Το πρωτότυπο BMW iX θα διανύσει 600 μίλια με πακέτο μπαταριών μικτής χημείας

0
Το πρωτότυπο BMW iX θα διανύσει 600 μίλια με πακέτο μπαταριών μικτής χημείας

Η startup Our Next Energy (ONE) με έδρα το Μίσιγκαν σχεδιάζει να επιδείξει τεχνολογία μπαταριών μικτής χημείας, η οποία ισχυρίζεται ότι θα επιτρέψει εμβέλεια 600 μιλίων.

Η startup ανακοίνωσε την Τρίτη μια συμφωνία με την BMW για τη χρήση του ηλεκτρικού SUV iX της αυτοκινητοβιομηχανίας ως επίδειξης της νέας τεχνολογίας μπαταριών της, που ονομάζεται Gemini. Το πρωτότυπο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε η ONE σε δελτίο τύπου.

Το πρωτότυπο πακέτο μπαταριών Gemini θα χρησιμοποιεί διαφορετικές χημικές ουσίες για διαφορετικούς σκοπούς. Το ένα θα είναι αφιερωμένο στην παροχή ενέργειας και το άλλο στην αποθήκευση ενέργειας. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την εμβέλεια, αλλά μειώνει επίσης τη χρήση λιθίου κατά 20% και τη χρήση γραφίτη κατά 60%, ενώ ελαχιστοποιεί τη χρήση νικελίου και κοβαλτίου, ισχυρίζεται η ONE.

Το πακέτο μπαταριών μικτής χημείας Next Energy

Το πακέτο μπαταριών μικτής χημείας Next Energy

Η ONE διαθέτει επίσης στην αγορά το Aries, μια μπαταρία 79 kwh που χρησιμοποιεί χημεία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), με δομή κυψέλης σε συσκευασία που εξαλείφει τις μονάδες μπαταρίας. Ο κινέζος προμηθευτής μπαταριών CATL προωθεί επίσης μια διαμόρφωση κυψέλης σε συσκευασία και έχει καυχηθεί σε μερικά σημεία ότι μπορεί επίσης να παράγει πακέτα με μικτή χημεία.

Οι καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν επίσης να τοποθετηθούν για να εγκαταστήσουν πακέτα μπαταριών διπλής χημείας σε μελλοντικά EV. Η Nissan εργάζεται στα δικά της κύτταρα στερεάς κατάστασης και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνδυαστούν με άλλους τύπους κυψελών.

Το πακέτο μπαταριών μικτής χημείας Next Energy

Το πακέτο μπαταριών μικτής χημείας Next Energy

Η General Motors, εν τω μεταξύ, σημείωσε ότι το προηγμένο ασύρματο σύστημα διαχείρισης μπαταριών της, ενσωματωμένο στην τεχνολογία μπαταριών Ultium, θα επιτρέψει την εύκολη εναλλαγή μελλοντικών πιο πυκνών ενεργειακών χημικών ουσιών ή την προσαρμογή σε νέα κύτταρα ή πιθανώς μικτές χημικές ουσίες.

Αν και δεν έχει πειραματιστεί δημόσια με πακέτα διπλής χημείας, η Tesla πουλά τώρα οχήματα με κυψέλες LFP στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με αυτοκίνητα με τις προηγούμενες χημείες της. Όπως ανακάλυψαν ορισμένοι αγοραστές της Tesla, ένα από τα πλεονεκτήματα των κυψελών LFP είναι ότι μπορούν να φορτίζονται έως και 100% κάθε μέρα χωρίς ανησυχίες για υποβάθμιση.

Schreibe einen Kommentar