Το μοντέλο Y τώρα ξεκινά από 67.190 $

0
Το μοντέλο Y τώρα ξεκινά από 67.190 $

Η Tesla αύξησε και πάλι τις τιμές των οχημάτων της στην εγχώρια αγορά των ΗΠΑ—αυτή τη φορά ανέρχονται σε αυξήσεις τιμών από 2.000 έως 6.000 δολάρια, αλλά περιμένοντας ορισμένα μοντέλα.

Η δημοφιλής βασική τιμή Tesla Model Y έχει ενισχυθεί κατά άλλα 3.000 $, στα 67.190 $ (όλα συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρέωσης προορισμού $1.200), ενώ η έκδοση Performance του Model Y είναι τώρα 71.190 $.

Αυτές οι τιμές είναι πολύ, πολύ πέρα ​​από τις αναμενόμενες τιμές ντεμπούτου του 2020 για το Model Y.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Το κόστος άλλων μοντέλων έχει επίσης αυξηθεί στα ύψη. Το Model S ξεκινά τώρα καλά με τριψήφιο αριθμό, με βάση τα $106.190, ενώ το Model X ξεκινά από τα $122.190.

Το πιο προσιτό μοντέλο της Tesla, το βασικό μοντέλο 3, που τώρα τροφοδοτείται από χημεία λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού (LFP), φαίνεται να έχει γλιτώσει. Παραμένει στα 48.190 $ – όπου προσγειώθηκε μετά από μια αύξηση της τιμής τον Μάρτιο – αλλά η βασική τιμή του Model 3 Long Range έχει ενισχυθεί κατά άλλα 2.500 $, στα 59.190 $.

2022 σειρά Tesla (Ευγενική προσφορά της Tesla, Inc.)

2022 σειρά Tesla (Ευγενική προσφορά της Tesla, Inc.)

Με βάση αρκετές αναφορές, η αυτοκινητοβιομηχανία καθυστέρησε τις παραδόσεις πολλών μοντέλων Long Range και Performance την περασμένη εβδομάδα, ενώ εκείνα με μπαταρίες LFP φαινόταν να συνεχίζουν κυρίως εντός χρονοδιαγράμματος. Αυτό είναι ένα ασυνήθιστο μοτίβο, καθώς κοντά στο τέλος ενός τετάρτου η Tesla στοχεύει συνήθως να τραβήξει ορισμένες παραδόσεις προς τα πάνω. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτό οφείλεται σε μια συγκεκριμένη πίεση πρώτης ύλης ή σε ζήτημα πολύ μεγαλύτερης ζήτησης παραγωγής για τα οχήματα υψηλότερης τιμής.

Οι τιμές της Tesla το 2021 έως το 2022 αυξάνονταν τόσο πολύ, τόσο συχνά που ουσιαστικά σταματήσαμε να καλύπτουμε κάθε σταδιακό βήμα. Αλλά η τελευταία μεγάλη αξιοσημείωτη άνοδος της τιμής της Tesla ήρθε τον Μάρτιο του 2022 — όταν υπολογίσαμε μια άλλη αλλαγή τιμής 2.000 $ έκανε το Model 3 να κοστίζει ένα τρίτο περισσότερο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Κατηγορήστε τις τσιμπήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον πληθωρισμό, εν μέρει. Αλλά με την Tesla, δεν είναι εντελώς αυτό. είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε αυτοκινητοβιομηχανία: Έντονη ζήτηση.

Όπως εξήγησε πέρυσι ο CFO της Tesla, Zachary Kirkhorn, μέρος του ζητήματος είναι ότι η ζήτηση για τα οχήματα της μάρκας αυξάνεται ταχύτερα από ό,τι η εταιρεία μπορεί να αυξήσει την παραγωγή. Η Tesla έχει πει ότι εξακολουθεί να στοχεύει 50% ετήσια αύξηση πωλήσεων παρά τις πρόσφατες προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να ικανοποιήσει τη ζήτηση.

Εγκαίνια Giga Texas - Απρίλιος 2022

Εγκαίνια Giga Texas – Απρίλιος 2022

Η Tesla έχει περίπου 18 μήνες, όπως επεσήμανε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, προτού η βιομηχανική υπεροχή άλλων παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών -συγκεκριμένα η VW- μπορεί να αρχίσει να την ξεπερνά στις πωλήσεις EV. Για την Tesla, η συνεχιζόμενη επιτυχία στην τροφοδοσία της ζήτησης ακριβώς με τη σωστή ποσότητα μπορεί να εξαρτάται από την ταχεία ράμπα των εργοστασίων της στη Γερμανία και το Τέξας.

Schreibe einen Kommentar