουν έως και 1.000 οικιακούς πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και εκατοντάδες εμπορικούς πελάτες.

Κάθε πρόγραμμα θα προσφέρει κίνητρα στους πελάτες για συμμετοχή, με «πρόσθετα οφέλη» για όσους βρίσκονται σε μειονεκτούσες κοινότητες, ανέφερε η PG&E σε δελτίο τύπου. Και τα τρία προγράμματα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022 ή το 2023 και θα συνεχιστούν έως ότου εξαντληθούν τα κίνητρα, ανέφερε το βοηθητικό πρόγραμμα.

Ένα πρόγραμμα για οικιακούς πελάτες θα είναι ανοιχτό σε έως και 1.000 οδηγούς EV με μονοκατοικίες. Θα λάβουν τουλάχιστον 2.500 $ για την εγγραφή τους και έως και 2.175 $ επιπλέον ανάλογα με τη συμμετοχή τους, είπε η PG&E.

Hyundai Home

Hyundai Home

Το βοηθητικό πρόγραμμα θα εκτελέσει επίσης ένα πιλοτικό πρόγραμμα για επιχειρηματικούς πελάτες με έως και 200 ​​κουλοχέρηδες. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα λάβουν επίσης τουλάχιστον 2.500 $ για την εγγραφή τους, αλλά έως και 3.625 $ ανάλογα με τη συμμετοχή τους.

Τέλος, ένα πιλοτικό «μικροδίκτυο» στοχεύει να δει πόσο καλά τα EV μπορούν να παρέχουν εφεδρική ισχύ κατά τη διάρκεια διακοπών. Αυτό θα επικεντρωθεί κυρίως σε μεσαίου και βαρέως τύπου οχήματα, αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει και ελαφρά οχήματα, σημείωσε η PG&E. Έως και 200 ​​συμμετέχοντες θα λάβουν τουλάχιστον 2.500 $ για την εγγραφή τους και έως 3.750 $ στη συνέχεια.

Αυτά τα πιλοτικά προγράμματα είναι ξεχωριστά από τις μελέτες που εκτελούνται ήδη από την PG&E με τη Ford και, σε πιο περιορισμένη βάση, με τη General Motors.

Electric Island - Daimler Trucks Βόρεια Αμερική και PGE - Portland OR

Electric Island – Daimler Trucks Βόρεια Αμερική και PGE – Portland OR

Το ενδιαφέρον για την αμφίδρομη φόρτιση έχει αυξηθεί και σχετίζεται εν μέρει με το ενδιαφέρον για την ηλιακή ενέργεια. Η ιδέα έχει συζητηθεί εδώ και χρόνια, αλλά η έλλειψη οχημάτων παραγωγής ικανών για αμφίδρομη φόρτιση ήταν εμπόδιο. Αυτό όμως έχει αρχίσει να αλλάζει.

Η πλατφόρμα E-GMP που στηρίζει τα Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6 ενσωματώνει αμφίδρομη φόρτιση. Η Volkswagen σχεδιάζει επίσης να προσφέρει στα ηλεκτρικά της οχήματα μαζικής αγοράς, όπως το ID.4, αμφίδρομη φόρτιση ξεκινώντας από το 2022.

Στην Καλιφόρνια, τα κύματα καύσωνα και οι πυρκαγιές έχουν υποκινήσει την ταχεία δράση στη μελέτη των συνηθειών φόρτισης EV και πιθανώς τη χρήση στόλων ηλεκτρικών οχημάτων για τη σταθεροποίηση του δικτύου. Αλλά η αμφίδρομη φόρτιση μελετάται επίσης σε εθνικό επίπεδο από το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Schreibe einen Kommentar